PurePro Crea Flow kreatin (360 g)

Sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára készült kreatin-monohidrátot tartalmazó élelmiszer.
SKU: PPCF
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási dátum: 1-2 munkanap

*
4990 Ft
4490 Ft
szállítás nélkül (ÁFÁ-s ár)

Mi is az a kreatin?

A kreatin egy magas nitrogéntartalmú, négy szénatomos szerves sav, amely fontos szerepet játszik a sejtek, különösképpen az izomrostok energiaellátásában. Az izomrostok tartalmazzák a test creatine készletének közel 95%-át. Az emberi testben aminosavak - L-arginin, glicin és L-metionin - szintetizálásával képződik.


Milyen hatása van a kreatin szedésének az emberi szervezetre?

  • stimulálja az energiatermelést, ezért eredményesebb edzésekhez vezet
  • elősegíti az aerob teljesítményt és izomregenerációt
  • az ásványianyag sűrűségét növeli a csontban
  • a glükoz anyagcsere folyamatokra kedvező hatással van
  • az agyi teljesítményre is kedvező hatással bír
  • a mindennapi stresszt is csökkent, így kiváló stresszoldó hatása van
  • a traumás agysérüléstől is megóvhat


Kreatin szedése kezdőknek

A kreatinnak van egy feltöltési időszaka és később egy levezetése is. Aki először kezd kreatin kúrába annak az ajánlott mennyiség 80%-a is elegendő a megfelelő kreatin szint eléréséhez.

Első héten napi 4 egység kreatin-monohidrát, utánna jövő 4-6 héten 6-8 egység és a végén 1 hétig újra 4 egység creatine az ajánlott. Egy kúra után erősen javasolt kis szünetet tartani, mert megszokja a szervezet.


Milyen sporttal kapcsolatos kutatási eredmények állnak rendelkezésre?

A testépítés mellett a sprinterek teljesítményére is nagyon pozitív hatással van a kreatin szedése. Kimutatták, hogy a magasdózisú kreatinbevitel fokozza az ismételt sprintfutások alkalmával mutatott teljesítményt edzett kísérleti alanyokban. Napi 6g creatine bevitele már pozitív hatással van a rövidtávú, nagy intenzitású fizikai munkavégzésre, mint a sprintelés vagy a súlyemelés. Amerikai futballban is elterjedt a kreatin használata, már egyetemeken adják a játékosoknak, mint ártalmatlan étrend-kiegészítőt.


Mi a különbség a kreatin-foszfát és a kreatin-monohidrát között?

A kreatin-foszfát az izom és az agy egyik fontos energiahordozója. A testépítők, sprinterek és nehéz fizikai munkát végzők által gyakran használt szer, mert nagy mértékben növeli az izomerőt és az állóképességet. A szteroidkészítmények egyik hatása a kreatin-foszfát szintézisének fokozása. Ennek ellenére a kreatin-foszfát nem minősül doppingszernek. A kreatin monohidrát esetében a kreatin molekulához egy víz molekula csatlakozik. A creatin monohydrate a legolcsóbb formája a kreatinnak a jelenlegi piacon, ennek ellenére erő és állóképesség növelő hatása ennek is kiemelkedő.

kreatin


Vannak-e káros mellékhatásai a kreatinnak?

A creatinenek káros mellékhatásai nem ismertek, egészséges, felnőtt sportolók és nehéz fizikai munkát végzők nyugodtan szedhetik a kreatin-monohidrát tartalmú étrend-kiegészítőket. Komolyabb mellékhatása ajánlott adagolásnál a vizsgálatok szerint nincs, vese vagy májkárosodás, rákkeltő hatás nem volt igazolható.


Anabolikus szteroid-e a kreatin?

Természetesen nem. Ennél nagyobb tévinfot el sem tudnánk képzelni a kreatinnal kapcsolatban. Vannak, akik tévesen azt mondják, hogy a kreatin egy anabolikus szteroid, hogy nők és 20 év alattiak számára nem ajánlott, illetve, hogy kizárólag profi testépítőknek és sportolóknak kellene használniuk.


Természetes formában milyen tápanyagokban található meg a kreatin?

A kreatin természetes forrásai táplálkozásunkban a húsok és halak. Az vázizomban az ATP regenerálásához szükséges a kreatin foszfát, a kiegészítés pedig növeli az izomzatban a kreatin és kreatin foszfát szintet, így javíthatja a sportolói és fizikai teljesítményt.


Mik lehetnek a kreatin hiány okai?

Az elégtelen folsav és B12 bevitel limitálhatja a test creatin képzését.


Termel a szervezet kreatint vagy csak kivülről lehet bevinni?

Bizonyos mértékben a testünk termel creatint. Egy 70kg-os ember teljes creatine raktára kb. 120 g, amiből kb. 2 gramm vész el és pótlódik naponta. A sportolók és testépítők esetében ajánlott a napi 2-10 gramm további kreatin szedése.

 

Ízek: citrom, narancs, cola

Kiszerelések: 360 g

Napi adag: 14g (2 adagolókanál)

Összetétel: kreatin monohidrát, aromák, sav (almasav), édesítő (szukralóz), színezék (tartrazin*).* tartrazin: a gyerekek tevékenységére és figyelmére káros hatással lehet.

Felhasználási útmutató: keverjen el 1 adag (7 g) cola ízesítésű Crea Flow-t 250 ml folyadékban. Fogyasszon 2 adagot naponta, egyet edzés előtt, egyet edzés után.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a változatos étrendet és a kiegyensúlyozott életmódot! A terméket kisgyermek elől elzárva kell tárolni! 

Allergén információ: Tejet tartalmaz. Nyomokban szóját, mogyorót tartalmazhat. 

Minőségét megőrzi: (nap/hó/év) lásd a csomagoláson jelzett időpontig.

Tárolás: 5°C és 30°C közötti hőmérsékleten, közvetlen hőtől, napfénytől és nedvességtől védett helyen tárolandó! Felbontás után ne tárolja 2 hónapnál tovább a terméket.

  • kreatin (1)

1 / 5 4:00