PurePro - Calcium + D Vitamin (60 tabletta)

Kalcium és D-vitamin tartalmú étrendkiegészítő tabletták.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási dátum: 1-2 munkanap
2490 Ft
2190 Ft
szállítás nélkül (ÁFÁ-s ár)
Megbízható áruház
Pénzvisszafizetési garancia
Gyors szállítás
Diszkrét csomagolás

A PurePro Calcium+ D-vitamin adagonként 600 mg kálciumot és 3,34 µg d-vitamint tartalmaz.

 

A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és az egészséges csontozat fenntartásához.

A kalcium hozzájárul a normál izomműködéshez és az emésztőenzimek normál működéséhez.

Kalcium és D-vitamin
 

Mi az a Kalcium?

Az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló fém a szervezetben. Latin nevét a mészről (latinul calx) kapta. A kalcium rendkívül fontos szerepet tölt be az élő szervezetekben, elsősorban a sejtfolyamatokban de a csontok felépítésében is kulcsszerepe van.
 

Mi a szerepe a kalciumnak a szervezetben, vagyis mi a kalcium direkt hatása?

A kalcium biogén elem, amely minden élőlény számára nélkülözhetetlen. A kalcium ion kulcsfontosságú hírvivő minden élő sejt jelátviteli folyamataiban. A gerincesek testében a csontok és a fogak alapját alkotják a kalcium-sók, így az időskori csontritkulás és a gyenge csontok egyik alapvető ellenszere a kalcium étrend-kiegészítő tabletta, mint a PurePro Calcium + D-vitamin táplálék-kiegészítő is.

Mennyi szükséges a kalciumból egy felnőtt ember számára?

Az ajánlott napi minimum bevitel 1000 mg, de sportolók esetében ennél jóval többre van szükség, mint ahogy a kismamák számára is a 1,5 g kalcium bevitelt szokták az orvosok említeni.
 

Ezzel szemben mennyi kalciumot fogyaszt egy átlag magyar?

A legutóbbi, 2003-as, az Országos Lakossági Egészségfelmérés keretében elvégzett vizsgálat eredményei rámutattak arra, hogy a 19 évnél idősebb nők átlagosan 656, míg a férfiak 717 milligramm kalciumot fogyasztanak el egy nap alatt. Ez azért aggasztó, mert a nemzetközi ajánlások ennél jóval többet, 1000-1300 milligramm fogyasztását javasolják forrástól függően. Mi a mértéktartó 1000 mg kalcium mennyiséget ajánljuk, de még ezt sem fogyasztja a magyarok nagy része, ezért ajánlott a kalcium tartalmú étrend-kiegészítők használata.
 

Milyen természetes anyagokból tudjuk a kalciumot bevinni a szervezetbe?

A kalcium fő forrása az emberi test számára a tej és a tejtermékek, de nagy mennyiségű kalcium fordul elő a növények leveleiben és különböző magokban, mint például a dióban, zabpehelyben és néhány ásványvízben. Bár néhány zöldségben is előfordul a kalcium, ez általában oxalát vagy fitát oldhatatlan kötött formában van jelen, amit a szervezet nem tud hasznosítani. Kiegyensúlyozott táplálkozással is nagyon nehéz a szükséges kalcium mennyiséget bevinni a szervezetnek, ilyenkor van szükség a kalcium tartalmú étrend-kiegészítőkre, mint például a PurePro Clacium + D-Vitamin készítmény. Aki allergiás a tejre annak hatványozottan fontos a megfelelő kalcium táplálék-kiegészítő.
 

Mik a kalcium hiány tünetei?

Az izomfájdalmak és az izomgörcsök egyértelműen a kalcium hiányára és a kalcium raktárak kiürülésére utal. A szervezetünkben a legnagyobb kalciumraktár a csontban és a fogban található, és ha nem juttatunk be elegendő kalciumot, a szervezet ezekhez a tartalékokhoz nyúl, hogy a megfelelő sejtműködést fenn tudja tartani. A kalciumhiány direkt következménye a csontok és a fogak gyengülése, például nehezen gyógyuló törések, gyengeség, rossz tartás, könnyen törő csontok és fogak, fogérzékenység és fogszuvasodás formájában jelentkezhet.
 

Miért érdemes a kalciumot és a D-vitamint együtt fogyasztani?

Egy Lars Rejnmark által vezetett kutatás, amit a dániai Aarhusi Egyetemen futattak kimutatta, hogy a kalcium és a D-vitamin szinergia hatásba lép egymással. A kutatásba összesen 70 ezer embert vontak be, az eredmények mostani áttekintése azt mutatta, hogy azok az idősebb emberek, akik együtt szedték a D-vitamint és a kalciumot, 9 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg a követés három éve alatt, mint azok, akik placebót kaptak.
 

Mi az a D-vitamin?

D-vitamin zsírban oldódó vitamin, mely a szervezetben raktározódik. A D1-, D2- és D3-vitaminok tartoznak a D-vitamin gyűjtőnév alá, közülük a szervezet számára legjobban felhasználható forma a D3-vitamin. Elsődleges forrása a napfény, így a téli hónapokban hatványozottan szüksége van rá mindenkinek, de a nyári hónapokban sem biztosít pusztán a napfény elegendő D-vitamint.
 

Mik a D-vitamin hatásai az emberi szervezetre?

A kalcium mellett a D-vitamin is jó hatással van a csontokra, de újabb kutatások bebizonyították, hogy az immunrendszert is szignifikánsan tudja erősíteni. Megfelelő mennyiségű D-vitamin szükséges ahhoz, hogy a veleszületett és a szerzett immnunitásban a sejtek funkcióját aktiválja, ezáltal csökkentve a gyulladásos folyamatokat és az oxidatív stresszt - életkortól függetlenül.
 

Milyen természetes ételek tartalmaznak D-vitamint?

Hasonló ételekben található meg a D-vitamin, mint a kalcium. A tojás, tőkehal, tőkehalmáj és a tejtermékek, mind gazdag D-vitamin források.
 

Mik a D-vitaminhiány tünetei?

A D-vitamin hiány kialakulhat a helytelen táplálkozás és kevés napfényhez való jutás következtében. D-vitamin hiányt okozhat bizonyos gyógyszerek állandó szedése, vagy bizonyos betegségek. Felszívódási zavarral járó bélbetegség, a máj- és veseműködés zavarai is. Érdekesség, hogy a napozás D-vitamin képződésre gyakorolt hatása nagyban csökken, ha magas faktorú napolajakat használunk.
 

Kinek miért ajánlott a D-vitamin szint vizsgálata?

Túlsúlyosaknak és súlyfelesleggel küzdőknek ajánlott

A d-vitamin szerepet játszik a testtömeg szabályozásában, így az elhízást is befolyásolhatja az alacsony D-vitamin szérum szint.
 

D-vitamin terheseknek és szoptató anyukáknak:

Az édesanyák a megfelelő D-vitamin szint fenntartásával gyermekük asztmás és allergiás megbetegedéseit előzhetik meg. Továbbá védettség szerezhető a későbbi allergiák ellen (ekcéma, pikkelysömör, stb.).
 

D-vitaminnal a daganatos megbetegedések megelőzésére

A D-vitamin gátolja a daganatos sejtek szaporodását, ezért kiemelt jelentőssége van a gyógyulásban és a megelőzésben.

 
D-vitamin gyermekkorban, mikor a csontépülés a legintenzívebb

A D-vitamint szükséges a kálcium csontba való beépüléséhez.

 
D-vitamin cukorbetegeknek

D-vitamin-hiányos területeken a cukorbetegség gyakrabban fordul elő, és téli hónapokban, amikor a D-vitamin-hiány gyakoribb, romlik a 2-es típusú cukorbetegek állapota.

 

Kiszerelés: 60 tabletta

Felhasználási útmutató: Fogyasszon 2 tablettát naponta 200 ml vízzel.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! A terméket kisgyermek elől elzárva kell tárolni!

Tárolási feltételek: Fénytől védve, hűvös száraz helyen, zárt csomagolásban tartandó.  

 

Tápérték adatok

1 adag: 2 kapszula

a csomagolás 30 adagot tartalmaz (60 kapszula)

Megnevezés 2 kapszula RDA% (2 kapszula)
D vitamin 3.34µg 67%
Kálcium 600mg 75% 

* RDA: a felnőttek számára ajánlott napi bevitel

** RDA: értéke nincs meghatározva

Összetevők: kalcium-karbonát, tömegnövelő szer (térhálós nátrium-karboxi-metilcellulóz), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnézium sói), kolekalciferol.

Az ügyfelek akik megvásárolták ezt a terméket, ugyanakkor megvásárolták
Kapcsolódó termékek

1 / 5
4:00