Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Aminosavak

(130 termék)

A fehérje hihetetlenül fontos, amikor az egészségről van szó. A csontok, az izmok és a bőr szerkezetét is ez alkotja, és szövetek építésére, hormonok, enzimek és neurotranszmitterek szintetizálására is használja a szerverzet. Az aminosavak a fehérje építőkövei, ezért az étrendben elengedhetetlen az elegendő mennyiségű esszenciális aminosav megléte az optimális egészség megőrzéséhez és a fehérjehiány megelőzéséhez.

Tehát az aminosav mire jó, mi az pontosan, és hogy lehet biztos benne, hogy a megfelelő aminosav komplex keveréket kapja az egészségének megőrzése érdekében? Íme, amit tudni kell róluk.

Mi az az aminosav és mi a szerepe a testben?

A hivatalos definíció szerint minden olyan szerves vegyületet, amely karboxil (−COOH), amino (−NH2) és egy R csoportot is tartalmaz. Éppen ezért hívjuk őket amino-karbonsavaknak is. Az aminosav kifejezés az α-amino-carboxylic-acid (alfa-amino-karbonsav) rövidítése.

Mindegyik molekula egy központi szénatomot (C) tartalmaz, amelyet α-carbon-nak (alfa-szén) nevezünk, és amelyhez mind az amino, mind a karboxilcsoport kapcsolódik. Az alfa-szénatom fennmaradó két kötését általában egy hidrogén (H) atom és egy R (oldallánc) csoport elégíti ki.

az aminosavak általános képlete

Az aminosavak általános képlete

Egyszerűen fogalmazva azonban az aminosavak a fehérjék építőkövei. Összesen több, mint 150 természetes és 20(+2) fehérjeépítő aminosav létezik. Az aminosavak az izmok és szövetek nagy részét alkotják, és a fehérjetartalmú ételek - mint például a hús, a hal, a baromfi és a tojás - számos különböző típusú aminosavból állnak.

Hány féle aminosav van, és mit csinálnak ezek? Összesen 20(+2) féle fehérjeépítő aminosav van, amelyek mindegyike specifikus szerepet játszik a szervezetben. Ezek az aminosavak szinte minden biológiai folyamatban részt vesznek, segítenek a sebgyógyításban, a hormontermelésben, az immunrendszer működésében, az izomnövekedésben, az energiatermelésben és így tovább.

A szervezetnek szüksége van az összes aminosavra a működéshez, amelyből néhányat a szervezet is termel, míg másokat élelmiszerekből kell pótolni. Az élelmiszerek vagy a táplálék-kiegészítők révén a megfelelő aminosav mennyiség bevitel segíthet a fogyásban, az izomtömeg megőrzésében, a testmozgás javításában, a hangulat fokozásában vagy a pihentetőbb alvás elérésében.

Az aminosavak csoportosítása (esszenciális vs. nem esszenciális aminosavak)

A 20 aminosav, amire a szervezetnek szüksége van, két csoportra osztható: esszenciális aminosavak és nem esszenciális aminosavak.

nem-esszenciális aminosavakat a szervezet képes előállítani, ami azt jelenti, nem annyira fontos, hogy azokat az ételektől bevigyük. Összesen 11 aminosav van, amelyek a nem esszenciális csoportba soroljuk:

 • Alanin (Alanine)
 • Glutaminsav (Glutamate, Glutamic acid)
 • Aszparaginsav (Aspartate, Aspartic acid)
 • Szerin (Serine)
 • Aszpargin (Asparagine)

Az aminosavak listáján szereplő vegyületek némelyikét feltételesen esszenciálisnak tekintjük, ami azt jelenti, hogy általában nem szükségesek, de bizonyos körülmények között - mint pl. betegségek vagy stressz (szellemi és fizikai) - igen. Ezek a következők: 

Az esszenciális (alapvető fontosságú) aminosavakat azonban a szervezet nem képes előállítani (vagy csak elégtelen mennyiségben), azokat élelmiszerekből kell bevinni. Összesen 9 esszenciális aminosav van, amelyek a szervezet számára fontosak, és ezek a következők:

 • Lizin (Lysine)
 • Leucin (Leucine)
 • Izoleucin (Isoleucine)
 • Triptofán (Tryptophan)
 • Fenil-alanin (Phenylalanine)
 • Treonin (Threonine)
 • Valin (Valine)
 • Hisztidin (Histidine)
 • Metonin (Methionine)

Az általános egészség megőrzéséhez elengedhetetlen az étrendbe megfelelő mennyiségű aminosavat beilleszteni. Ezen kulcsfontosságú esszenciális aminosavak bármelyikének hiánya súlyos mellékhatásokat okozhat, amelyek az egészség minden aspektusát érintik, beleértve az immunrendszert, az izomtömeget, az étvágyat és még sok mást.

