Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

A síkosító szerek összetevőiről

Sikosító

2017. október 10.

síkosító összetevő

Az intim síkosítók sok olyan összetevőt tartalmazhat, amelyekről azt sem tudjuk micsoda. Készítettünk egy összetevőkről szóló jegyzéket, amivel talán kicsit könnyebb eligazodni a síkosító összetevőket illetően.

Ne feledje, hogy amikor valami mérgezőnek vagy toxikusnak nevezzük, akkor a szintek változhatnak. Az alacsony szintű toxicitás azt jelentheti, hogy néhány embernek allergiás reakciója volt az adott összetevőre. A nonoxynol-9 összetevőt kivéve az összes síkosító alapanyagot  az FDA biztonságosnak tartja olyan szinteken, ammennyit ezek a síkosítók tartalmaznak.

Nézze meg az intim síkosítója útmutatóját és olvassa tovább a cikket, hogy többet tudjon meg annak összetevőiről.

 

Gumiarábikum (Acacia Senegal Gum)

A Szaharában és környélén élő arabmézgafa gumiszerű, de szagtalan, keményítet nedvéből készített összetevő. Néha élelmiszerekhez, tintákhoz és festékekhez adják emulgeálószerként. Hatására a különböző sűrűségű összetevők konstans távolságban maradnak egymáshoz, azaz a kész termék nem válik rétegessé. Éppen ezért jó sűrítőanyag, továbbá egy filmképző hatása miatt jó szag és íz semlegesítő hatással is bír. Az Acacia senegal gumi biztonságosnak tekinthető, és sokféle ételhez, különösen üdítőitalokhoz is hozzáadódik.

Aloe Vera (aloe barbadensis)

Az Aloe vera olyan növény, amelyet tipikusan hűtő vagy fájdalomcsillapító gélként használnak. Számos síkosítóbanlátható összetevőként, mivel hűsítő hatása lehet. Különösen a benzokain alternatívájaként használáják az analális síkosítókban. Az Aloe vera nagyon hüvelybarát, és a hüvelyi flóra egyensúlyának megőrzésére és a fertőzések megelőzésére is képes.

Benzokain (Benzocaine)

Helyi érzéstelenítő, melyet a síkosító kismértékű zsibbasztó hatására használnak. Lassabban szívódik fel, mint a lidokain, és nem is tart olyan sokáig. Nagyon kevés ember számolt be arról, hogy allergiás tünetei lettek volna a benzokainra, de mivel a Benzocaine és a Lidocain molekuláris szinten különbözik egymástól, azok akiknek benzokain allergia van, nem biztos, hogy reagálnak a lidokainra is. Különben mindkettő biztonságosnak tekinthető, és számos kenőcsben megtalálhatók fájdalomcsillapítóként.

Benzoesav (Benzoic Acid)

Kevéssé irritáló, színtelen tartósítószer, amely megöli vagy gátolja a baktériumok és a gombák szaporodását. A benzoesavat először a Styrax nemzetségbe tartozó fák gyantájából nyerték, napjainkban viszont gyakran készítik laboratóriumban más vegyi anyagokból. Érdekes módon az áfonya is jelentős forrása a benzoesavnak.

Benzil-alkohol (Benzyl Alcohol)

Természetesen előforduló, színtelen oldószer, amelyet tartósítószerként használnak. Általános a benzil alkohol allergiás reakciója, tipikus reakciója például a dermatitis. Túl magas koncentráció esetén mérgező lehet.

Kapszaicin (Capsaicin)

A chiliben található olyan vegyi anyag, amely szintetikusan is létrehozható. A kapszaicint gyakran a forrosító síkosítókban találjuk meg, amelynek mennyisége a síkosító szerekben nem is hasonlítható a jalapeño paprikában találhatóhoz. Ha inkább valami gyengédebbet szeretne a forrosító síkosítójába, keressen benne mézet!

Karragén (Carrageenan, E407)

A karragén egy sűrítő gél, amelyet a hínárból, vörösalga-fajok sejtjeiből nyernek. Ez igen jó vegán alternatíva a zselatin helyett, és még organikus is. Feltehetően lassíthatja a HSV, a HPV és a HIV fertőzöttségét is! A karragént a szervezetünk nem tudja feldolgozni, ezért változatlan formában kiürül. A karragén alergiás reakciókat is kiválthat, és gátolni tudja más tápanyagok felvételét.

Cellulózgumi (Cellulose Gum, karboxi-metil-cellulóz, E466)

Sűrítő- és csomósodást gátló szer, amelyet hipoallergénnek és nem toxikusnak tekintünk.

Citromsav (Citric Acid)

Gyenge szerves sav, melyet főleg a termékek pH-értékének a szabályozására alkalmaznak. Tartósítószerként is használják.

Cyclomethicone

Szilikon lágyító szer, amely megakadályozza, hogy a síkosító ragadóssá váljon, bársonyos és selymes érzetet ad a bőrnek. A legtöbb dezodorban is jelen van, és ugyanabból a célból használják. Nem mérgező az emberre, de aggodalomra ad okot, hogy negatív hatással lehet a környezetre. A cyclomethicone módosítatlan szilikon fajta, nagy molekula mérettel, ami azt jelenti, hogy a bőrbe nem szívódik be, de segíti a bőrbe juttatni a hatóanyagokat.

Ciklopentasziloxán (Cyclopentasiloxane)

A szilikon alapú síkosítókban leggyakrabban előforduló szilikon vegyület. Nagyon nagy adagokban mérgező vagy rákkeltő lehet, de a síkosítókban lévő csekély mennyiségben biztonságosnak tekinthető.

Damiana levél 

A Mayák által használt afrozidiákum, amelyet modern mexikóban ma is használnak a szexuális ajzószerként és a nemi szervek körüli keringés fokozására.

Deionizált víz

Ionmentes víz, amely olyan közel van a tiszta H2O-hoz, amennyire csak tud. Néha desztillált víz vagy csak sima vízként említik az összetevők között.

Diazolidinil-karbamid (Diazolidinyl urea)

Allantoninból és formaldehidből szintetizált konzerválószer. Dermatitis allergiás reakciót okozhat.

Dimethikonol (Dimethiconol)

Szilikonalapú polimer, melyet bőrkondicionálónak és szilikonos alapú síkosító anyag viszkozitásának növeléséhez használnak. Nagyon biztonságosnak tekinthető, nincsenek toxicitási jelentések.

Dimetikon (PEG8, Dimethicone)

Egy másik szilikonforma, amely segít megőrizni a termékeket puha és selymes érzését. Az FDA biztonságosnak tartja a használatát, és még a könnyű bőrgyulladásban szenvedőknek is ajánlott.

Dinátrium etilén-diamin-tetraecetsav (Disodium EDTA - ethylenediaminetetraacetic acid)

Tartósítószer és stabilizáló anyag, mely gyakran használt a bőrápolási termékekben, hogy azok megőrizzék illatukat és állagukat. Nem mérgező, nem irritáló és nem karcinogén.

Etoxidiglikol (Ethoxydiglycol, dietilénglikol-monoetil-éter)

Tiszta és színtelen oldószer, melyet a viszkozitás növelésére használnak. Számos testápolási termékben megtalálható, beleértve a sminket, a fürdőszappanokat és a bőrápolási termékeket. Van benne éter, ami rákkeltőnek minősül, és néhány ember számára allergiás reakciókat okozhat. További funkciója a vízmegkötés és illatanyagként is használják.

Illatanyag (Fragrance)

Olyan különböző vegyületek, amelyeket hozzáadódnak a síkosító összetevőihez, hogy javítsák annak illatát. Ezek az illatanyagok idegenek lehetnek a nemi területek számára, így irritációt okozhatnak, különösen az érzékeny bőrűek számára.

Gyömbér (Ginger)

Olyan gyógynövény, amelyről úgy gondolják, hogy serkenti a keringési rendszert és növeli a véráramlást a nemi szervekhez.

Ginkgo Biloba

A Ginkgo Biloba egy ősi kínai gyógynövény, melyet a kognitív tudatosság és a nemi vágy növelésére használnak. Egyesek azt mondják, hogy különösen hasznosak azok számára, akik depressziós alapú merevedési zavarban szenvednek.

Glukonolakton (Gluconolactone, PHA)

Bőrkondiciensnek tekinthető, ezért ezt a kémiai anyagot az egészséges bőr megőrzésére használják, továbbá megakadályozza, hogy a gél összeálljon. Nincsenek ismertek káros mellékhatásai az emberek esetében, és számos szerves és természetes bőrápoló termékben használják.

Glicerin

A glicerin nem toxikus összetevő, segít megőrizni a vízalapú síkosítók csúszós állagát és édes ízét. Ritka esetben gombás fertőzéshez vezethet használata - nem tartalmaz cukrot, de a hüvelyben átalakulhat cukorrá. Nem minden nő tapasztalja ezt a folyamatot, és nem is minden esetben. Viszont, ha úgy találja, hogy gyakran kap gombás fertőzést egy glicerin tartalmú síkosítótól akkor az lehet a ludas.

Méz (Honey)

Hiszi vagy sem, léteznek mézzel gyártott síkosítók! A mézet általában forrosító síkosítókban, melegítő hatása miatt használják, és elsősorban külső használatra - azaz a péniszen való alkalmazását - javasolják.

Hydropropyltrimonium Chloride

Vízoldható szerves vegyület guargumiból. A síkosítókban leggyakrabban sűrítő anyagként használják.

Hidroxietil-cellulóz (Hydroxyethylcellulose)

Zselésítő- és sűrítőszer, amely számos kozmetikai cikkben megtalálható. Nem tekinthető mérgezőnek.

Hidroxi-propil-guar (Hydroxypropyl Guar)

Viszkozitásnövelő szer, propilén-glikol-éter. Úgy vélik, hogy nagyon alacsony a toxicitása, és nem jelent kockázatot. Sok smink és hajápolási termékben is megtalálható.

Lidokain (Lidocaine)

A lidokain egy helyi érzéstelenítő, csakúgy mint a benzokain. Az összetevőnek az a feladata, hogy a síkosítóban nagyon enyhén érzéstelenítse a nemi szervet vagy az ánuszt, csökkentse a fájdalomat vagy késleltesse az ejakulációt. A lidokain nagyon gyorsan felszívódik, és hosszabb ideig tart, mint a benzokain. Mindkét összetevőt nagyon testbiztonságinak tartják.

Maltodextrin

A maltodextrin egy sűrítőszer. Ártalmatlan és gyakran megtalálható az ételekben - különösen a sörben és a mogyoróvajban. Lehet édes vagy íztelen, de ez nem befolyásolja a hüvelyt. Gluténmentes édesítőszernek is tekintik.

Mentol (Menthol)

A mentol olyan szerves vegyület, amelyet bizonyos típusú mentából nyernek, vagy amelyet szintetikusan gyártanak. Általában hűtsítő vagy bizsergő síkosítókban található. A síkosítókban található mennyiségben nem mérgező az emberre, de néha irritáló lehet érzékeny hüvely esetén.

Mentil-laktát (Menthyl Lactate)

Hűtőanyag, csakúgy, mint a mentol. A mentil-laktát borsmentaolajból származik, és a mentol biztonságos alternatívának tekinthető, bár néha bőrirritációt okozhat.

Metilkloroizotiazolinon (Methylchloroisothiazolinone)

Tartósítószer, amely megakadályozza a baktériumok, élesztők és gombák növekedését. Nagyobb dózisokban irritáló hatású. Az Egyesült Államokban, a síkosítókban talált mennyiségben biztonságosnak tekinthető.

