Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

A Maté tea és zöld tea összehasonlítása

Tea

2017. március 22.

green tea vs mate tea

Ha egy reggeli italt keres, amely felpörgeti reggelente, mellékhatások nélkül, akkor érdemes kipróbálni a yerba mate teát, ami a leginkább elterjedt és fogyasztott ital Dél-Amerikában. A másik népszerű választás a zöld tea szokott lenni, amelyet évszázadok óta fogyasztanak Kínában, de újabban a nyugati világban is felkapott lett. Mind a yerba mate, mind a zöld tea tartalmaz antioxidánsokat, amiknek rendkivül pozitívak az egészségügyi hatásai, jó hatással vannak például a fogyásra és a szívbetegség megelőzésére.

Zöld tea egészségügyi előnyei

zöld tea csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek és a rák bizonyos formáit C. Cabrera és kollégái szerint, akik az Universidad de Granadan kutattak a témában. Ezen felül számos tanulmány született a zöld teáról például a 2006 júniusi  "Journal of the American College Nutrition. " Cabreráékat kutatás, ami kimutatta, hogy a zöld tea hozzájárul az orális egészséghez, a csontsűrűséghez és súlykontrollhoz. 

Zöld tea és Yerba Mate tea egyaránt hatásos a koleszterinszint csökkentésére

Magas sűrűségű lipoprotein - LDL - koleszterin rendkívül rossz hatással van a szervezetre és növeli a a szívbetegségek kockázatát. Több tanulmány is azt mutatja, hogy a maté tea koleszterinszint-csökkentő hatású. 3 csésze yerba mate napi fogyasztása segített csökkenteni az LDL-koleszterin szintjét több mint 8 százalékkal egy brazil tanulmány szerint. Egy másik kutatás szerint, amit 2009 októberében publikáltak, a "Journal of Agricultural and Food Chemistry" magazinban, a University of Connecticut kutatói megállapították, hogy a zöld tea egy biztonságos és hatékony szer a koleszterinszint csökkentésére és emellett a trigliceridszintet is képes optimalizálni. 

Különböző típusú antioxidánsok a zöld teában és a maté teában

Yerba mate tartalmazza szinte az összes vitamint ami szükséges az élet fenntartásához a Pasteur Intézet szerint. A készítmény többféle antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea: 15 aminosavat és számos vitamint, ásványi anyagot, beleértve a B-vitaminokat, C-vitamint, cinket, káliumot és a mangánt. Az elsődleges antioxidáns yerba mateban a klorogénsav és a primer antioxidáns. A zöld tea epigallocatechin gallát vegyületeket, ismertebb nevükön katechinekként tartalmaz. Mind a klorogénsav és katekin csökkenti a kockázatot a szívbetegségekre és a rákra.

Maté tea és fogyás

Az kutatók tanulmányozták a zöld tea diétatámogató képességét, hogy megnézzék az anyagcserére és a vércukorszintre gyakorolt hatását. Számos klinikai vizsgálat bizonyította a pozitív hatást. Közülük az egyik, Kevin Maki, bebizonyította, hogy az alacsony kalóriatartalmú diétát nagyban tudja támogatni, mind a zöld tea, mind a maté tea. Emberek, akik ittak zöld teát 660 mg katekinnel 3,1 kgot fogytak 4 hét alatt, míg többi diétázó átlagfogyása 1,2 kg votl mindössze. Egy tanulmány szerint (a 2009-ben kiadott, a "American Journal of Clinical Nutrition,") a férfiak, akik ittak zöld teát jelentősen többet fogytak a hasi zsírból.

Mind a zöld tea és yerba mate tartalmaz koffeint, ez az egyik fő hatóanyaga. Az tartalom jelentősen változik a gyártótól és a feldolgozás típusától függően. A legtöbb zöld tea és yerba mate italok kevesebb koffeint tartalmaznak, mint a kávé, de aki érzékeny a koffeinre - emberek idegrendszeri rendellenességekkel és a terhes/szoptató nők, például - gondosan ellenőrizze a címkéket és konzultáljon orvosával, mielőtt koffeintartalmú italokat fogyaszt. 

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 590Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

Green Mate Tea - Narancs & Lapacho (200g)

A Mate Green Narancs & Lapacho tea élvezetes narancs illattal és ízzel!
1590 Ft

Green Mate Tea - Oriental (200g)

A Mate Green Oriental 90% yerba mate és 5 további szikrázó keleti íz keveréke!
1580 Ft
990 Ft

Green Mate Tea - Manzana & Damiana (200g)

A Mate Green Manzana 95% yerba mate, szárított alma és damiana levél keveréke!
1590 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!