Az aminosavak képlete és formái 

Az aminosavak L- és D-formában fordulhatnak elő, de a sejtek csak az L-formát hasznosítják.

L és D konfigurációjú alanin

Minden aminosav (a glicin kivételével) két izomer formában fordulhat elő, mivel a központi szénatom körül két különböző enantiomer (a tükörképi molekulapár alkotói) képződik. Ezeket az egyezmények szerint L- és D-formáknak nevezik, egyszerűbben szólva bal és a jobbkezes konfigurációnak.

A sejtek csak L-aminosavakat állítanak elő és a fehérjékbe építik be. Néhány D-aminosav ugyan található a baktériumok sejtfalában, de nem a bakteriális fehérjékben.

A glicin - a legegyszerűbb aminosav - nem rendelkezik enantiomerekkel, mert két hidrogénatomot tartalmaz a központi szénatomhoz kapcsolva. Enantiomer csak abban az esetben fordulhat elő, ha az összes kötés különböző.

alanine

Alanine, Ala, A

arginine

Arginine, Arg, R

asparagine

Asparagine, Asn, N

aspartic acid

Aspartic acid, Asp, D

cysteine

Cysteine, Cys, C

glutamine

Glutamine, Gln, Q

glutamic acid

Glutamic acid, Glu, E

glycine

Glycine, Gly, G

histidine

Histidine, His, H

isoleucine

Isoleucine, Ile, I

leucine

Leucine, Leu, L

lysine

Lysine, Lys, K

methionine

Methionine, Met, M  

phenylalanine

Phenylalanine, Phe, F

proline

Proline, Pro, P

serine

Serine, Ser, S

threonine

Threonine, Thr, T

tryptophan

Tryptophan, Trp, W

tyrosine

Tyrosine, Tyr, Y

valine

Valine, Val, V

Az aminosavak képlete

Az aminósavak hatásai

1. Segíti a fogyást

Az aminosavak segítik a testsúlycsökkenést a zsírégetés fokozásával és a sovány testtömeg megőrzésével. Különösen a BCAA aminosavak (elágazó láncú esszenciális aminosav) bizonyultak hatékonynak a fogyás során.

Journal of the International Society of Sports Nutrition folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy az elágazó láncú aminosav komplex fogyasztása egy 8 hetes rezisztencia-képzés után jelentősen megnövelte a sovány testtömeget és az erőszintet, valamint nagyobb csökkenést mutatott a testzsír százalékos arányában, mint a tejsavó fehérje vagy a sportital fogyasztása. [1] Más kutatások azonban vegyes eredményeket mutatnak, ami további tanulmányok szükségességét jelzi.

2. Támogatja az izomtömeg megőrzését

Az izomszövet elsődleges építőköveiént az aminosavak feltétlenül szükségesek az izom fenntartásához és az izomnövekedéshez. Néhány tanulmány azt is kimutatta, hogy az esszenciális aminosav szedése segíthet megelőzni az izomvesztést, ami gyakori mellékhatás, amely mind az öregedést, mind a fogyást jellemzi.

Például a Clinical Nutrition folyóiratban közzétett 2010-es tanulmány azt mutatta, hogy az esszenciális aminosavakkal való kiegészítés segített az idősebb felnőttek izomfunkciójának javításában. [2] Hasonlóképpen, egy dél-karolinai tanulmány kimutatta, hogy az esszenciális aminosavak hatékonyak voltak a sovány testtömeg megőrzésében, ugyanakkor elősegítették a sportolók zsírégetését. [3]

3. Fokozza a sport-teljesítményt

Akár alkalmi vagy versenysportoló, az esszenciális aminosavak feltétlenül szükségesek, ha az edzést a következő szintre kívánja hozni. Valójában az esszenciális aminosavakat - mint a leucin, a valin és az izoleucin - gyakran használják az izmok helyreállításának elősegítésére, az izomfájdalom megelőzésére és a fáradtság elleni küzdelemre az edzés utáni étkezés részeként.

