Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Poppers, Rush

(54 termék)

A Poppers egy utcai kifejezés - azaz egy szleng - amelyet a alkyl nitrite tartalmú folyadékokra használnak. Maga a szer beszippantása fokozhatja a szexuális élvezet vagy ahogy a klubkultúrában mondják a hang és a fény érzékelést.


Először is kiemelnénk, hogy jelenleg csak a izopropil-nitrit tartalmú poppersek engedélyezettek az országban, és azok is csak akkor, ha bőrtisztító vagy hasonló alkalmazási területre lettek szánva. A kétes eredetű termékek veszélyesek is lehetnek, így mindenki megbízható forrásból és csak saját felelőségre használja! A cikkünk célja nem a vásárlás ösztönzése, csupán, hogy megismertesse a poppers használatát és hatásait. 

A poppers aroma tartalmát egy kis üvegből (10-30 ml) inhalálják, amely jellemzően sárgás színű, és jellegzetes, gyümölcsös, édeskés aromája van (bár ez az alkalmazott nitrittől függően változik).

A poppers használata (amennyiben propyl nitrit tartalmú és bőrápolásra használjuk) legális Magyarországon és általában biztonságosan is használhatók (bár feltétlenül tartsuk be a biztonsági előírásokat). Függőséget egyáltalán nem okoznak, legalábbis fizikailag nem (az egy másik kérdés, hogy a mentális függőség kialakulása és az örömteli hatások iránti vágyakozás kialakulhat).

Napjainkban a popperseket tipikusan valamilyen folyékony szerként hozzák forgalomba, szoba illatosítóként, bőrttisztítóként vagy akár körömlakk eltávolítónak is (igen, az inhalánsok szabadidős használatán kívül az alkil-nitritek köszönhetően megbízhatóan elvégezhetik ezeket a funkciókat).

Poppers, mint meleg drog? 

A poppers-t sokan még mindig "meleg drog / gay drugs" névvel illetik, de ez egy nagyon elavult nézet.

Igen, igaz, hogy az 1970-es évek homoszexuális szubkultúrája magába foglalta a Locker Room, a Buzz vagy a Ram által megjelölt fényes, szemet gyönyörködtető üvegcséket.

Az is igaz, hogy a korszak gyártói főként a meleg kiadványokban való reklámozásba fektettek be. Ott volt még a homoszexuális töltetű rajzfilm, a "Poppers" (Jerry Mills), amely Billy - a nyugat Hollywood-i testépítő srác - és társa (Yves) kalandjait mesélte el.

Ám már 1978-ban egy Pittsburg-i folyóirat (névszerint Post-Gazette) egy New York-i fiatal utcai árusítót idézett - igen, akkoriban a poppákat már az utcai árusok árulták

"Üzletemberek, melegek, és nem melegek, Brooks Brothers öltönyösök, szolgálaton kívüli zsaruk, na meg a Gucci tömeg..."

És talán csodálkozol mi a vonzereje egy olyan anyagnak, ami úgy bűzlik, mint egy izzadt zokni?

Hogy megválaszoljuk ezt a kérdést, hadd idézzünk egy tanulmányt az illékony nitritek pszichoszexuális aspektusairól, amelyet egy amerikai pszichiáter Thomas P. Lowry mondott:

"Az inhalálható nitritek lehetnek a legközelebb a valódi afrodiziákumhoz. Az előjátékban ezek dezinhibitor hatást fejtenek ki, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy teljes bőrfelületi érzékiséget tapasztaljon. Az orgazmus előtti belégzéskor a felhasználó jókedvet és felgyorsulást, a gátlások felszabadulását érezheti és az orgazmus hosszabb ideig tartó, intenzív és túlfűtöttebb megjelenését tapasztalhatja".

A formula

A hetvenes-nyolcvanas években, ahogyan azt Dr Lowry említette a fent idézett tanulmányban, csak két vegyület volt széles körben poppersként használatos: az amil- és az izobutil-nitrit.

Azóta számos más formulát fejlesztettek ki. A "poppers" kifejezés ma hivatkozhat ciklohexil-, izopentil- vagy izoamil-nitritekre is.

