Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER logo

A kávé fogyasztás visszaszorítása maté teával

Tea
mate és kávé

Ha szeretnéd visszafogni a kávéfogyasztást, akkor érdemes lehet kipróbálni alternatívának a yerba mate teákat. Ez egy hagyományos dél-amerikai ital, az Ilex paraguariensis fa leveleit főzik ki. Ugyanúgy feltölt energiával, mint a kávé a koffeintartalma miatt. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy dönteni tudjon, melyik ital a jobb választás az Ön számára.

Egy csésze kávé biztosítja a 11 százalékát a napi érték riboflavinnak, valamint nyomokban tartalmaz tiamint, niacint, pantoténsavat, folsavat, magnéziumot, foszfort, káliumot és a mangánt. A kávéhoz hasonlóan a yerba mate tartalmaz kis mennyiségű káliumot és B-vitamint, valamint a cinket, magnéziumot és a C-vitamint. A yerba mate és a kávé is egyaránt antioxidánsokban gazdag.

Ha aggódsz, hogy mennyi koffeint fogyasztasz, a maté tea lehet a jobb választás a kávéval szemben. A yerba mate kevesebb, mint 80 milligramm koffeint tartalmaz csészénként míg egy kávé 100-200 milligrammot. A fogyasztók sem tapasztalnak akkora lökést egy maté tea elfogyasztása után, mint egy kávé elfogyasztása után. Ellenben a maté tea ára, nem több, mint egy minőségibb kávéé.

A rák és teázás vagy kávézás kapcsolatáról  az "American Journal of Epidemiology" 2013-as kutatása megállapítja, hogy a yerba maté és a kávé fogyasztása csökkenti a szájüregi daganatok kialakulásának esélyét.
 

A kávé és a yerba maté egészségügyi hatásai

Yerba mate nem iható a terhesség alatt, mivel növelheti a kockázatot az alacsony születési súly és a koraszülés kialakulására. Azonban, a kávézás fokozhatja a magas koleszterinszint és az álmatlanság is kialakulhat a túlzott fogyasztásától, viszont a maté teával egyetemben csökkenti a kockázatot a cukorbetegség, az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulására. forrás: "Critical Reviews in Food Science and Nutrition" 2011 április.

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS