Walmark Degasin (32 kapszula)

Szimetikon tartalmú étrend-kiegészítő kapszula, a puffadás és felfújódás ellen.
Kiszrelés: 32 kapszula
Egységár: 47 Ft / kapszula
Elérhetőség: Nincs raktáron
Szállítási dátum: 1-2 munkanap
1490 Ft
szállítás nélkül (ÁFÁ-s ár)
Megbízható áruház
Pénzvisszafizetési garancia
Gyors szállítás
Diszkrét csomagolás

Milyen étrend-kiegészítő a Degasin kapszula?

A Degasin tabletta egy orvostechnikai eszköz, mely a bél- és hasi komfortérzet javítására szolgál gázképződés, puffadás, felfúvódás és hasfeszülés esetén. Hatékonyságát klinikai vizsgálatok igazolták.

A Degasin a hasi területek diagnosztikus vizsgálatainak előkészítésében is felhasználható (endoszkópia, röntgen, ultrahang-vizsgálat).

A Degasin orvostechnikai eszköz milyen panaszok kezelésére való?

A gázképződéssel járó panaszok enyhítésére szolgál, és ezáltal csökkenti az olyan hasi panaszokat, mint a felfúvódás, puffadás, hasi feszülés.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Degasin használati útmutató

Gyomor-bélrendszeri panaszok esetén adagja: 1-2 kapszula a főétkezések után.

Nagy pohár vízzel kell leöblíteni.

A diagnosztikai vizsgálatok előkészítésére: kövesse az orvos előírásait.

Csak felnőttek részére, szájon át szedendő.

Hogyan alakul ki a puffadás?

A haspuffadás egy sűrűn előforduló emésztőrendszeri probléma, melyet okozhatnak betegségek, a helytelen életmód vagy egyszerűen csak az egészségtelen táplálkozás. (sok kóla, szénsavas üdítő, csípős ételek stb) Tünetei könnyen felismerhetőek, mint a teltségérzet, felfúvódás, hasfájás, feszülő érzés a hasban, böfögés. Mindezen tüneteket a felgyülemlő és nehezen távozó bélgázok okozzák. A Degasin orvostechnikai eszközzel enyhíthető a haspuffadás, hála a benne található szimetikon.

Mit tudunk tenni a Degasin szedése mellett, a puffadás ellen?

  • Együnk több rostot.
  • Kevesebb csípőset használjuk a főzéshez.
  • Nyers zöldség helyett inkább főzöttet együnk.
  • Ne rágógumizzunk.
  • Együnk kevesebb mesterséges édesítőszert (szorbitol, mannitol, xilit).
  • Együnk kevesebb szénhidrátot és babot.
  • Mozogjunk többet, aminek a hatására felszabadulhat a beleinkbe szorult levegő, ráadásul feszültséget is csökkenthetünk.
  • Igyunk több vizet.
  • Együnk kevesebb savasat, hogy kevésbé irritálódjon a gyomrunk.
  • Együnk banánt (a banán és a krumpli is felszívja a gyomrunkban lévő víztöbbletet, így minimalizálva a gyomrunkra eső terhelést).

Walmark Degasin összetétele

Egy kapszula 257,5 mg szimetikont tartalmaz.

Hoggan működik a Degasin hatóanyaga a szimetikon?

A szimetikon egy stabil, felületaktív poli-dimetil-sziloxán, amely megváltoztatja az emésztett béltartalomba és az emésztőtraktus nyálkájába ágyazott gázbuborékok felületi feszültségét, ennek következtében a buborékok elbomlanak, és kiszabadulnak a gázok, amik már képesek felszívódni a bélfalon, vagy a bélmotilitás következményeképpen távoznak. A szimetikon, tisztán fizikai úton hat, nem vesz részt kémiai reakcióban és nem kerül be a vérkeringésbe. Végighaladva az emésztőrendszeren, változatlan formában ürül. Maga a szimtekon nem szívódik fel, hanem átalakulás nélkül távozik a salakanyaggal.

Mik a szimetikon jellemzői?

A szimetikon élettanilag és kémiailag teljesen közömbös anyag. Nem képes felszívódni, és a gyomor-béltraktuson való áthaladása után változatlan formában ürül ki, nem lép kapcsolatban az emésztőrendszerrel, csak megszünteti a puffadást. A szimetikon a gyomorban és a belekben található gázbuborékokat fizikai úton bontja le, azzal, hogy csökkenti a gázbuborék falának felületi feszültségét, így megszűnteti azt. Szemléletesen lefordítva, ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy a sok kis buborékból, ami képződött a belekben, egy nagy buborék lesz, ami könnyebben távozik.

A Degasin szimetikon hatóanyagának biológiai hasznosulása

Mivel a szimetikon nem szívódik fel, és hatását a bélcsatornában fejti ki, hasznosulása megfelel a bélben hatékony formában jelenlévő szimetikon mennyiségének, azaz a kiszabadulás sebességének és mértékének.

Mik a Degasin lehetséges mellékhatásai?

A Degasin fő hatóanyagának, a szimetikonnak nincs ismert mellékhatása. Ez a tisztán fizikai és a gyomor-és bélrendszeri folyamatokkal szembeni teljesen semleges (passzív) hatásmechanizmusának köszönhető. A szimetikon nem szívódik fel a szervezetbe, végighalad a gyomor-bélrendszeren keresztül, majd változatlan formában kiürül.

Magas hatóanyag tartalma ellenére a gyógyszer teljesen biztonságos.

Degasin vagy Espumisan?

Tekintettel a két haspuffadás elleni gyógyszer hatóanyagának mennyiségére, a Degasin ára kedvezőbbnek mondható az Espumisannal szemben. Az Espumisan ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, mint a Degasin kapszula, 40 mg szimetikont.

Betegtájékoztató

Nem szedhető a hatóanyaggal vagy egyéb összetevőivel szembeni ismert túlérzékenység esetén.

Nem alkalmazható terhesség alatt.

Gyermekektől elzárva tartandó.

A fel nem használt vagy lejárt termék megsemmisítéséhez kérje a gyógyszerész segítségét.

 

Összetevő adatok

napi adag: 1, szükség esetén 2 tabletta

32 adagot tartalmaz

Megnevezés 1 tabletta
Szimetikon 257.5 mg

Összetevők: szimetikon, zselatin, glicerin, dimetikon, színezék (titán-dioxid (E171)), kálium-szorbát, színezékek (narancssárga FCF (E110) és azorubin (E122)).

ajándék ikon

1 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!