Metilizotiazolinon (Methylisothiazolinone)

A metilklór-izotiazolinonnal együtt gyakran alkalmazott tartósítószer gyakran allergén, bár biztonságosnak tekinthető. Egyes források súlyos allergiás rekaciókról számoltak be: kiütések, hámlás, duzzanatok, ekcémás tünetekkel.

Methylparaben

Sok, a biztonságos szexet oktató és a bőrápolási szakember sem ajánlanak semmiféle parabént. Találhatunk bizonyítékokat, melyek arra engednek következtetni, hogy a parabén mennyisége sok kozmetikumban és síkosítóban daganatokhoz vezethet. Néhány embernek allergiás reakciói is voltak rá. habás a metilparaben a természetben számos gyümölcsben megtalálható, ahol antimikrobiális hatóanyagként hat, használatát nem ajánlják.

Metil-szalicilát (Methyl Salicylate)

Szintén egy hűtő összetevő, amelyet még a 'wintergreen' névvel is illetnek. Nagy dózisban emberek számára mérgezőnek tűnik, bár sok fájdalomcsillapító kenőcsben megtalálható. A síkosítókban lévő apró mennyiség nem okoz kárt. Arra nincs semmilyen bizonyítéko, hogy nem óvszer barát, de az a vélemények szerint ilyen kis mennyiségben nem árt a latex vagy a poliizoprén óvszernek.

Muira Puama

A hagyományos brazil orvoslás része a növény, mely állítólag növeli a tesztoszteronszintet és csökkenti a PMS-t (premenstruációs szindróma) és a menstruációs tüneteket.

Nonoxynol-9

A nonoxynol-9 egy spermicid és súlyos irritációt okozhat, sőt megnövelheti az STD-k (nemi úton terjedő betegségek) - köztük a HIV fertőzésének - valószínűségét. Nem javasoljuk használatát. 

Golgotavirág (Passion flower)

Az afrodiziákum - amely az Amazonas medencéjében őshonos - nevéhez hű, mivel azt mondják, hogy megnöveli a libidót, miközben nyugtató hatással van az elmére.

Fenil-trimetikon (Phenyl Trimethicone)

A szilikon egy másik formája, amely vegyület a habzás megakadályozására szolgál, és egy réteget képez a bőr felületén, hogy megakadályozza a bőr kiszáradását a termék használatából. Ez egy nagyon biztonságos formájú szilikon.

Poliszorbát 20 (Polysorbate 20)

Egy emulgeálószer, de arra is szolgál, hogy bizonyos termékekben javítsa a menta érződését. Nem mérgező, biztonságos síkosító összetevő.

Kálium-aceszulfám (Potassium Acesulfame)

Kalória és cukormentes édesítőszer. Van némi félelem, hogy rákkeltő lehet, hasonlóan az aszpartámhoz, de az elvégzett vizsgálatok elégtelennek bizonyultak.

Kálium-szorbát (Potassium Sorbate)

Tartósítószer. Általában szintetikusan készül, de néhány bogyóban is megtalálható. Nagy mennyiségű lehet irritáló, de a síkosítókban általában nagyon kis mennyiségben vannak.

Propándiol (Propanediol)

Legtöbb esetben ez csak a propilénglikol másik megnevezése. Viszonylag új, amely szerkezetileg közel áll a propylene glycolhoz. Oldó- és emulgeáló szer, hidratáló hatással, amely természetes, növényi alapanyagokból készül, azaz nem petrolkémiai származék.

Propilén-glikol (Propylene Glycol)

Emulgeálószerként használják számos síkosító szerben, ami azt jelenti, hogy segíti az összetevők összetartását, és még síkosít és hidratál is. Nagyon alacsony mérgező hatással rendelkezik, de vannak olyanok, akik még így is reagálnak rá.

Sáfrányos szeklice (Safflower)

A hagyományos kínai orvoslásban alkalmazott gyógynövény, amely a fájdalomcsillapító, a vérkeringés fokozó és a véraláfutás megelőző hatása miatt hasznos. A virágkivonatot már az ősi egyiptomi idők óta használják kozmetikumokban.

Sclerotium Gum

Olyan viszkozitásgátló anyag, amely sűrűbbé teszi a gélt, hogy ne tűnjön túl nedvesnek vagy folyékonynak. A kozmetikumokban használható arra, hogy a bőr lágy vagy selymes legyen. Biztonságosnak tekinthető, a vizsgálatokban nem jelentenek káros mellékhatásokat.

Nátrium-benzoát (Sodium Benzoate)

Tartósítószer. Nem ismeretes, hogy toxikus vagy nemkívánatos reakciója van, bár úgy gondolják nagy mennyiségben felelős a hiperaktív viselkedésért. Ennek egy síkosítóban nincs jelentősége.

Nátrium-klorid (só, Sodium Chloride)

A tengervízben természetesen megtalálható sűrítő anyag.

Nátrium-hialuronát (Sodium Hyaluronate)

Nátrium-só, amely segít a bőrnek a fiatalabb megjelenésben / érzésben, néha a legjobb bőrhidratálónak nevezik. Természetesen megtalálható a bőrön, de az idő múlásával kimerülhet, ezért tűnik úgy, hogy a bőr szárazabb, ráncosabb. Nem ismert, hogy irritálja a bőrt, de a bőr zsírosodhat tőle. Gyakran megtalálható az öregedésgátló szerekben.

Nátrium-hidroxid (marólúg, lúgkő, Sodium Hydroxide)

Leggyakrabban antimikrobiális anyagként vagy PH érték szabályzóként használják főként szappanokban, ami nagyobb mennyiségben irritálhatja a nemi szervet.

Nátrium-szacharin (Sodium Saccharin)

Mesterséges édesítőszer. Vannak olyan adatok, amelyek azt mondják, hogy gombás fertőzéshez vezethet azok számára, akik hajlamosak rá, továbbá egyesek számára allergiás reakciókat válthat ki. Ételekben is jelen van, mint például a konzerv gyümölcsökben, a diétás szódákban és a cukorkákban, így ha még nem volt allergiás reakciója ezekre az ételekre, akkor valószínűleg nem is lesz problémája sem. Tartsa távol az érzékeny területektől, ha hajlamos a gombás fertőzésekre.

Sorbinsav (Sorbic Acid)

A sorbinsav egy szerves tartósítószer, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is használnak. Az összetevő még az ekcémás bőrű emberek által is használható.

Szukralóz (Sucralose)

A szukralóz is egy mesterséges édesítőszer. Hüvelybiztosnak tekinthető.

Tokoferil-acetát (Tocopheryl Acetate)

E-vitamin-acetát néven is ismert. Ez a vitamin antioxidáns hatással bír a bőrre és tartósítószerként is működik olyan termékekhez, amelyek alacsony savasságúak, mint például síkosító anyagok. Egyes emberek - különösen az érzékeny bőr típus esetén - úgy találják, hogy az E-vitamin-acetát irritáló lehet, sőt használata nagyon ritkán hólyagképződéssel vagy csalánkiütéssel is járhat.

Xanthan gumi (Corn Sugar Gum)

Élelmiszer-sűrítő anyag salátaöntetekhez és gluténmentes sütéshez.

Xilit (Xylitol)

Szintén egy hüvelybiztos édesítőszer. Körülbelül ugyanolyan édes, mint a szacharóz és nincs mérgező hatása az emberre. Azonban nagyon veszélyes lehet a kutyák számára, ezért ne hagyja a xilit tartalmú síkosítót elől ha a kedvence a közelben van.

 

[Források: Cosmeticinfo.org, Truthinaging.com, Lubezilla.com.]

Kapcsolódó termékek

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00