Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

logo

Maté tea fagyi elkészítése

Tea
Maté tea fagyi elkészítése

Az elmúlt években, a mate tea a gourmet hozzávalók között is megtalálta a helyét. A világ minden táján kedvelt különleges alapanyaga a szakácsoknak, mely felhasználásával kreatív fogásokat készítenek. Ebben a cikkben a mate tea fagylalt receptjét mutatjuk be, melyet, ha elkészít, biztosan minden érzékszervére fog hatni.

Igaz, hogy még csak nyár eleje van, de máris itt kánikula és a jó idő, úgyhogy mindenképpen érdemes feljegyezni a receptet.

A recept nagyon egyszerű, otthon is könnyedén elkészíthető. Az eredmény egy nagyon ízletes fagylalt, amely a mate tea gyógynövényes ízének és a krémes állagának köszönhetően egyszerre frissítő és pont olya, mint egy békebeli fagylalt. Akik már kipróbálták, büszkén szolgálták fel vendégeik számára is, illetve Argentína szerte a turisták egyik kedvenc fagyi ízesítésévé vált az elmúlt években a mate tea. A fagyi főleg azoknak ajánlott, akik szeretnék megtapasztalni a maté tea fogyasztás élénkítő hatását, de nem szeretik a fanyar ízét.

Hozzávalók

 •          2 bögre tej
 •          2 kávéskanál mate tea
 •          5 tojásfehérje
 •          1 bögre cukor (vagy xilit)
 •          tejszínhab

Maté tea fagyi - jó tanácsok

Ezt a receptet legjobb fagylaltgéppel készíteni. Hogyha nincsen fagylaltkészítő gépet (mint, ahogy sokunknak nincsen), akkor a kész keveréket 15 percenként ki kell majd venni a fagyasztóból és megkeverni, ezzel megakadályozva a jegesedést. Ezt összesen 6szor kell majd megcsinálni.

Maté tea fagyi elkészítése

 1.       Forrald fel a 2 bögrényi tejet, amint elkezd forrni zárt el alatta a gázt, és vedd le az edényt a tűzhelyről. Ekkor add hozzá a két kanál mate teát. Hagyd lefedve állni a keveréket 30 percig.
 2.       Szűrd le a keveréket és újra melegíts fel a tejet, de most nem kell forralni!
 3.       Eközben az 5 tojásfehérjét keverd addig az egy bögre cukorral, amíg hab állaga nem lesz.
 4.       Most öntsd a meleg tejet a tojáshabra, állandó keverés mellett.
 5.       Tedd vissza az edényt a tűzhelyre és alacsony fokozaton melegítsd, állandó keverés mellett, addig, amíg nem kapsz egy sűrű állagot. Most se forraljuk a keveréket.
 6.       Akkor van készen a fagyi massza, hogyha kiállja a kanál próbát. Vegyél ki egy kis kanálnyit a forró masszából és oszlasd két fele a kanálon. Akkor van kész, hogyha nem fut össze a két rész középirányba, hanem külön marad.
 7.       Hogyha a próba sikeres, vedd le a tűzről és hagyd hűlni. Adj hozzá tejszínhabot, hogyha nem elég sűrű, krémes az állaga.
 8.       A tejszínhabot lassan keverd bele, majd hagyd az egészet szobahőmérsékletig hűlni.
 9.       Öntsd az egészet egy téglalap alakú formába és tedd be a mélyhűtűbe.
 10.   Ahogy a jótanácsok részben írtuk járj el a következőkben. 15 percenként keverd meg a fagylaltot, 6 alkalommal, krémes és egyöntetű lesz így a fagyi állaga.

Ennyi összesen, láthatjátok milyen egyszerű. Mire vártok? Próbáljátok ki ezt a nagyszerű édességet! Nem fogjátok megbánni! Jó kavargatást!

Hozzászólások

Új hozzászólás

  Kapcsolódó termékek

  töltés

  TÖLTÉS