Az utóbbi három szer a ciklohexil, az izopentil és az izoamil-csoportot jelenleg az "új formulák": "USA-biztos formulák", "EU-képletek" vagy hasonlóak és "Tiszta, erőteljes!" szlogennel reklámozzák.

Semmi sem lehet távolabb az igazságtól.

Az úgynevezett új formulák nem tisztábbak vagy jobbak, mint az eredetiek, csak egy soha véget nem érő macska-egér játék eredményei, amelyet a poppers gyártóknak meg kell játszaniuk a szabályozókkal. Amikor tiltják az egyik vegyületet, egy másik lép a helyébe. Poppers rendelés esetén érdemes tiszában lenni, melyik vegyület legális és melyik nem, ebben segít a lenti táblázat.

A Poppersek fajtái

A poppersek az alkyl-nitritek családjába tartoznak, típusai a következők:

 • Amil-nitrit: történelmi, amely igazi siker volt a 70-es években. A legerősebbek között van a piacon. Mivel az inhalációs szaga erős, gyakran használják az ínyencek. Hatása hosszabb ideig tart, mint más képleteknél, de progresszívabb is. Az aromák ideálisak a partizásra, és ennek választása garantálja a gátlások elvesztését és az eufória érzését. Míg Franciaországban vény nélkül értékesítik őket, addig más országok ezeket illegálisnak tekintik. Képlete: C5H11ONO.
 • Pentil-nitrit: a legnépszerűbb termékek, híresek az azonnali hatásukról és az eufória erős érzéséről. Ezt ajánlják azoknak, akik szex közben szeretnének belélegezni. Egy másik előnye a lassú párolgása, amely elősegítheti a szünetekkel való használatát. Kétszer lassabban párolognak el, mint más fajták. Képlete: C5H11NO2.

 • Propil-nitrit: mára teljesen legális, ez a legerősebb termék a piacon. Ez a termék, amelyet a 80-as évek óta egyre könnyebben elérhetünk.

 • Butil-nitrit: számos poppers rajongó úgy gondolja, hogy ez a képlet a leghatékonyabb a lazuláshoz, valamint a szex közbeni orgazmus minőségének és intenzitásának javításához. Ezt a fajta terméket elsősorban intim pillanatokra használják. 2017 január óta az értékesítése az egész EU-ban tilos.

A poppers jelentése

A "popper" kifejezésnek sok jelentése van. Általában valami, ami pattogó hangot ad, használják a kukoricát pattogtatásra, a halász csalira, egy fűszeres mexikói ételre vagy akár süteményre is.

Esetünkben egy kicsit másról van szó, hiszen a poppers jelentése egy inhaláló, ami a legtöbb felnőtt áruházban, interneten online vagy bőrboltban közvetlenül megvásárolható. Ez az pentyl-nitrit, melyet szobaillatosító, videofej-tisztító, bőrtisztító vagy más hasonló termékként értékesítenek. Ezek azok a szerek, amelyek ellazítják az összes akaratlan izmot (mint a torok, a hüvely és az anus) és néhány másodperc erejéig befolyásolják az ember elméjét, állat-szerű szexualitást adva.

jacked poppers jungle juice platinum illatosító rush original formula

De miért poppers a neve?

Eredetileg az amil-nitrit vegyületek kis üveg kapszulákba kerültek, melyeket fel kellett pattintani, hogy felszabadítsa a folyadék aromáját. Ezek az üvegcsék (az úgynevezett gyöngyszemek) egy megkülönböztető pattogó hangot adtak, amikor összetörték őket - innen a "poppers" név.

Napjainkban egy-egy rush aroma 10-30 ml-es palackokba kerül, és már nem pattog. De a nevük megmaradt.

Hogyan működnek a poppersek?

Fizikai értelemben az alkil-nitritek vasodilatátorként hatnak, ami az ereket tágítja. Ennek eredményeképpen több vér jut az agyba, és így a használó olyan hatásokat tapasztal, amelyeket általában "fejrohamnak" neveznek.

A poppers simaizmokat is ellazítja a szervezetben, ami megkönnyíti a szexuális behatolást is.

Mentálisan intenzívebbé teszi a pozitív érzéseket, megteremti az eufória érzését, csökkenti a gátlásokat és növeli a használó szexuális vágyát!

Bár a fizikailag a poppers működését megbízhatóan írta le és értette meg az orvostudomány (az amil-nitrit eredetileg egy szívinfarktus okozta szívbetegségekre fejlesztett gyógyszer), az még nem magyarázható meg, hogy miként és miért érinti a mentális állapotot.

A poppers hatása

Az aroma két szinten hat a használóra: fizikailag és mentálisan. Ezek, a két különálló síkra gyakorolt hatások képesek valami nagyon izgalmas élményt létrehozni.

A poppers fizikai hatásai

Az ma poppersként ismert szer fizikai hatásai az 1900-as évek eleje óta ismertek és dokumentáltak (az amyl nitrit, az eredeti "popper" ötven évvel korábban 1844-ben került felfedezésre).

Minden poppers - azaz az alkil-nitrit család tagja - növeli a felhasználó szívverését és megnöveli az ereket, ezáltal elősegítve a vér egészséges, gyorsabb áramlását az egész szervezetben, beleértve az agyat is.

Ez azt eredményezi, hogy:

 • Az akaratlan izomszövetek ellazulnak (köztük a hüvely és anus)
 • Fokozott érzékenység az érintésre és más fizikai ingerekre
 • Az egész testben kellemes melegség érzés
 • A "rush" érzés a fejben (szédültség, bódultság), amint szokásosnál nagyobb mennyiségű oxigént hordozó vér belép az agyba

Mentális hatások

A mai napig az orvostudomány nem vizsgálta és nem magyarázta meg a poppanák pszichoaktív hatásait, elsősorban a kutatási érdeklődés hiánya miatt. (Az érdeklődés hiánya valószínűleg annak köszönhető, hogy a nitritek rekreációs használata nem okoz problémás társadalmi kérdéseket - ellentétben a sok más anyaggal való visszaéléssel -, mert a nitritek fizikailag nem függőek és általában biztonságosak.)

Egy neurológiai vizsgálat a közelmúltból (RL Balster, 1998) megpróbálta megmagyarázni a nitritek agyra gyakorolt hatását, de csak azt a következtetést vonták le, hogy "a következtetéseket nehéz levonni" - bár megjegyezte, hogy "bizonyos bizonyíték" létezik, hogy az alkil-nitritek az opioid-neuro-receptorokhoz kötődnek az agyban.

Egy másik (anekdotikus) vélemény, hogy az aroma belélegzése enyhe, rövid életű oxigén túladagolást okoz, mivel a poppers hatására nagyobb sebességgel és nagyobb mennyiségben jut az oxigént hordozó vér az agyhoz. Nem sikerült azonban olyan független tanulmányt találni, amely bármilyen meggyőződést ad e nézetnek.

Szubjektív tapasztalatok alapján Dr. Balster javaslata (hogy a popperek az agy opiód receptoraihoz kötődnek) talán közelebb áll az igazsághoz. Az ilyen receptorokhoz kötődő anyagok képesek:

 • Az agyban található örömközpontok ösztönzése ("jutalom" jel)
 • Erős eufóriás érzést produkálnak, amit a relaxáció és a megelégedettség érzés követ
 • Blokkolja az agy által előidézett fájdalomjeleket 

A poppers mindezt megteszi, továbbá a használók évtizedek alatt arról számoltak be, hogy

 • Segít a gátlások feloldásában és lazább viselkedésben
 • Intenzívebbé teszi az érzelmeket és a tapasztalatokat
 • Szubjektíven meghosszabbítja az időt, vagy akár "le is állítja" az időt egy ideig 
 • Fokozza a fény és a hang észlelését
 • Fényesebbé, boldogabbá és merészebbé teszi a környezetedet és mindent beleértve

Igen, a poppers az intenzitásról szól. Felerősítik a környezetet és az aktuálisan végzett tevékenységet - legyen szó akár szexuális aktusról, éjszakai kiutazásról vagy akármiről.

Hogyan kell használni a popperst?

Milyen gyorsan? Meddig? Milyen gyakran?

Először is leszögeznénk, hogy a poppers üvegén az áll "do not inhale" , azaz ne lélegezzük be! Ezek a szerek nem emberi fogyasztásra lett tervezve, így mindenki csak saját felelőségére rendeljen, és semmiképp se igya meg, vagy öntse a bőrre! A következő részben azt írjuk le, hogy hogyan szokták használni a szert (ami nem feltétlenül jelent egyett a mi véleményünkel).

A poppert leginkább a gőzének belégzésével lehet használni egy nyitott palackból. Egy vagy két szippantás elegendő a kívánt hatás eléréséhez.

A hatás azonnali, de maximum egy-két percig tart, ezért soha nem adagolhatja túl a popperst. Az alkil-nitritek gyorsan hagyják el a testet és ezért a poppersek fizikailag nem addiktívak.

Amikor a szexuális élmény fokozására használják, a legtöbb ember körülbelül három-négy dózist használ a szeretkezés során - bár ez természetesen az aktuális hosszától és a saját preferenciájától függ. Néhány ember csak egyszer használja a kis palackot, éppen a csúcspont előtt.

Azok a clubberek, akik a poppers-t használják, hogy javítsák az éjszaka hangulatát, általában minden alkalommal szippantanak a disco szélén, mielőtt a táncparkettre lépnek. Egy kis üveg könnyedén kitarthat egész éjszaka, még akkor is, ha egy egész csoport osztozik rajta.

Annak ellenére, hogy a nitritek biztonságosak és nem okoznak függőséget, az anekdotikus bizonyítékok azt sugallják, hogy a túlzott felhasználás toleranciát teremthet az anyag hatásaival szemben - ami azt jelenti, hogy egyre nagyobb és gyakoribb dózisokra van szükség. Ne feledjük, hogy a poppers az agy dopamin (öröm) receptorait stimulálja, így ha naponta többször használunk poppákat, akkor a testünk valószínűleg megpróbálja önszabályozni a (természetellenes) túlzott stimulációt.

rush hatása

A poppers mellékhatásai

Talán a legfontosabb dolog, amit tudni kell, hogy a poppers inhalációja rövid életű, de meglehetősen nagy vérnyomás esést okozhat. Ennek következtében soha ne használjon poppert más anyaggal, amely ugyanezt tennék - különösen potencianövelőkkel (viagra - szildenafillal, cialis - tadalafil, avanafil).

Szintén magától értetődik, hogy nem szabad alkalmazni a poppákat, ha bármilyen orvosi okok miatt alacsony vérnyomásban, érrendszeri problémában, glaukómában vagy vérszegénységben szenved.
 
Egy tanulmány szerint a poppers a 19. a függőségi kockázattal és a "fizikai károsodással" szemben a 20-as listán (az alkohol a 10., míg a marihuána a 11. lett).
 
A poppers fizikailag nem addiktív, mert a nitritek gyorsan elhagyják a testet, jóval azelőtt, hogy fennállna a függőség kialakulása. Túlzott használata során a  mellékhatásai a következők lehetnek:
 • fejfájás
 • orrvérzés
 • szédülés
 • nyálkahártya irritációja

Ha ezek megtörténnek, nyissa ki az ablakot, és vegyen mély lélegzetet. A mellékhatások ritkán tartanak tovább öt percnél.

Biztonsági megfontolások

A poppers fogyasztása, lenyelése szigorúan tilos! A 'Nem emberi fogyasztásra' figyelmeztetés megtalálható minden palackon. Megivása komoly problémához, akár halálhoz vezethet, tehát ne tegye!

Gyúlékony és igen tűzveszélyes szer, így vigyázzon a cigarettával.

Bőrirritáló. A poppers irritálhatja a bőrt, ha véletlenül ráömlik. Mossa le bő vízzel minél hamarabb. Kerülje a szemmel való érintkezést - a sérülés akár visszafordíthatatlanná is válhat.

Mennyibe kerülnek a Poppers aromák?

A rush aromák, azaz a poppers ára Magyarországon körülbelül 3000 forint, amely tekintettel arra, hogy mennyi időre elegendő egy üveg nem mondható drágának. Rendelés előtt érdemes szétnézni az ár összehasonlító oldalakon.

Miért Rush?

A Rush mára a szinonímája lett a Poppersnek, de az csupán az egyik legismertebb gyártójának az egyik márkaneve. A PWD már több olyan olyan híres termékeket dobott a piacra, mint a Rave, az Ultra Strong, vagy a Ram. A Rush poppers közel 30 éve jelen van a piacon és világelső volt a nitrit  alapú aromák között és mára több, mint 100 országban megvásárolható.

Mit jelent a PPP rövidítés a csomagoláson?

A PPP a Power-Pak-Pellet rövídítése, amely annyit tesz, hogy a folyadékban kis golyócskák találhatóak a szennyeződések eltávolítása érdekében. Ezek a golyócskák garanciát jelentenek arra, hogy az eredeti PWD termék felbontás után se veszítsenek minőségükből, tisztaságukból és frissességéükből. Kinyitás után  ezek az apró golyók eltávolítják a szennyeződéseket az aromából. 

poppers aromák

Tovább olvasom

Gyártók

Jungle Juice · PWD
Pozíció
Név (emelkedő)
Név (csökkenő)
Ár (emelkedő)
Ár (csökkenő)
Dátum (emelkedő)
Értékelés
Készlet
Rush Original Poppers Aroma

Rush Original

(10 ml)

Az egyedülálló és eredeti Captain Rush

3190 Ft

Rush ultra strong

Rush Ultra Strong

(10 ml)

Az eredeti Rush durvább változata, mely 3x erősebb annál.

3190 Ft

oink rush

Oink rush!

(10 ml)

Szuper erős!

3190 Ft

solid rush aroma

Solid Rush Original

(10 ml)

Kicsi, mégis erős szilárd formulájú solid rush

3390 Ft

Buzz rush popper

Buzz popper

(10 ml)

Buzz popper, hogy erővel zümmögjön

3190 Ft

Blue Boy

Blue Boy

(15 ml)

15ml-es rush popper

3190 Ft

dragon solid poppers

Solid Dragon popper

(10 ml)

Kicsi és szilárd formátumú rush popper

3390 Ft

lady rush popper

Lady popper

(10 ml)

Nőknek szánt, gyengébb popper

3190 Ft

Rochefort Poppers új termék

Rochefort

(10 ml)

A Rochefort egy másik nagyszerű rush

3190 Ft

TNT rush poppers új termék

TNT

(10 ml)

A TNT egy bomba erős formula

3190 Ft

Jacked! popper új termék

Jacked!

(30 ml)

Kanadában készült, Lockerroom poppers aroma

5190 Ft

rave ultra strong rush aroma

Rave Ultra Strong

(10 ml)

Rave Ultra Strong erős rush aroma

3190 Ft

Super Rush Herbal aroma

Super Rush Herbal

(15 ml)

Super Rush Herbal, gyógynövény összetevőkkel

4590 Ft

gold rush 24ml

PWD Gold (nagy)

(24 ml)

Nagyobb kiszerelésű poppers aroma

4990 Ft

jungle juice plus 24ml rush

PWD Jungle Juice Plus (nagy)

(24 ml)

Nagy (24 ml) kiszerelésű jungle juice plus

4990 Ft

amsterdam-24ml

PWD Amsterdam (nagy)

(24 ml)

Nagy (24 ml) kiszerelésű amsterdam popper

4990 Ft

blue boy poppers 24ml

PWD Blue Boy (nagy)

(24 ml)

Nagy (24 ml) kiszerelésű PWD Blue Boy

4990 Ft

juice zero 24ml

PWD Juice Zero (nagy)

(24 ml)

Nagy (24 ml) kiszerelésű PWD Juice Zero

4990 Ft

Jungle Juice Super Reds Original

Super Reds

(10 ml)

Super Reds original bőrtisztító

3190 Ft

FIST deep formula poppers

Fist Deep Formula

(10 ml)

A Fist Deep formula az első poppers élmény meghatározó társa lehet.

3190 Ft

Jungle Juice black label extreme formula

Jungle Juice Black Label

(10 ml)

A dzsungel itala, amely erős mint egy jó fekete!

3190 Ft

Jungle Juice Platinum Original Poppers

Jungle Juice Platinum

(10 ml)

A dzsungel itala, a platina keménységével!

3190 Ft

Jungle Juice Plus poppers

Jungle Juice Plus

(10 ml)

A dzsungel itala, most még hosszabb ideig tartó hatással!

3190 Ft

Jungle Juice Gold Label poppers

Jungle Juice Gold Label

(10 ml)

A dzsungel itala, extra erős hatással!

3190 Ft

Jungle Juice Amsterdam Special poppers

Amsterdam Special

(10 ml)

Speciális kiadású üvegcsébe zárt szer!

3190 Ft

Jungle Juice Hardware original

Hardware Original

(10 ml)

Az eredeti tisztító szerszám!

3190 Ft

Liquid Burning poppers aroma

Liquid Burning

(9 ml)

Folyékony poppers aroma

3190 Ft

Juice Zero aroma

Juice Zero

(9 ml)

Juice Zero, a különleges és egyedi!

3190 Ft

Faust poppers

Faust

(10 ml)

Faust popper

3190 Ft

Ram poppers aroma

Ram

(9 ml)

Ram aroma & bőrtisztító folyadék

3190 Ft

Reds aroma

Reds

(10 ml)

Szuper erős szoba illatosító

3190 Ft

PWS Quick Silver rush poppers aroma

Quick Silver

(9 ml)

PWD Quick Silver bőrtisztító, az ezüst erejével

3190 Ft

pwd Gold Rush aroma

Gold Rush

(10 ml)

PWD Gold bőrtisztító

3190 Ft

Adler

Adler

(9 ml)

Adler, 9ml-es kiszerelésben

3190 Ft

fist aroma

Fist

(9 ml)

Fehér Fist formula

3190 Ft

Super Rush Black Label

Super Rush Black Label

(10 ml)

A fekete cimkés tisztító!

3190 Ft

Amsterdam rush aroma

Amsterdam

(9 ml)

Folyékony tisztító!

3190 Ft

Rush Zero aroma

Rush Zero

(9 ml)

Bőrtiszogató folyadék

3190 Ft

pwd super rush

Super Rush

(10 ml)

Bőrtisztító és kezelő szer

3190 Ft

rave rush aroma

Rave

(10 ml)

Rave poppers aroma

3190 Ft

HighRise poppers

HighRise

(30 ml)

HighRise, gazdaságos kiszerelésű tisztító

4990 Ft

The real Amsterdam poppers aroma

The Real Amsterdam

(30 ml)

Valódi bőrtisztító nagyobb, gazdaságos kiszerelésben

5190 Ft

highrise ultra strong aroma

HighRise Ultra Strong

(30 ml)

HighRise Ultra Strong, gazdaságos kiszerelésű bőrtisztító

4990 Ft

poppers inhalátor

Kis poppers inhalátor

Kis inhalátor, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen és diszkréten vigye bárhová a poppers-t

2790 Ft

ice mint poppers aroma

Ice Mint

(24 ml)

A menta erejével és egyedi ízével mindenki kedvencévé válhat

5190 Ft

Herbal Rush

Herbal Rush Popper

(15 ml)

Gyógynövény alapú rush

6990 Ft

colt poppers aroma

COLT

(10 ml)

Colt folyékony bőrtisztító

3190 Ft

Jungle Juice Locker Room

Locker Room

(10 ml)

Egy izgalmas illat: Locker Room!

3190 Ft

Jungle Juice Nitro Supra Rush Aroma

Nitro Supra

(10 ml)

A Nitro Rush az egyik legkedveltebb fajta, amely erős hatással bír.

3190 Ft

solid amsterdam popper

Amsterdam Solid Popper

(10 ml)

A legkelendőbb amszterdam popper, most szilárd formában

3390 Ft

voodoo popper

Voodoo

(13 ml)

Nagyon erős bőrtisztító folyadék

3190 Ft

Jungle Juice Blue poppers

Jungle Juice Blue

(10 ml)

A Blue az egyik legújabb termékünk, tegyen vele egy próbát!

3190 Ft

Jungle Juice Eagle poppers

Eagle

(10 ml)

Eagle fantázianév alatt futó folyékony bőrtisztító.

3190 Ft

Jungle Juice Cobra Aroma Rush Poppers

Cobraroma

(10 ml)

Cobra - erős, mint a kígyóméreg!

3190 Ft

töltés

TÖLTÉS