Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

Terere kontra maté tea

Tea

2017. május 8.

A yerba mate teá elkészítésének két fajta módja ismert. A mate, melyet chimarraonak is hívnak, és a tereré. Bár mindkét ital hasonló, és hasonlóan is kell őket elkészíteni mégis megvan a sajátságos karakterisztikájuk.

Mate & Tereré

Mind a mate mind a tereré tipikus dél-amerikai ital, és Paraguay, Argetina és Brazília területeiről származik eredetileg, de azóta a teázás szokása a kontinens minden szegletébe elért. Brazíliában a mate tea dívik, főleg ott chimarronak hívják, Paraguayban pedig a teteré.

Maté tea és a terere hőfoka

A két ital között a legnagyobb különbség, hogy milyen hőmérsékletű vizet használnak az elkészítéséhez. A tererét általában hideg vízzel készítik, míg a mate teát forrón ( 75fokos). A frissítő hatása miatt a teterét melegebb átlaghőmérsékletű tájakon fogyasztják előszeretettel, míg a mate teát hűvösebb helyeken, mint észak Brazília vagy Argentína.

Maté termosz

A legelterjedtebb az 1 literes alumínium termosz, amely vékony fúvókával könnyen lezárható a hőmérséklet fenntartása érdekében. Vannak olyanok is, akik szívesen használnak kávétermoszokat. Vegyük észre, hogy a termosznak nem kell annyira nagynak lenniük, mert a mate nem fogy el olyan gyorsan, mint a tereré. A tereré fogyasztás tekintetében azonban gyakorlatilag nincs korlátozás, használható hozzá termosz vagy palack. A kicsitől a nagyig, 1 litertől, akár 5 literig.

Aroma

Mindkét ital tartja a gyógynövény infúziójának ízét, de a tereré erősebb és keserűbb ízű.

Maté keverék

Az Ilex paraguariensis mindkét ital fő összetevője, de egy tipikus tereré keverék sokkal vastagabb levélből és szárból áll, mint a hagyományos mate keverék.

Matétök vagy guppa

 Az ivócserépnek használt tök különböző méretű lehet és általában kerek alakú, ami megkönnyíti a yerba helyes elhelyezését, valamint a kezelést. A guppát általában a tereré iváshoz használják. Guampák egy görbe alakú testet mutatnak (hasonlóan egy ökörszarvához), és több anyagból, például műanyagból, üvegből és alumíniumból készülhetnek.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Kapcsolódó termékek

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00