Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

A pyruvat égeti-e a zsírt vagy sem

Zsírégető

2017. november 25.

pyruvat zsírégető hatása

Mi az a pyruvat?

A Pyruvat egy egyre felkapottabb étrend-kiegészítő, aminek sokan zsírégető hatást tulajdonítanak. A kalcium-piruvát egy egyre népszerűbb, zsírégető kapszula, ami a természetben is előfordul illetve a pyruvic sav megtalálható a szervezetben is.

A piruvát köztes termékként képződik a glükóz aerob és anaerob lebontásakor, tulajdonképpen a pirosszőlősav savmaradéka.

A piruvát minden sejtünkben megtalálható anyag, amely a szénhidrátok lebontása során jön létre, majd tovább alakulva részt vesz az energiatermelő folyamatokban.

pyruvat

Hogyan éget zsírt a pyruvat?

A szénhidrátok anaerob és aerob lebontása során keletkezik és a fehérjék metabolizmusában vesz részt. A pyruvat hatását vizsgáló kutatások alapján fokozza a zsírégetést és a vércukor izomszövetekbe való szállítását, így biztosítja a megfelelő mennyiségű energiát. A pyruvat fogyasztásával növelhető az energiaszint és a zsírégetés intenzitása is megemelkedhet. Az állóképességet is növelheti az izomsejtek által elérhető energia fokozásával.

A pyruvat ajánlott sportolóknak és hobbi testépítőknek egyaránt, akik tónusosabb izomzatot és alacsonyabb testzsírszázalékot szeretnének.

A pyruvat szedésének hatására a szervezeted akkor is zsírt fog égetni, amikor épp nincsen terhelés alatt. Ha nem szénhidrátokat fogyasztasz, hanem pyruvatot, vagyis a szénhidrátok nullakalóriás, köztes végtermékét akkor a szervezet azt úgy fogja értékelni, mintha ettél volna és emiatt fokozza a zsírégetést és megszűnik az éhségérzet.

A pyruvat előállítása

A borkősavból kálium-hidrogén-szulfáttal való hevítéssel lehet előállítani. Másik módszer a pyruvat előállítására, hogy az ecetsavklorid és a kálium-cianidből előállított ecetsav-cianidot hidrolizálják. 

Milyen formái léteznek a pyruvatnak?

A pyruvat főleg kapszula formájában szokott forgalomba kerülni, de ritkább esetben porként is használni szokták. A pyruvatot két kötésben is szokták gyártani, kalciummal és nátriummal is, mindkét formula bizonyítottan hatásos, de hogy melyik az erősebb arról még folynak a kutatások.

Milyen márkák érhetőek el Magyarországon?

Elég rövid a piruvátot gyártó cégek sora. A nagy étrend-kiegészítő gyártók nem vették fel a palettájukra, két kisebb cég forgalmaz ma Magyarországon piruvatot, a Lifetilt a Pyruvat Onet és a Peakman Sports a Peakman Pyruvatot. Nagyobb mennyiségben a Pyruvat One fogy

A pyruvat hatása

A pyruvatnak két fő hatása ismert. Növeli az energiaszintet, az ATP termelődés ösztönzése által és zsírt éget.

A pyruvat szedése

A pyruvat hatásos mennyiségéről megoszlanak a vélemények. A közelfogadott vélekedés szerint 30 gramm az ideális mennyiség, de frisebb kutatások szerint már 5-10 is akár eredményre vezethet.

Az időzítést tekintve étkezés előtt vagy edzés előtt érdemes a pyruvatot szedni.

A pyruvat rendelése

Pyruvatot jelenleg a kapszulacenter.hu webshopban nem lehet rendelni, csak más zsírégetőket, mint l-karnitint, de folyamatban van egy jó minőségű pyruvat kapszula forgalmazó felkutatása, hogy a píruvatot is fel tudjuk venni a kínálatunkba.

A pyruvat zsírégető hatását bizonyító és cáfoló kutatások

Egy kettős vak, placebo kontrollált teszt eredményeképpen a pyruvatot szedők testsúlya és testzsírszázaléka egyaránt szignifikánsan csökkent. A teszt időtartama 6 hét volt és piruváttal edzők csoportja 12% testzsírt vesztett és 1,5 kg tiszta izom tömeget növelt. A kutatás eredményeképpen megállapítható volt, hogy a pyruvat csoport anyagcseréje 2,2%-kal gyorsult. A kutatásban a piruvat csoport mindössze napi 6 gramm pyruvatot vitt be a szervezetébe.

A teljes összeképhez hozzátartozik, hogy a piruvat hatásait nem igazoló kutatások is szép számmal születtek.

Egy 1999-es klinikai vizsgálatban tanulmányozták szintén 6 grammnyi piruvát hatását. Az eredmények alapján a piruvátot fogyasztók testzsír százalékának csökkenése és testsúlyleadása csak kismértékben volt nagyobb a piruvátot nem kapókéhoz képest.

Egy másik 2005-ös vizsgálat sem igazolta a pyruvát hatásait. A klinikai teszt során Pauline K. Koh-Banerjee és munkatársai 5 g kalcium-piruvát hatásait vizsgálták 34 emberen, 1 hónapon át. A vizsgálat nem volt szignifikáns különbség mérhető a kontroll csoport és a normál csoport testsúly és testzsírszázalék eredményeiben.

Egyes weboldalakon olvasni a pyruvat szívre, keringésre, a triglicerid szintre és koleszterin szintre gyakorolt kedvező hatásairól de ezeket sem támasztotta még alá kutatás.

A pyruvat mellékhatása

A pyruvatnak ismert káros hatása nincsen. Az étrend-kiegészítő szedése teljesen ártalmatlan. Extra mennyiség esetén (50 gramm felett) emésztőszervi kényelmetlen érzés léphet fel.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 1000Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

Panda Nutrition - Pyruvat + CLA (100 kapszula)

Diétát támogató kiegészítő, CLA és Calcium Pyruvate kombinációjából.
7990 Ft
now foods pyruvate
új termék

Now Foods Pyruvate (100 kapszula)

A Now Food kalcium-pyruvat készítménye egy passzív zsírégető, ami hatékonyan támogatja a d...
7990 Ft
6990 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!