Nyolc tanulmány áttekintése azt mutatta, hogy az elágazó láncú aminosavakkal való kiegészítés csökkentette az izomfájdalmat és javította az izmok működését az intenzív edzések után. [4] Egy másik, a Leeds Metropolitan University által végzett tanulmány megállapította, hogy napi 4 gramm leucin bevitele növelte a férfiak testi erejét egy 12 hetes rezisztencia képzés során. [5]

4. Javítja a hangulatot

A triptofán egy esszenciális aminosav, amely kulcsszerepet játszik a hangulat szabályozásában és a mentális egészség megőrzésében. A szervezet szerotonin szintetizálására használja, amely egy hangulat befolyásoló neurotranszmitter. A szerotonin egyensúly felborulása hozzájárulhat olyan súlyos problémákhoz, mint a depresszió, az obszesszív-kompulzív rendellenesség, a szorongás, a traumatikus stressz-rendellenesség és az epilepszia.

British Journal of Nutrition folyóiratban közzétett 2015-ös tanulmány azt jelentette, hogy a triptofán kedvező hatással volt mind a kognitív, mind az érzelmi funkciókra, miközben növelte a boldogság érzését. [6] Eközben más kutatások azt is kimutatták, hogy a triptofán segíthet a depresszió tüneteinek kezelésében és a szorongás enyhítésében. [7][8]

5. Elősegíti a jobb alvást

Az erős hangulatjavító hatásai mellett néhány bizonyíték arra utal, hogy a triptofán segíthet az alvás minőségének javításában és az álmatlanság elkerülésében is. Ez azért van, mert segít növelni a szerotonin szintjét, amely részt vesz az alvási ciklusban.

Az Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine folyóiratban megjelent nagy áttekintés alátámasztja a triptofán alvás-segítő hatását, bár a kutatások még mindig vegyesek. És ellentétben a sok elalvást segítő gyógyszerrel, a triptofán jól tolerálható és minimális mellékhatással jár, ami nagyszerű gyógyító eszközzé teszi a jobb alvás elősegítésére. [9]

Az aminosav hiány tünetei

Mi az aminosav hiány, és mi okozza? Fehérje-hiánynak is nevezik, egy veszélyes állapot, amely akkor fordul elő, amikor nem fogyaszt elegendő aminosavat a napi szükségletek kielégítésére. A negatív tünetek hosszú listáját eredményezheti, a csökkent izomtömegtől a csontvesztésig és tovább.

Az aminosavhiány leggyakoribb tünetei lehetnek:

 • Száraz bőr
 • Töredező, vékonyodó haj
 • Hajhullás
 • Rossz körmök
 • Csökkent izomtömeg
 • Gyermekek növekedésének csökkenése
 • Megnövekedett étvágy
 • Csökkent immunfunkciók
 • Csontvesztés
 • Puffadás és duzzanat

A fehérjehiány érintheti mindazokat, akik nem visznek be elegendő aminosavat az étrendből. Az idősebbek és a krónikus betegségekben szenvedő emberek - például a rák - különösen nagy kockázatnak vannak kitéve a fehérjehiány miatt, mivel megnövekedett fehérjeszükségletük és csökkent táplálékbevitelük van. A vegán vagy vegetáriánus étrendet követőknek is gondosan kell megtervezniük a táplálkozásukat, hogy biztosítsák a fehérje szükségleteik kielégítését, a különféle növényi eredetű fehérjetartalmú ételek fogyasztásával.

Alapvető aminosav források

A legjobb módja annak, hogy mind a 9 esszenciális aminosav szükségletét kielégítse az, hogy esszenciális aminosavban gazdag ételek széles skáláját fogyasztja. A fehérje források, mint a hús, a hal, a baromfi, a tojás, a tejtermékek és a tenger csümölcsei fontos aminosav források, és tipikusan teljes fehérje forrásnak minősülnek, ami azt jelenti, hogy az összes esszenciális aminosavat tartalmazzák. A vegetáriánusok számára a lencse, quinoa, a hajdina, a manula, a diócsicseriborsó, a teljes kiőrlésű gabonák és a fermentált szója élelmiszerek, mint a tempeh vagy a natto, szintén teljes fehérje forrásnak tekinthetők.

Ne feledje, bár sok növényi eredetű fehérjeforrást „hiányos fehérjéknek” tekintünk, mert nem tartalmaznak egy vagy több esszenciális aminosavat, ezeket más élelmiszerekkel kombinálva, pótolhatjuk a hiányosságokat. Ezért, ha egy jól kiegyensúlyozott étrendet követ, könnyen be tudja vinni az összes lényeges aminosavat, amire a szervezetnek szüksége van.

Aminosav-kiegészítők és adagolásuk

Bár az aminosavak széles körben rendelkezésre állnak a különböző élelmiszer forrásokban, a kiegészítőket is választhatja, hogy gyors és koncentrált előnyöket szeretne. Számos kiegészítő áll rendelkezésre, amelyek különböznek az aminosav összetételben és ezért az egészségügyi előnyökben is.

A fehérjetartalmú porok, mint a tejsavó fehérje, a kender fehérjepor vagy a rizsfehérje számos esszenciális aminosavat kínálnak, melyekre a szervezetnek szüksége van, miközben kiadós fehérje adagot biztosít. A csontvelőből készült kollagén- vagy fehérjepor két másik egyszerű lehetőség, amelyek jó mennyiségű fehérjét és egy sor esszenciális aminosavat biztosítanak.

Választhat izolált aminosav kiegészítőket is, például triptofánt, leucint vagy lizint. Ezek mindegyike konkrét egészségügyi előnyökhöz kapcsolódik, és ezeket gyakran természetes kezelésként használják olyan problémákra, mint a hideg sebek, depresszió vagy álmatlanság.

Az amino acid (sav) bevitelének talán legegyszerűbb módja az aminosav tabletta vagy kapszula, amely jó adagolhatóságot és könnyű bevételt biztosít.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú aminosav kiegészítőt választott, ügyeljen arra, hogy a nem kívánt mellékhatások elkerülése érdekében kövesse az ajánlott napi adagot. Ha bármilyen negatív tünetet tapasztal, mérlegelje a dózis csökkentését vagy a szedés felfüggesztését és egy megbízható egészségügyi szakemberrel való konzultációt.

Az átlagos napi fehérje szükségletünk testsúly kilógrammonként 0.8 gramm.

FAO/WHO/UNO szerinti aminosav szuükséglet (mg/testsúly kg/nap)

 
4-6 hónap
2 év 10-12 év Felnőtt
Hisztidin
28 - - -
Izoleucin 70 31 30 10
Leucin 161 73 45 14
Lizin 103 64 60 12
Metionin + cisztein 58 27 27 13
Fenilalanin + tirozin 125 69 27 14
Treonin 87 37 35 7
Triptofán 17 12,5 4 3,5
Valin 93 38 33 10
Összes aminosav 742 352 261 84
Fehérje 1650 1200 1000 750

Mikor érdemes az aminósavakat fogyasztani?

Az aminosavak szedése időben nem korlátozott, mindig érdemes őket fogyasztani. Ezdés előtt és közben azért, mert serkenti a vérkeringést, növeli a kitartást és az izomerőt (azaz jobban fog menni az edzés). Nem mellesleg gátolja az izmok lebontását, hiszen az energiát nem onnan kell pótolnia a szervezetnek. Ezdés után az aminosavak szerepe talán még fontosabb, hiszen segítenek a regenerációban, az új izomszövetek építésében és a tápanyagok minnél jobb hasznosításában.

Történelem

Az aszparagin volt az első aminosav, melyet felfedeztek, amikor 1806-ban Louis Nicolas Vauquelin és Pierre Jean Robiquet a spárgából (asparagus) izolálták. A következő években a glicin, a leucin és a cisztein került felfedezésre. Az utolsó aminosavat, a treonint 1935-ben William Cumming Rose fedezte fel, aki egyébként azt is megállapította mely aminosavak elengedhetetlenek, és mennyi szükséges belőlük a szervezet működése érdekében.

1902-ben Fischer Emil és Franz Hofmeister tudósok először tételezték fel, hogy a fehérjék egyéni aminosavakból állnak, és egy amino csoport egy karboxil csoporttal kötődik, ami a mára ismert struktúrát alkotják, a fehérje peptideket.

Az aminosavak mellékhatásai

Az esszenciális aminosavak az egészség számos aspektusához szükségesek, és a hiányosságok komoly mellékhatásokat okozhatnak. A jó tápanyagokat és fehérjéket tartalmazó, jól összeállított étrend kulcsfontosságú a mellékhatások megelőzése érdekében, annak biztosításához, hogy a szervezet az igényelt aminosavakat megkapja.

