Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

Vissza a cikkek listájához

Maté tea fagyi elkészítése

Kávé és tea

2017. május 8.

Az elmúlt években, a mate tea a gourmet hozzávalók között is megtalálta a helyét. A világ minden táján kedvelt különleges alapanyaga a szakácsoknak, mely felhasználásával kreatív fogásokat készítenek. Ebben a cikkben a mate tea fagylalt receptjét mutatjuk be, melyet, ha elkészít, biztosan minden érzékszervére fog hatni.

Igaz, hogy még csak nyár eleje van, de máris itt kánikula és a jó idő, úgyhogy mindenképpen érdemes feljegyezni a receptet.

A recept nagyon egyszerű, otthon is könnyedén elkészíthető. Az eredmény egy nagyon ízletes fagylalt, amely a mate tea gyógynövényes ízének és a krémes állagának köszönhetően egyszerre frissítő és pont olya, mint egy békebeli fagylalt. Akik már kipróbálták, büszkén szolgálták fel vendégeik számára is, illetve Argentína szerte a turisták egyik kedvenc fagyi ízesítésévé vált az elmúlt években a mate tea. A fagyi főleg azoknak ajánlott, akik szeretnék megtapasztalni a maté tea fogyasztás élénkítő hatását, de nem szeretik a fanyar ízét.

Hozzávalók

  •          2 bögre tej
  •          2 kávéskanál mate tea
  •          5 tojásfehérje
  •          1 bögre cukor (vagy xilit)
  •          tejszínhab

Maté tea fagyi - jó tanácsok

Ezt a receptet legjobb fagylaltgéppel készíteni. Hogyha nincsen fagylaltkészítő gépet (mint, ahogy sokunknak nincsen), akkor a kész keveréket 15 percenként ki kell majd venni a fagyasztóból és megkeverni, ezzel megakadályozva a jegesedést. Ezt összesen 6szor kell majd megcsinálni.

Maté tea fagyi elkészítése

  1.       Forrald fel a 2 bögrényi tejet, amint elkezd forrni zárt el alatta a gázt, és vedd le az edényt a tűzhelyről. Ekkor add hozzá a két kanál mate teát. Hagyd lefedve állni a keveréket 30 percig.
  2.       Szűrd le a keveréket és újra melegíts fel a tejet, de most nem kell forralni!
  3.       Eközben az 5 tojásfehérjét keverd addig az egy bögre cukorral, amíg hab állaga nem lesz.
  4.       Most öntsd a meleg tejet a tojáshabra, állandó keverés mellett.
  5.       Tedd vissza az edényt a tűzhelyre és alacsony fokozaton melegítsd, állandó keverés mellett, addig, amíg nem kapsz egy sűrű állagot. Most se forraljuk a keveréket.
  6.       Akkor van készen a fagyi massza, hogyha kiállja a kanál próbát. Vegyél ki egy kis kanálnyit a forró masszából és oszlasd két fele a kanálon. Akkor van kész, hogyha nem fut össze a két rész középirányba, hanem külön marad.
  7.       Hogyha a próba sikeres, vedd le a tűzről és hagyd hűlni. Adj hozzá tejszínhabot, hogyha nem elég sűrű, krémes az állaga.
  8.       A tejszínhabot lassan keverd bele, majd hagyd az egészet szobahőmérsékletig hűlni.
  9.       Öntsd az egészet egy téglalap alakú formába és tedd be a mélyhűtűbe.
  10.   Ahogy a jótanácsok részben írtuk járj el a következőkben. 15 percenként keverd meg a fagylaltot, 6 alkalommal, krémes és egyöntetű lesz így a fagyi állaga.

Ennyi összesen, láthatjátok milyen egyszerű. Mire vártok? Próbáljátok ki ezt a nagyszerű édességet! Nem fogjátok megbánni! Jó kavargatást!

Kapcsolódó termékek

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00