Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Az ördögnyelv és a fogyás

Zsírégető
ördögnyelv

Mi az az ördögnyelv?

Más néven a Leopárdkontyvirág, aminek a hatóanyaga a glucomannan, vagyis az egyik legnagyobb rosttartalmú élelmiszer, amit csak kapni lehet. Az eredeti méretéhez képest akár 100-200-szorosára is meduzzadhat az emberi gyomorban. Japánban rendkívül elterjedt, már a gésák is fogyasztották, hogy vékonyak maradjanak. Kelet-Ázsia szubtrópusi területein él, hatalmas gumói miatt termesztik. A gumóból készül a konjakliszt, amit a japán konyhában sűrítésre használnak. Ugyanilyen céllal az élelmiszeripar is hasznosítja,

Milyen hatásai ismertek az ördögnyelvnek?

Mivel az ördögnyelv megduzzad az emberi gyomorban, így jóllakottság érzését biztosítja és segíti a fogyást. Étkezés előtt célszerű bevenni, hogy utána már ne olyan nagy hévvel egyen az ember. Mivel egy rostról van szó, ezért rendkívül alacsony a kalóriatartalma, főleg ahhoz az ételhez viszonyítva, amire már nem lesz éhes utána az ördögnyelvet fogyasztó.

A gyomor emésztőenzimei nem képesek lebontani az ördögnyelvet, így nem emeli meg a vércukorszintet, mivel nem képződik belőle glükóz.

Az ördögnyelv kapszula egy fogyasztószer?

Igen, de nem elsősorban a zsírégető hatása folytán fogyaszt. A rostjai megkötik a zsírokat és cukrokat, melyek nem szívódnak fel és nem alakulnak át testzsírrá.

A cukorbetegeknél segít az ördögnyelv normalizálni a vércukorszintet, azáltal, hogy lassítja az ételek felszívódását és így a vércukorszint nem ugrik ki annyira, mint ördögnyelv fogyasztása nélkül.

Az ördögnyelvnek méregtelenítő hatása is van ill. minimális mértékben elősegítheti a zsír égetését, de a hatásmechanizmusában nem ez a domináns.

A bevitt tápanyagokat a gyomorban található emésztőnedvek elkezdik lebontani, először szétbontja őket szénhidrátokra, zsírokra és fehérjékre, ekkor jön a képbe az ördögnyelv szerepe.

 ördögnyelv hatása

Alkalmilag vagy kúraszerűen kell szedni az ördögnyelvet?

Elsősorban kúraszerűen ajánlott a szedése a maximális hatásfok és fogyás érdekében, de alkalmilag is hatásos lehet. Ha tudjuk, hogy egy nagy evés előtt állunk érdemes ördögnyelvet bevinni a szervezetbe. Egy all-inclusive nyaralásra vagy csak egy all you can eat vacsorára is jó ha van nálunk ördögnyelv, mert a mértéktelen evés káros hatásait gyengíthetjük vele. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy a legjobb ha a kalória és szénhidrátbevitelünket csökkentjük és az ördögnyelv csak ezután következzen.

 

Minden állítást, amit bizonyos növényekről vagy élelmiszerekről tesznek vagy teszünk azt tényekkel alá kell támasztani. Egy gyógynövénynek nem lehet olyan tulajdonságokat tulajdonítani, amikkel nem rendelkezik. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal az EFSA szerint is képes az ördögnyelv arra, amire használják: „A glükomannán csökkentett kalóriabevitelű étrend esetén hozzájárul a fogyáshoz”.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS