Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

A mikrohullám egészségesebbé teszi a teát?

Tea

2018. február 17.

tea

Kérdezzen meg pár tea rajongót, hogyan kell elkészíteni a teát, és fogadjunk a mikrohullámú sütőt senki sem fogja még csak említeni sem. De kérdezze meg erről az ausztráliai Newcastle Egyetem élelmiszer-tudósait, és érdekes választ fognak adni a mikrohullámú sütő használatára. A kutatások azt mutatják, hogy a mikrohullámú sütőben készített tea valóban egészségesebb lehet.

A Quan Vuong táplálkozási tudós vezette kutatás szerint egy fél perces elkészítési mód a mikrohullámú sütőben aktiválja a koffein, a theanin és a polifenol 80%-át a fekete és a zöld teákban. Ez a megállapítás a szálas és a filteres teák esetében is igaz volt.

Összehasonlításképpen, a hagyományos tea készítés (30 másodperces forralás) a hasznos vegyületek csak 10%-át aktiválja. Ahhoz, hogy ugyanolyan mennyiségű vegyületet szabadítsunk fel hagyományos módon, mint a mikrohullámú sütőben, 20 percig 80 fokos vízben kellene áztatni a teát.

A mikrós módszer lényege:

  • Öntsön forró vizet egy mikrozható bögrébe, és adja hozzá a teát
  • Mikrózzuk az italt 30 másodpercig, 50 %-os teljesítményen
  • Hagyja, hogy a tea egy percig ázzon, mielőtt kivenné a teafilter

Ha el tudjuk fogadni, hogy a mikrozott tea fogyasztása az egészséges út, akkor hány csésze ajánlott naponta? Vuong szerint három csésze mikrózott tea ajánlott naponta.

De mi lehet az amerikaiak számára a vitatható pont? Az USA tea szövetsége szerint az amerikaiak 2016-ban mintegy 84 milliárd csésze teát fogyasztottak, és ennek a 80 százaléka jegestea volt - amihez mikrohullámú sütő vagy vízforraló nem szükséges.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Kapcsolódó termékek

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00