Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

Maté tea hatása a vércukorszintre

Tea

2017. július 5.

mate tea hatása

Az USA-ban több, mint 24 millió cukorbeteg van, de Magyarországon is vészesen nő a betegek és inzulin rezisztensek száma. A jövő évtized végére már több mint 1 millió cukorbetegre számítanak. Ennek oka az egyre növekvő cukorfogyasztás, a sok stressz és az ülő életmód elterjedése. Ilyen növekvő számok mellett egyre nagyobb igény van valamilyen vércukorszint stabilizáló étrend-kiegészítőre, ami segíthet javítani ezeken a számokon. A fahéj, króm hatása közismert, de kevesen hallottak eddig a maté tea pozitív hatásairól, pedig igen kedvezően hat a vércukorszintre, éhség érzetre és a túlsúlyra.

A yerba mate tea javítja az inzulin jelátvitelt és segít a vércukor egészséges szinten tartásában. Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a mate segíti a vércukor csökkentését, és mérsékeli a cukorbetegségben szenvedők kellemetlen tüneteit. Megelőzi az előrehaladott glikációs végtermékek (AGE) kialakulását, amelyek felelősek a diabétesz kialakulásáért és a cukorbetegség rosszabbodását okozzák.

A maté tea kutatásokkal bizonyított, hogy stabilizálja a vércukor szint ugrálását és hosszútávon csökkenteni tudja a vér glükóz szintjét. Nem hiába a cukorbetegség elterjedtsége Aregntínában, ahol a maté tea nemzeti ital, jóval alacsonyabb, mint az Egyesült Államokban.

Kutatás a maté tea vércukor szintre gyakorolt hatásáról

Egy kutatásban 58 maté teát fogyasztó tesztalanyon végeztek megfigyeléseket. Közülük 29-en cukorbetegek voltak, míg 29-en a cukorbetegség előszobájában voltak, magas vércukor értékekkel és inzulinrezisztenciával. Az 58 tesztalanyt több csoportra osztották (kontroll csoport és vizsgált csoport) és egy részük 60 napon keresztül, napi 330 ml maté teát fogyasztott. A csoportok vércukor szintjét 20, 40 és 60 nap után ellenőrizték. A kísérlet eredménye az lett, hogy a rendszeresen maté teát fogyasztó alanyok esetében a vércukorszint csökkent

Az elmúlt 2-3 hónap vércukorszintjét a hemoglobin A1c vagy más néven HBA1c határozza meg. Ennek a szintjét cukrosok esetében ajánlott 7% alatt tartani. Azért ez az egyik legjobb mérőszám a vércukor szint vizsgálatában, mert ez egy hosszú távú átlagos értéket mutat.

A rendszeresen matét fogyasztó, cukorbeteg alanyoknál a 20-40. nap közötti méréseknél már 0,85 pontos csökkenés volt kimutatható a vércukorszintben. Emellett a maté tea a triglicerid (ez felelős az érelmeszesedésért) szintet is csökkentette 53 mg/dl-rel, akárcsak a koleszterin szintet is.

Vércukorszint normál értékek

A vércukorszint másik mérőszáma a mmol/l. A vércukorszint normálisan 3,9-6,1 mmol/l között mozog alvás után, üres gyomorral.

Emelkedett éhomi vércukorszintről beszélünk, amikor az éhomi vércukorszint enyhe emelkedettséget mutat, 6,1-6,9 mmol/l, de a cukorterhelési vizsgálat 2 órás értéke (vagyis cukrot tartalmazó folyadék ivása után 2 órával) a normál tartományon belül marad.

A csökkent glukóztolerancia (cukortűrő képesség) olyan anyagcsere-állapot, amely a normális és a diabeteszes között helyezkedik el. Az éhomi vércukorszint enyhén emelkedett lehet, 6,0-7,0 mmol/l, a cukorterhelési vizsgálat eredménye 7,8-11,0 mmol/l közé esik. Az esetek egy részében állandósul ez az anyagcserehelyzet, illetve 4-7%-ban átbillen cukorbetegségbe. Az állapot rizikófaktort jelent szív- és érrendszeri katasztrófa állapotokra.

Az üres gyomorral mért küszöbérték a cukorbetegség esetében nagyobb, mint 7 mmol/l, terheléses cukorvizsgálat esetén pedig nagyobb, mint 11,1 mmol/l.

Egy másik kutatás a maté tea vércukor szintre gyakorolt hatásáról

Egy másik kutatás is megerősítette, hogy jó hatással van a maté tea a vércukorszintre. A dániai Charlottenlund Medical Centre dolgozója, Dr. Torben Andersen tanulmányozott 44 egészséges, de túlsúlyos és kezdödő vércukorproblémákkal küzdő pácienst, akik guarana, és másik két gyógynövény a mate tea és a damiana kombinációját használták. Dr. Andersen eredményei igen kedvezőek voltak: azok, akik 45 napon keresztül szedték ezt a gyógynövény kombinációt átlagosan 5 kg-ot vesztettek, szemben a placebo csoporttal, akik mindössze 0,45 kg-ot vesztettek átlagosan (szignifikáns különbség). Szintén említést érdemlő volt az a tény, hogy a maté tea mix a gyomor kiürülését 20 perccel kitolta, ami étkezés után hosszabb ideig tartó teltségérzetet okoz.

Elég önmagában a maté tea?

Igen, önmagában is kedvező hatásai vannak a vércukorszintet illetően, de a szinergiahatások kiaknázása érdekében javasolt a maté tea fogyasztás mellett a rendszeres testmozgás, a finomított cukor bevitelének minimalizálása és a stressz csökkentése.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 600Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

Green Mate Tea - Compuesta Corazon (200g)

Galagonya és berkenye ízesítésű zöld maté tea.
1590 Ft
990 Ft

Green Mate Tea - Lemon (200g)

Citromos, citromfű ízű mate zöld tea, málna és rózsa hozzáadásával.
1590 Ft

Green Mate Tea - Narancs & Lapacho (200g)

A Mate Green Narancs & Lapacho tea élvezetes narancs illattal és ízzel!
1590 Ft
yerba mate vanilia tea
új termék

Green Mate Tea - Vanilla (200g)

Mate Green Tea vanília ízben, szárított eper hozzáadásával.
1590 Ft
990 Ft

Green Mate Tea - Frutas (200g)

Gyümölcsös mate tea számos gyümölcs összetevőből.
1590 Ft

Green Mate Tea - Oriental (200g)

A Mate Green Oriental 90% yerba mate és 5 további szikrázó keleti íz keveréke!
1580 Ft
990 Ft

Green Mate Tea - Detox (200g)

A Green Mate Detox tartalma a yerba maté növény mellett máriatövist, citromfüvet és szilva...
1590 Ft
990 Ft

Green Mate Tea - Despalada (200g)

A Yerba Mate Green Despalada, magas minőságű, 100% natúr mate tea.
1590 Ft
990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!