Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

Feromon parfümök és hatásai

Feromon parfüm

2017. május 9.

A feromonok szerepet játszanak a nemi életünkben?

Az emberek még összetettebb, mint a formális feromonok, amint a potenciális társakat bevonzzák.

Valentin nap környékén szerelem tényleg a levegőben lehet, metaforikusan. A tudósok már régóta vitatják, hogy vajon a szerelem - vagy legalábbis a szexuális vonzerő - szó szerint a levegőben van-e, a feromonok nevű vegyi anyagok formájában, ahogy ezt a feromon parfümök igérik. Vajon a feromon parfümöknek van hatása ténylegesen?

Az egerektől a lepkékig terjedő teremtmények ezek a kémiai jelek késztetik a csábításra. És ha a feromon-töltésű illatanyagokra vonatkozó hirdetéseket hinni lehet, akkor arra lehet következtetni, hogy az emberek molekuláris asszimilákat is cserélnek.

Mégis, több évtizedes kutatás után se egyértelmű az emberek feromonokkal való kapcsolata. Ahelyett, hogy a szerelmet egyetlen, feromon vegyülettel helyettesítenénk, mint Cupid nyílát, a tudósok most azt sugallják, hogy a testünkből kibocsátott vegyi anyagok egy része inkább aláássa, mint bevonzza a lehetséges partnereket. A szag, úgy tűnik, alulbecsült szerepet játszik a romantikában és más emberi ügyekben.

"Épp most kezdtük megérteni, hogy kommunikáció van a tudatszint alatt" - mondja Bettina Pause, a Heinrich Heine University of Düsseldorf (H.H.U.) pszichológusa, aki 15 éve tanulmányozza a feromonokat és az emberi szellemiséget. - Azt hiszem, hogy a kommunikációnk nagy részét a kemikáliák befolyásolják.

 

Feromonokkal lefolytatott kisérletek

Az állatok, növények, sőt a baktériumok feromonokat termelnek, amiket felhasználnak vagy reprodukálnak a feromon parfümökben. Ezek a keverékek különböző reakciókat váltanak ki egy fajtag többi tagja között - amelyek nem mindegyike szexuális. A pheromonal üzenetek, például a hím lemurák "büdös harcától", az együttmûködésig terjedhetnek, mint például hangyák, akik élelmiszerforrások kémiai nyomvonalát adják át egymásnak.

Maga a "feromon" kifejezés 1959-ben jött létre a bombykol azonosításával, amely egy erőteljes afrodiziákum, amelyet női selyem lepkék választanak ki, és amelyek több kilométernyi távolságot képesek dolgozni. "A hímek nagyon érzékenyek rá," mondja Tristram Wyatt, az Oxfordi Egyetem zoológiai tagja. - Csak egy nagyon kevés molekula elég ahhoz, hogy a hím a nőstényre szálljon.

Semmi sem ennyire nyilvánvaló, hogyha emberekről van szó. De az emberi feromonok tudományos kutatása még mindig a korai szakaszban van. Az első lépések a test azon területeire összpontosultak, amelyek már szagokat árasztanak- különösen a mirigyekkel teli hónaljunkat. "Korán felfedezték, hogy van valami akció arrafelé" - mondja Charles Wysocki, a szaglószerv kutató neuro-tudós a Monell Chemical Senses Centerben.

Néhány korai kutatás eredménye beszámol arról, hogy a közelben lakó nők, például az egy kollégiumi folyosón élő nők szinkronizált menstruációs ciklust produkálnak. De  feltételezett feromon a havi összehangolás mögött nem különült el, mondta Wysocki, és a későbbi munkák statisztikai problémákat találtak a kezdeti eredményekben.

 

A feromonok és a feromon parfüm müködése

A természetben a fokozatos fiziológiai változásokat indukáló feromonokat "primereknek" nevezik. Azok, akik viselkedési reakciót okoznak - például aférfi selyem lepkék - "felszabadítóknak" nevezik. Emberben a legelterjedtebb példa a felszabadító feromon esetében nem szexet jelent, hanem  egy „termékét”: újszülött csecsemőket, akik úgy tűnik, hogy az anya mellére illat alapján jutnak el táplálékért. "Az újszülöttek a szagforrás irányába mozdulnak" - mondja Wysocki. A múlt évben megjelent kutatás az anya mellbimbóján jelentkező váladékot m a viselkedésmódosító, amelyek arra utalnak, hogy a baba megtalálja az élelmiszerforrást.

Az évek során további eredményeket értek ez a feromonok vizsgálatában, amelyek megváltoztatják a felnőttek hangulatát. A szoptató nők mellének szaga pl. a gyermektelen nőket egyenesen erőszakossá teszik - bár a  kémiai hírvivő ismeretlen. A H.H.U. szünete közben azonban kimutatta, hogy az emberek vészjelző érzést érezhetnek az ideges vagy félelmetes emberek izzadságában. Még több verejtékezéssel foglalkozó tanulmány az eddigi legerősebb elszigetelt jelöltet tanulmányozta egy humán feromonhoz, az androstadienon néven, amely a férfi hormon tesztoszteronból származik. Ennek a vegyületnek a jelenlétében beszámoltak arról, hogy a nők nyugodtabbnak érezzék magukat. Wysocki és kollégái jelenleg keresik a Nemzeti Egészségügyi Intézeteket, hogy megtudják, mi a "az az összetevő a szagban ", amelyek a női válaszokat kiváltják. Azt is tervezik vizsgálni, hogy a női szagok hasonlóan befolyásolják-e a férfi hangulatot és a hormonális aktivitást.

