Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

Óvszer pro és kontra

Óvszer

2017. szeptember 22.

Óvszer pro és kontra

Az óvszer a születésszabályozás olyan formája, amely a sorompó módszert alkalmazza, a férfiak óvszert húznak a péniszre, hogy megakadályozzák a sperma bejutását a hüvelybe. Az óvszert gyakran latexből, báránybőrből vagy poliuretánból készítik. Néhány óvszert spermicid síkosítóval vonnak be, hogy fokozza a biztonságot és segítsen a spermiumok elpusztításában. Az óvszer a születésszabályozás harmadik legnépszerűbb formája, a Mayo klinika szerint az emberek 18 százaléka használt óvszert erre a célra. Érdemes megérteni az óvszerhasználat előnyeit és hátrányait, ha fogamzásgátlás céljából szeretnénk használni.

Pro: Könnyű használat és jó hatékonyság

Az óvszer könnyen használható és hatékony. Ha önmagában használják fogamzásgátlóként, az óvszer 85 százalékos hatékonyságot produkál - 100 párból, akik óvszer használnak a nemi közösülés során 15 néz gyermekáldás elé. Az óvszerek még hatékonyabbak a spermicid síkosítóval együtt. Az óvszer nem tartós fogamzásgátló és egyszerűen eltávolítható a szexuális együttlét után.

Pro: Véd a szexuális úton terjedő betegségek ellen

Az óvszerek csökkentik a szexuális úton terjedő betegségek továbbítását. Az óvszer akadályt képez a genitális kontaktus és a váladékok között. A herpesz, a humán papilloma vírus és más betegségek az óvszer használatakor csökkentek. A HIV vírus transzmisszió 85 százalékkal csökken, ha az óvszert helyesen használják - az Amerikai Terhességi Egyesület szerint. Az óvszer azonban nem akadályozza meg teljesen a nemi úton terjedő betegségek (STD) előforduálását.

Pro: Elérhetőség

Az óvszerek könnyen hozzáférhetőek, a legtöbb patikában és gyógyszertárban megvásárolható. Az óvszer különböző méretű, ízű és színes is lehet. Előfordul, hogy az óvszer az iskolák automatáiban és benzinkutaknál is elérhető. Az óvszer viszonylag olcsó - 100 és 500 Forint közötti áron lehet megvásárolni darabját. A kiszerelést tekintve három és tizenkettő darabos csomagokban vásárolhatók meg a kondomok. A költségek a stílustól is függenek (bordázott vagy síkosított, esetleg extra vékony). Ha az óvszerhez spermicides síkosítót alkalmaznak az szintén megdobja az árát. 

Kontra: Szakadás

Az óvszer használat közben elszakadhat vagy lecsúszhat. Néha a párok nem is tudják, hogy az óvszer elszakadt, miközben közösülnek. A Mayo Klinika szerint 100 óvszer közül kettő szakad el.

Kontra: Zavaró a szexuális tevékenység közben

Vannak emberek, akik arra panaszkodnak, hogy az óvszer zavarja a szexuális aktivitást. Mind a férfiak, mind a nők azt állítják, hogy az óvszer használata csökkenti az érzékenységet a nemi közösülés során. Az óvszer felhelyezésének ideje is megszakíthatja és megzavazhatja az előjátékot és az együttlétet.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 1300Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

Amor Thin (3 és 12 darabos)

Vékonyított falú, síkosítóval ellátott
590 Ft

Peithora Magnum (12 darab)

Vastagabb és hosszabb, azaz Magnum
3290 Ft
1990 Ft

Amor Neon (2 és 6 darabos)

Sötétben foszforeszkáló
990 Ft

Durex London natúr óvszer (10 db)

Kiváló minőségű, síkosított felülettel és ondótartállyal
890 Ft

Peithora 2nd Skin (12 darab)

Ultra vékonyság, prémium minőség
3290 Ft
1990 Ft

Amor Young (3 és 12 darabos)

Szűkített, feszes, síkosítva
590 Ft

Amor Wild Dreams (3 - 12 darabos)

Amor Wild Dreams 3 és 12 darabos, bordázott óvszer, síkosítva és ondótartállyal.
590 Ft

Amor Cold Moments (3 és 12 darabos)

Hűsítő síkosítóval bevont
590 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!