Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

10 tény a yerba matéról

Zsírégető Tea

2017. május 11.

A kávé és a tea már régóta uralják a koffeinpiacot, melyek ellátási láncaikról tudjuk, hogy átszövi a nem fenntartható gyakorlat és a tisztességtelen kereskedelem. A millenniumi nemzedék körében népszerű yerba maté-t gyakran kölcsönösségen alapuló szabad kereskedelemben (fair trade) forgalmazzák, és a yerba maté USA-ban legtöbbet értékesített márkája (Guayaki) rendelkezik erről tanúsítvánnyal is.

Ez a Guayiki csomagolásán is fel van tüntetve: "A Guayaki küldetése, hogy helyreállítson 200.000 hektár dél-amerikai atlanti esőerdőt és gondoskodjon azokról, és 2020-ig több, mint 1000 fizető munkahelyet hozzon létre az ún. „piaci alapú visszaállítási modell” megvalósításával.
A tudatos és tájékozott fogyasztók számának növekedésével nem meglepő, hogy a méltányosságon alapuló szabad kereskedelem (fair trade) elvei szerint kitermelt yerba maté népszerűsége gyorsan növekszik. Bár nem pont ugyanolyan a hatása, mint a kávénak, a yerba maté értékes helyettesítője lehet.


Legyél akár lelkes yerba maté fogyasztó, vagy ha még csak szeretnéd kipróbálni, íme néhány tény a yerba maté-ról, ami érdekes lehet:

1. A yerba maté a magyal (növények) családjába tartozik, amelyet főként észak-Argentínában, Paraguayban és dél-Brazíliában termesztenek és dolgoznak fel, és a növény megművelői yerbateros néven ismertek.


2. A maté továbbadása - "pasando el mate": Uruguay vidékein a guachos-k (a cowboy spanyol megfelelője) hagyománya szerint napkelte előtt fogyasztják, majd megkezdik a munkát a földeken. A maté laza leveleit egy tökbe helyezik, és meleg vizet adnak hozzá. A guachók körben ülnek a tűz mellett, megosztva a matét egymással- mindenki belekortyol, és aztán továbbadja a maté-t (pasando el mate). Eközben hihetetlen történeteket mesélnek egymásnak. Kortyolj egyet, mondj el egy történetet, és add tovább a maté-t!


3. A yerba maté ivásának hagyományos módszeréhez egy kis csészére van szükség, amely általában egy tökből származik, és egy fém ún. bombillára, amely hasonlít egy szívószálhoz, ennek a végén van egy szűrő, hogy megakadályozza a levelek elfogyasztását (lásd a képen).


4. A yerba maté elkészítésének hagyományos módja az, hogy először beleteszik a bombillát a tökbe, majd hozzáadják a maté-t és végül a forró (de nem forrásban lévő) vizet.


5. Uruguay-ban tilos autóvezetés közben a bombillából inni, mert jelentős számú haláleset származott ilyen balesetekből. A városban és a buszokon termoszból fogyasztják.


6. Matein ​​- a yerba maté azon összetevője, amely stimuláló hatást fejt ki, ezt matein-nek hívják, amely egyesek szerint a koffein egy másik formája, de valójában egy másik név a koffeinre.a koffein egy másik neve.


7. A yerba maté igazi szakértői észreveszik a különbséget a Paraguay-i és az argentin maté-k között. A paraguayiak levágják a maté leveleit az ágról, mielőtt a leveleket a teába aprítják, míg a legtöbb egyéb módszernél beleteszik a szárat is, és így egy durvább textúrájú végterméket kapunk.


8. Uruguayban a yerba maté olyan „kulturális ikon”, hogy azt tartják: "nem vállalhatsz közhivatalt, amíg nem láttak yerba maté-t inni."


9. A yerba maté-t hagyományosan étvágycsökkentőként és fogyókúrás eszközként is használják.


10. A Guaranik az az őslakos törzs, amely ismerte és fogyasztotta a yerba maté-t, mielőtt az európai telepesek felfedezték és bemutatták azt a világnak.

 

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 600Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

El Pajaro - Elaborada (400g)

El Pajaro maté tea kizárólag bio összetevőkből.
2490 Ft

Green Mate Tea - Fitness (200g)

A Yerba Mate Green Fitness tea amely segít a zsírégetésben és a tökéletes forma megtartásá...
1590 Ft
990 Ft

Green Mate Tea - Lemon (200g)

Citromos, citromfű ízű mate zöld tea, málna és rózsa hozzáadásával.
1590 Ft
yerba mate vanilia tea
új termék

Green Mate Tea - Vanilla (200g)

Mate Green Tea vanília ízben, szárított eper hozzáadásával.
1590 Ft
990 Ft

Green Mate Tea - Frutas (200g)

Gyümölcsös mate tea számos gyümölcs összetevőből.
1590 Ft

Green Mate Tea - Oriental (200g)

A Mate Green Oriental 90% yerba mate és 5 további szikrázó keleti íz keveréke!
1580 Ft
990 Ft

Green Mate Tea - Compuesta Corazon (200g)

Galagonya és berkenye ízesítésű zöld maté tea.
1590 Ft
990 Ft

Green Mate Tea - Pomelo (200g)

A Mate Green Pomelo 92% yerba mate és 8% kandírotott pomelo héj frissítő keveréke!
1590 Ft
990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!