 

A feromon parfümök müködési mechanizmusa

Habár ez az egész rendszer homályos, a pheromonos detektálási mechanizmusok világosabbá váltak. A tudósok már régóta azt gondolják, hogy az állatok orrában, egy vomeronaszalis szerv (VNO) nevű speciális struktúra észleli a feromonokat. A probléma ezzel az elmélettel, amikor alkalmazzák az emberekre, azonban az, hogy az apró VNO-csatorna nem minden orrban vannak jelen, és a receptorok génjei nem működnek minden esetben. De amint kiderült, az emlős orrszövet úgy tűnik, képes legyőzni a feromonokat, legalábbis egyes állatoknál. Például, a kocák, ha a feromont szájukban nyálban érzik, párosodást feltételeznek, még akkor is, ha a kutatók összekapcsolják a sertések VNO-ját. Emberben egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy amikor az önkéntesek az androstadienonnak voltak kitéve, az agyuk reakciót mutatott, még akkor is, ha hiányoztak a VNO-k vagy a VNO-k blokkoltak. "A VNO nem lehet a feromonérzékelő szerv" - mondja Wysocki. "A szaglórendszer lehet a bemenet."

Más kutatások arra az eredményre jutottak, hogy kevésbé ismerős inputok létezhetnek az emberi feromon hálózat számára. A vizsgálatok folytatódnak egy lehetséges feromon-idegben, más néven a koponya-idegnek, vagy a terminális idegnek. Az állatkutatás fontos szexuális, pheromonos szerepet tulajdonít a terminális idegnek. A vágott terminális idegekkel rendelkező hörcsögök közösültek, és amikor a hím zebra halak villámcsapást kapnak, a hal ejakulált. Az emberekben, mégis, hogy a terminális idegek milyen részei lehetnek a felnőttek számára, még mindig vázlatos, Wysocki szerint. Mindenesetre egy egyértelmű célja van: A magzati fejlődés során a terminális ideg egy bizonyos nemi hormon útja, amely az agyba migrálódik, ami döntő fontosságú a későbbi fejlődés során a pubertás alatt.

 

Feromon parfümök és szexuális vonzerő

Függetlenül attól, hogy a feromonok kezdetben befolyásolják a szexuális vonzerőt, más kutatások azt mutatták, hogy az emberek más finom szagait használhatják,hogy kiválasszák társukat. A fő hisztokompatibilitási komplex (MHC), az immunrendszer génjeinek fontos halmaza, mindegyikünknek egyedülálló "szagnyomtatással" rendelkezik, mint egy ujjlenyomat. "Az egypetéjű ikrek kivételével minden egy személynek valószínűleg külön szaglenyomata lesz" - mondja Wysocki. Korábbi kutatások kimutatták, hogy az emberi nők kedvelik a megfelelően különböző MHC génekkel rendelkező férfiak által viselt izzadt pólót.

Mivel a szagokminták, mely több száz részből is állhatnak, hogy klasszikus értelemben nem tekinthető pheromonnak. Nyilvánvaló, hogy a bonyolult összetett aromafelhőnek sokkal több elemzésre van szüksége, mielőtt a tudomány lezárja a feromonok könyvét. A sok rovar szagló érzékei lehetséges, hogy jobban megértenek minket.. "Az igazi probléma - mondja Wyatt - egyszerűen a tudás hiánya az embereket illetően." Wysocki egyetért: "Az orvosbirodalomban nincs jó irodalom, amely támogatja a szexuális attraktáns feromonokat" - mondja Wysocki. - De ez nem azt jelenti, hogy nincsenek ott. Amíg többet nem tudunk, addig csak kövessük az orrunkat.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Vásároljon ma akár 3500Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

Hot Twilight Man (10 ml)

A Hot Twilight Man feromon parfüm egy titokzatos, provokatív parfüm férfiaknak a feromon v...
5890 Ft
4990 Ft

Hot Twilight Woman (10 ml)

Csábítsa el álmai férfiját könnyedén! Extra erős feromon parfüm. Hódíts, csábíts és csava...
5890 Ft
4990 Ft

Taboo for HIM EDT (50 ml)

A Taboo for HIM parfüm egy feromonokat, azaz vonzalmat fokozó illatanyagokat tartalmazó ké...
7490 Ft
3990 Ft

Taboo for HER (50 ml)

A Taboo for HER parfüm egy feromonokat, azaz vonzalmat fokozó illatanyagokat tartalmazó ké...
7490 Ft
3990 Ft

Hot Twilight Man EDP (10 ml)

Twilight Man spray, egy titokzatos, provokatív parfüm férfiaknak a feromon vágyfokozó hatá...
6890 Ft
5990 Ft

Hot Twilight Woman EDP (10 ml)

Csábítsa el álmai férfiját könnyedén! Extra erős feromon parfüm. A Hot Twilight Extra Str...
6890 Ft
5990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00