Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

logo

Mennyi maté teát fogyasszunk?

Tea
Mennyi maté teát fogyasszunk?

Mennyi mate teát fogyasszunk?

Mennyi yerba mate kell inni? Azt hiszem, nincs válasz erre a kérdésre, mert sok mindentől függ. Az egyes fogyasztók szokásaitól, egészségétől és sajátosságaitól. Ennek ellenére az biztos, hogy a túlzott fogyasztás elkerülendő.

Általában nincs korlátozás arra, hogy mennyi yerba-mate-t lehet fogyasztani. Néhány helyzetben mérsékelt fogyasztást szükséges:

Az orvosi források által közzétett kutatások szerint akkor van szükség a mennyiségek korlátozására, ha bármilyen olyan egészségügyi állapotban szenved, amely megköveteli a folyadékbevitel szabályozását, például a vesebetegségek. Ugyanez az ajánlás vonatkozik a gyomorra vagy bélrendszeri állapotra, mivel a mate tea bél stimuláns.

Különös figyelmet kell fordítani azokra a személyekre is, akik a diuretikumokat a magas vérnyomással kapcsolatos problémák miatt szednek, mivel a mate erősíti a vizelethajtó hatást.

 

Yerba Mate tea terhesség alatt

Az Amerikai Terhességi Szövetség szerint a terhes nőknek csökkenteniük kell a koffeinbevitelt napi 150-300 mg-ra, korlátozva a magzatra való expozíciót. A standard mate körülbelül 90 mg koffeint tartalmaz poháranként, ami azt sugallja, hogy napi 3 pohár elfogyasztása teljesen ártalmatlan. Legalábbis az Amerikai Terhességi Szövetség szerint.

Egy 2005-ös, Dél-Brazíliában végzett vizsgálatban 5000 terhes nőt figyeltek meg, amelyből 70% -uk bevallotta, hogy naponta yerba mate teát iszik. Az eredmények azt mutatták, hogy a hipotézissel ellentétben nem észleltek káros hatást a méhen belüli növekedésre vagy a terhesség időtartamára. Dél-Amerikában, olyan országokban, mint Paraguay, Argentína, Uruguay és Dél-Brazília  a mate tea a nemzeti ital, több ezer nõ fogyasztja biztonságosan a terhesség alatt.

Nem számít, amit a tanulmányok mondanak, a legbiztonságosabb fogyasztás a 300 mg / nap határ alatt van. Ha lehetséges, kerülje el az első lefőzést, amely a legnagyobb mennyiségű koffeint tartalmaz.

 

Mate tea és az alvás

Azok, akiknek alvászavarra van, kerülniük kell koffeinfogyasztást 18.00 óra után, de ebben a tekintetben meg kell jegyezni, hogy nem minden ember reagál hasonlóan a koffein ösztönző hatására.

 

Mate tea és a rák

Sok vita szültetett a múltban, hogy a mate tea rákkeltő vagy éppen rákmegelőző. Az abszolút igazság az, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az yerba mate tea ivása bármilyen módon rákot okozhat. Mindazonáltal megfigyelték, hogy a nagy mennyiségű forró folyadék hosszú ideig történő fogyasztása nyelőcsőrák kialakulásához vezethet, legyen szó akár kávéról vagy éppen zöld teáról. Ezért ajánlott elkerülni a yerba mate fogyasztását nagyon magas hőmérsékleten.

Az yerba mate fogyasztása mérsékelt hőmérsékleten egészségesebb.

 

Yerba Mate és az elhízás

az elhízással kapcsolatban azok a nassolnivalók lehetnek a felelősek, melyet a tea ivása közben majszolunk el.. Az egészséges mate keserű mate. A cukor hozzáadása a teához üres kalóriákat tartalmaz, amely nem tartalmaz hasznos tápanyagokat.

Kerülje a mate tea fogyasztását a magas szénhidrátokkal és zsírokkal együtt, például a sütemények, kekszek. A feleslegessé váló kalórafelesleg növelheti a stimuláló hatást és túlzott izgatottságot eredményezhet. Emlékezzen arra is, hogy a mate teának vizelethajtó hatása is  van, ami forró napokon dehidrációt okozhat.

Tehát, amint látja, néhány olyan helyzeten kívül, ahol óvatosnak kell lenni, a mate tea fogyasztásának nincs jelentős ellenjavallata.

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS