Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

logo

A Maté tea és zöld tea összehasonlítása

Tea
green tea vs mate tea

Ha egy reggeli italt keres, amely felpörgeti reggelente, mellékhatások nélkül, akkor érdemes kipróbálni a yerba mate teát, ami a leginkább elterjedt és fogyasztott ital Dél-Amerikában. A másik népszerű választás a zöld tea szokott lenni, amelyet évszázadok óta fogyasztanak Kínában, de újabban a nyugati világban is felkapott lett. Mind a yerba mate, mind a zöld tea tartalmaz antioxidánsokat, amiknek rendkivül pozitívak az egészségügyi hatásai, jó hatással vannak például a fogyásra és a szívbetegség megelőzésére.

Zöld tea egészségügyi előnyei

zöld tea csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek és a rák bizonyos formáit C. Cabrera és kollégái szerint, akik az Universidad de Granadan kutattak a témában. Ezen felül számos tanulmány született a zöld teáról például a 2006 júniusi  "Journal of the American College Nutrition. " Cabreráékat kutatás, ami kimutatta, hogy a zöld tea hozzájárul az orális egészséghez, a csontsűrűséghez és súlykontrollhoz. 

Zöld tea és Yerba Mate tea egyaránt hatásos a koleszterinszint csökkentésére

Magas sűrűségű lipoprotein - LDL - koleszterin rendkívül rossz hatással van a szervezetre és növeli a a szívbetegségek kockázatát. Több tanulmány is azt mutatja, hogy a maté tea koleszterinszint-csökkentő hatású. 3 csésze yerba mate napi fogyasztása segített csökkenteni az LDL-koleszterin szintjét több mint 8 százalékkal egy brazil tanulmány szerint. Egy másik kutatás szerint, amit 2009 októberében publikáltak, a "Journal of Agricultural and Food Chemistry" magazinban, a University of Connecticut kutatói megállapították, hogy a zöld tea egy biztonságos és hatékony szer a koleszterinszint csökkentésére és emellett a trigliceridszintet is képes optimalizálni. 

Különböző típusú antioxidánsok a zöld teában és a maté teában

Yerba mate tartalmazza szinte az összes vitamint ami szükséges az élet fenntartásához a Pasteur Intézet szerint. A készítmény többféle antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea: 15 aminosavat és számos vitamint, ásványi anyagot, beleértve a B-vitaminokat, C-vitamint, cinket, káliumot és a mangánt. Az elsődleges antioxidáns yerba mateban a klorogénsav és a primer antioxidáns. A zöld tea epigallocatechin gallát vegyületeket, ismertebb nevükön katechinekként tartalmaz. Mind a klorogénsav és katekin csökkenti a kockázatot a szívbetegségekre és a rákra.

Maté tea és fogyás

Az kutatók tanulmányozták a zöld tea diétatámogató képességét, hogy megnézzék az anyagcserére és a vércukorszintre gyakorolt hatását. Számos klinikai vizsgálat bizonyította a pozitív hatást. Közülük az egyik, Kevin Maki, bebizonyította, hogy az alacsony kalóriatartalmú diétát nagyban tudja támogatni, mind a zöld tea, mind a maté tea. Emberek, akik ittak zöld teát 660 mg katekinnel 3,1 kgot fogytak 4 hét alatt, míg többi diétázó átlagfogyása 1,2 kg votl mindössze. Egy tanulmány szerint (a 2009-ben kiadott, a "American Journal of Clinical Nutrition,") a férfiak, akik ittak zöld teát jelentősen többet fogytak a hasi zsírból.

Mind a zöld tea és yerba mate tartalmaz koffeint, ez az egyik fő hatóanyaga. Az tartalom jelentősen változik a gyártótól és a feldolgozás típusától függően. A legtöbb zöld tea és yerba mate italok kevesebb koffeint tartalmaznak, mint a kávé, de aki érzékeny a koffeinre - emberek idegrendszeri rendellenességekkel és a terhes/szoptató nők, például - gondosan ellenőrizze a címkéket és konzultáljon orvosával, mielőtt koffeintartalmú italokat fogyaszt. 

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS