Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

A Ginkgo biloba pozitív élettani hatásai

Szív és érrendszer Férfi egészség

2017. március 21.

ginkgo biloba levele

A Ginkgo biloba pozitív egészségügyi hatásai

Mintegy 20 százaléka az USA-ban élő embereknek fogyaszt valamilyen gyógynövény terméket. A „Journal of General Internal Medicine” kutatása alapján a ginkgo biloba 2007 óta a top 10 legnépszerűbb növény között található.  A hagyományos kínai orvoslásban évezredek óta használják, míg, Európában csak az elmúlt 1-2 évtizedben terjedt el a használata. A bizonyítékok arra utalnak ginkgo pozitívan befolyásolhatja a vérnyomást, ezért magas vérnyomásos betegeknek ajánlott ill. azoknak akiknek a családjában gyakori a magas vérnyomás betegség, mivel a ginkgo biloba a megelőzésben is hatásos lehet.

Ősrégi gyógynövény a ginkgo biloba

Ginkgo hatásai nagyon pozitívak és egyediek, például javítja a vér áramlását, és csökkenti a gyulladást. Ezen túlmenően, a ginkgo antioxidánsként működik, védi a sejteket a károsodástól. Az ismert hatásai közül a legismertebb, hogy segíti a memóriát és az időskori elbutulást lassítja, hála az agyi erek tágításának. Ezek miatt a hatásai miatt a ginkgo bilobát kardiovaszkuláris és keringési problémák kiegészítő kezelésére is használják és segít lassítani a mentális hanyatlást ill. az időskori demenciában szenvedőknek is javulást hozhat.
 

Milyen problémákra lehet hatásos a ginkgo biloba?

A vérnyomás optimális értéke kevesebb, mint 120 higanyméter és több mint 80. 140 felett beszélünk hipertóniáról, vagyis magas vérnyomásról. Közel 70 millió amerikai szenved magas vérnyomás betegségben a Centers for Disease Control and Prevention szerint. A magas vérnyomás korrelál a szívbetegségek és a stroke kockázatával, vagyis erős rizikótényező ezek kialakulásában. A diéta és életmódbeli változások, mint a fokozott testmozgás és a dohányzásról való leszokás segít csökkenteni a vérnyomást. Gyógyszert az orvos írja fel, ha a diéta és életmódbeli változtatások nem voltak elegendőek, de, gyógyszer felírása előtt még a ginkgo biloba tartalmú étrend-kiegészítők hatásos segítséget tudnak nyújtani.

Az ideiglenes stressz az élet természetes része, de a krónikus stressz negatívan befolyásolhatja az egészséget, beleértve a vérnyomást. Stressz alatt a kortizolszint megemelkedik és ez emeli a vérnyomást. A jó hír az, hogy a ginkgo véd a stressz által kiváltott vérnyomás-emelkedéstől, állítja a „Journal of Physiology and Pharmacology” 2002. júliusi számában megjelent tanulmány.. Ez az adat azt sugallja, ginkgo pozitívan befolyásolja a vérnyomást és kedvezően befolyásolhatja a kortizol szintet.
 

Eredmények a ginkgo biloba és a magas vérnyomás kapcsolatában

Állatkísérletek is azt mutatták a ginkgo biloba hatásos a magas vérnyomás ellen. Patkányokban ginkgo csökkentette a vérnyomás-emelkedést állítja egy tanulmány a „Biological and Pharmaceutical Bulletin” folyóirat 2006 februári számában. 

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma kiemelt termékeinkből, akár ingyenes szállítással!

Holistic Pharma Neurosyne (30 kapszula)

Neurosyne az idegrendszer normál működéséért és mentális teljesítményéért, a magnézium, b6...
2950 Ft

Walmark GinkoPrim MAX 120 (60 tabletta)

A GinkoPrim MAX 120 egy étrend-kiegészítő 120 mg ginkgo biloba és 150 mg magnézium és 15 m...
7590 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!