Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

A latex allergia tünetei

Óvszer

2017. szeptember 19.

latex óvszerek

A latex óvszerek allergiáinak a gyakoribb tünetei általában enyhék. Azonban a latex gyakori használata - ha allergiás rá - súlyos és néha végzetes reakcióhoz vezethet. Ha bármilyen latex óvszer allergia tüneteit észleli, akkor fontos, hogy orvosával egyeztessen a fogamzásgátlási módszerek alternatíváiról, és figyeljen arra, hogy megértse az olyan tünetek kockázatát, amelyekre allergiás. A latex óvszer allergia nagy problémának tűnhet, de léteznek latex mentes óvszerek is.

Égő érzés

A latex allergia nagyon gyakori tünete az égő érzés. Ez az égő érzés tapasztalható a hüvely belsejében, a péniszen és a bőrön bármely olyan területen, amely kapcsolatban állt az óvszerrel.

Kiütés

A bőrkiütés rendszerint a latex óvszerekkel való érintkezés után nyolc órán belül jelentkezik. A kiütés enyhe vagy mérsékelt lehet, viszkethet vagy égethet, lehet rózsaszín vagy piros színű. Sokszor a bőr is hámlik ilyenkor. Ez a kiütés nagyon kellemetlen lehet, de szerencsére nem mindig így van.

Viszketés

A viszketés általában az egyik első allergiás tünete a latex óvszer allergiának, nagyon kellemetlen és kínos lehet. A genitális (nemi) területen az enyhétől a súlyos viszketésig léphet fel a tünet. A nők viszketést tapasztalhatnak a hüvelyen vagy a szeméremajkakon, és akár belső viszketést is tapasztalhatnak a hüvelyben. A férfiak a pénisz törzse mentén és a pénisz alján lévő ágyék körüli területeken szenvedhetnek viszeketéstől. A viszketés minden olyan területen előfordulhat, amely a latex óvszer érintkezésésnek volt kitéve. Továbbá, ha az allergiás személy orális szexet folytat, akkor az ajkak, a nyelv és a torok is viszkethet.

Hólyagok

A latex allergia rendszerint hosszabb használat után jelentkezik, és további használattal súlyosbodnak a tünetek. Ennek eredményeképpen hólyagok jelentkezhetnek az olyan területeken, amelyek érintkeztek a latex kondomokkal. Ezek a hólyagok az immunrendszerünk eredményei, amely megpróbálja megvédeni magát a latex-el szemben, mert azt fenyegetetésnek tekinti a test számára. Általában vízhólyagok jelentkeznek, melyek nagyon fájdalmasak lehetnek, és nem szabad őket piszkálni, mert a szervezet által immunválaszként termelt hisztamin felszabadul, és átterjedhet a test más területeire is.

Anafilaxia

Az anafilaxia súlyos allergiás reakció, és azonnali sürgősségi orvosi kezelést igényel. Ha légzési nehézségeket észlel, megduzzadtak az ajkak, a nyelv vagy a toroka, gyorsul a szívverés vagy a mellkasi fájdalmat tapasztal, akkor azonnal és feltétlenül hívja a mentőket és kérjen sürgősségi ellátást. Ha nem kezelik, az anafilaxia gyakran vezet halálhoz a légutak szűkületének és más szövődményeknek köszönhetően.

 

Amennyiben önnek is latex allergiája van, kérjük válasszon latex mentes óvszer kínálatunkból.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon

Hagyjon egy hozzászólást

ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!