Valószínű, hogy a fehérje-gazdag élelmiszerforrásokból származó nagy mennyiségű fehérje fogyasztása nem okoz negatív mellékhatásokat. Azonban lehetséges túlterhelni a szervezetet, ha túl sok fehérjét fogyaszt, különösen a fehérje-kiegészítőkből. A túl sok fehérje fogyasztásának lehetséges mellékhatásai közé tartozik a súlygyarapodás, a vesebetegségek, a székrekedés és a rossz lehelet.

Tovább olvasom

Alkategóriák

Béta Alanin · L-Arginin · BCAA · Citrullin · L-Glutamin
Pozíció
Név (emelkedő)
Név (csökkenő)
Ár (emelkedő)
Ár (csökkenő)
Dátum (emelkedő)
Értékelés
Népszerűség
Készlet
panda nutrition arginin citrullin

Panda Nutrition - Arginin + Citrullin

(300 g)

Edzés előtti teljesítmény fokozó formula mangó ízben.

6490 Ft

protein one panda nutrition

Panda Nutrition - Protein ONE

(567 g)

Komplex fehérje hozzáadott B6-tal, rosttal és laktáz enzimmel, belgacsoki-capuccino ízben.

5990 Ft

Nutrend Beta-Alanine Compressed Caps

Nutrend Beta-Alanine Compressed Caps

(90 kapszula)

Növeli a kitartást, az erőt, és hosszú ideig fenntartja a teljesítményt.

3990 Ft

Nutrend Amino Power Liquid

Nutrend Amino Power Liquid

(500, 1000 ml)

A NUTREND AMINO POWER LIQUID az aminosavakat átfogó spektrumát kínálja folyékony formában, ami lehetővé teszi az aminosavak lehető leggyorsabb felszívódását.

4290 Ft

Nutriversum - Beta-Alanine

Nutriversum - Beta-Alanine

(200 g)

A béta-alanin egy nem esszenciális aminosav, mely egyúttal az egyetlen, természetben is előforduló béta-aminosav.

4190 Ft

2:1:1 BCAA - 6 g - FLOW - Nutriversum - feketeribizli

Nutriversum - 2:1:1 BCAA (egyadagos)

(6 g)

A BCAA az angol Branched Chain Amino Acid rövidítése, amely magyarul elágazó szénláncú aminosavakat jelent. Ez a cs...

290 Ft

Amino Sorbet - 20 g - DESSERT - Nutriversum - citrom-lime

Nutriversum - Amino Sorbet (egyadagos)

(20 g)

Büntetlen nyalánkság jéghideg köntösben! Egyszerűen elkészíthető, magas aminosav-tartalmú sorbet alacsony kalóriata...

310 Ft

BCAA+GLUTA - 6 g - FLOW - Nutriversum - feketeribizli

Nutriversum - BCAA+GLUTA (egyadagos)

(6 g)

Komplex BCAA és glutamin formula, amely adagonként 2580 mg BCAA és 2500 mg glutaminbevitelt biztosít szervezeted sz...

290 Ft

GAL Laktoferrin plus

GAL Laktoferrin plus

(120 g)

18490 Ft

GAL Taurin

GAL Taurin

(120 g)

2390 Ft

GAL Taurin utántöltő

GAL Taurin utántöltő

(500 g)

4590 Ft

RISE - 300 g - WSHAPE - Nutriversum - ananász-mangó

Nutriversum - Rise

(300 g)

Kelj fel és ragyogj! Igazi nőként nyilván fontos számodra a szépséged, és hogy tündökölj. Te is megtanultad, hogy a...

6590 Ft

SHINE - 300 g - WSHAPE - Nutriversum - málna

Nutriversum - Shine

(300 g)

Kelj fel és ragyogj! Igazi nőként nyilván fontos számodra a szépséged, és hogy tündökölj. Te is megtanultad, hogy a...

5990 Ft

GAL Glicin 250g

GAL Glicin

(250, 500 g)

2990 Ft

10:1:1 HIT BCAA - 400 g - Dorian Yates - ananász

Dorian Yates - 10:1:1 HIT BCAA

(400 g)

A BCAA az angol Branched Chain Amino Acid rövidítése, amely magyarul elágazó szénláncú aminosavakat jelent. Ez a cs...

9990 Ft

Nutrend BCAA Liquid

Nutrend BCAA Liquid

(500, 1000 ml)

A leggyorsabb és leghatékonyabb aminósav utánpótlást biztosító BCAA liquid forma. Gyorsabb a felszívódása, mint a kapszulásoké. Izomépítéshez nélkülözhetetlen

3790 Ft

glutamin

Panda Nutrition - Glutamin

(500 g)

A Glutamin egy edzés mellé ajánlott esszenciális aminosav

6990 Ft

2:1:1 BCAA - 360 g - FLOW - Nutriversum - eper

Nutriversum - 2:1:1 BCAA

(360 g)

A BCAA az angol Branched Chain Amino Acid rövidítése, amely magyarul elágazó szénláncú aminosavakat jelent. Ez a cs...

5990 Ft

BCAA Matcha - 360 g - FLOW - Nutriversum - Natural

Nutriversum - BCAA Matcha

(360 g)

Kínálatunk új aminosav-formulája, a BCAA Matcha egy kiváló BCAA forrás, hiszen adagonként 5000 mg 2:1:1 arányú BCAA...

5590 Ft

L-Leucine - 200 g - BASIC - Nutriversum - ízesítetlen

Nutriversum - L-Leucine

(200 g)

A leucin egy esszenciális aminosav, ezen a csoporton belül is egy szűkebb, még értékesebb aminosavcsoportba tartozó...

4190 Ft

100% L-Glutamine - Ízesítetlen 500g - PureGold

100% L-Glutamine - Ízesítetlen 500g - PureGold

(500 g)

100% Glutamine, ízesítetlen aminosav italpor. Intenzív fizikai tevékenység során, a glutamin esszenciális aminosavv...

4490 Ft

BCAA 2:1:1 aminosav - 90 kapszula - PureGold

BCAA 2:1:1 kapszula

(90 kapszula)

Minőségi esszenciális aminosav pótlás gyorsan és egyszerűen BCAA 2:1:1

3990 Ft

BCAA Bomb 2:1:1 500g aminosav italpor - Cherry Lime - PureGo

PureGold

BCAA Bomb 2:1:1

(500 g)

Prémium minőségű, jól oldódó 2:1:1 arányú BCAA esszenciális aminosav italpor

5990 Ft

BCAA Gold 750g aminosav italpor - Tutti Frutti - PureGold

PureGold

BCAA Gold

(750 g)

BCAA Gold esszenciális aminosav italpor szenzációs ízvilággal és tökéletes oldódással

6490 Ft

EAA Fusion ízesített esszenciális aminosav italpor - Green A

EAA Fusion ízesített esszenciális aminosav italpor - Green A

(500 g)

Esszenciális aminosavakat és L-Glutamint tartalmazó ízesített italpor édesítőszerekkel. Köztudott, hogy az izmok fő...

6490 Ft

GH Max aminosav - 90 kapszula - PureGold

GH Max aminosav - 90 kapszula - PureGold

(90 kapszula)

Minőségi aminosav pótlás prémium forrásból. GH Max funkcionális aminosavakat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula ...

3990 Ft

Mega Amino

BioTech USA

Mega Amino

(300 tabletta)

6190 Ft

Beta Alanine

BioTech USA

Beta Alanine

(90 kapszula)

4890 Ft

BCAA Shot

BioTech USA

BCAA Shot

(60 ml)

450 Ft

Vegan Amino

BioTech USA

Vegan Amino

(300 tabletta)

6390 Ft

Amino Energy Zero with electrolytes

BioTech USA

Amino Energy Zero with electrolytes

(360 g)

7690 Ft

Citrulline Malate

BioTech USA

Citrulline Malate

(300 g)

7290 Ft

Citrulline Malate

BioTech USA

Citrulline Malate

(90 kapszula)

7190 Ft

Mega Amino

BioTech USA

Mega Amino

(100 tabletta)

2290 Ft

BCAA 8:1:1 ZERO

BioTech USA

BCAA 8:1:1 ZERO

(250 g)

5290 Ft

EAA ZERO

BioTech USA

EAA ZERO

(350 g)

6990 Ft

Men’s Arginine

BioTech USA

Men’s Arginine

(90 kapszula)

4990 Ft

BCAA Zero Variety Pack

BioTech USA

BCAA Zero Variety Pack

3990 Ft

100% BCAA

BioTech USA

100% BCAA

(400 g)

7790 Ft

Liquid BCAA

BioTech USA

Liquid BCAA

(1000 ml)

6990 Ft

BCAA 6000

BioTech USA

BCAA 6000

(100 tabletta)

4890 Ft

BCAA+B6

BioTech USA

BCAA+B6

(200 tabletta)

7190 Ft

BCAA+B6

BioTech USA

BCAA+B6

(340 tabletta)

10490 Ft

100% L-Glutamine

BioTech USA

100% L-Glutamine

(240 g)

4990 Ft

100% L-Glutamine

BioTech USA

100% L-Glutamine

(500 g)

8490 Ft

100% L-Glutamine

BioTech USA

100% L-Glutamine

(1000 g)

12990 Ft

Liquid Amino

BioTech USA

Liquid Amino

(1000 ml)

7290 Ft

L-Arginine

BioTech USA

L-Arginine

(90 kapszula)

4590 Ft

BCAA ZERO aminosav

BioTech USA

BCAA ZERO aminosav

(360 g)

6990 Ft

HMB

BioTech USA

HMB

(150 kapszula)

6490 Ft

L-Tyrosine

BioTech USA

L-Tyrosine

(100 kapszula)

4990 Ft

BCAA 8:1:1 aminosav

BioTech USA

BCAA 8:1:1 aminosav

(300 g)

5990 Ft

Beta Alanine

BioTech USA

Beta Alanine

(300 g)

6290 Ft

L-Arginine por

BioTech USA

L-Arginine por

(300 g)

7490 Ft

After 420 g

BioTech USA

After 420 g

5490 Ft

Glutamine Peptide

BioTech USA

Glutamine Peptide

(180 kapszula)

5990 Ft

BCAA + Glutamine Zero 480 g

BioTech USA

BCAA + Glutamine Zero 480 g

8190 Ft

Vegan BCAA

BioTech USA

Vegan BCAA

(360 g)

7290 Ft

L–Lysine

BioTech USA

L-Lysine

(90 kapszula)

4890 Ft

L–Tryptophan

BioTech USA

L–Tryptophan

(60 kapszula)

4990 Ft

Amino Energy Zero with electrolytes

BioTech USA

Amino Energy Zero with electrolytes

(14 g)

390 Ft

Mega Amino

BioTech USA

Mega Amino

(500 tabletta)

8790 Ft

EAA kapszula - 200 db

BioTech USA

EAA kapszula - 200 db

6690 Ft

EAA kapszula - 360 db

BioTech USA

EAA kapszula - 360 db

9990 Ft

100% EAA italpor

BioTech USA

100% EAA italpor

(231 g)

4590 Ft

BCAA 3D

BioTech USA

BCAA 3D

(90 kapszula)

3390 Ft

BCAA 3D

BioTech USA

BCAA 3D

(180 kapszula)

5590 Ft

BCAA Elite - 120 megadózisú kapszula

BioTech USA

BCAA Elite - 120 megadózisú kapszula

6290 Ft

ULISSES CHARGER - 360 g - Új formula

BioTech USA

ULISSES CHARGER - 360 g - Új formula

5990 Ft

EAA Fusion ízesített esszenciális aminosav italpor - Mangó 500g - PureGold

EAA Fusion ízesített esszenciális aminosav italpor - Mangó 500g - PureGold

(500 g)

Esszenciális aminosavakat és L-Glutamint tartalmazó ízesített italpor édesítőszerekkel. Köztudott, hogy az izmok fő

6490 Ft

L-Proline 500 mg - 120 vegán kapszula - NOW Foods

Now Foods

L-Proline 500 mg

(120 kapszula)

Prolin tartalmú étrend-kiegészítő kapszula

7090 Ft

L-Lysine 1000 mg Double Strength - 120 kapszula - NOW Foods

Now Foods

L-Lysine 1000 mg

(120 kapszula)

5690 Ft

L-Cysteine 500 mg - 100 kapszula - NOW Foods

Now Foods

L-Cysteine 500 mg

(100 kapszula)

7090 Ft

L-Arginine 500 mg - 100 kapszula - NOW Foods

Now Foods

L-Arginine 500 mg

(100 kapszula)

5990 Ft

N-acetil-L-cisztein - 90 kapszula - GymBeam

N-acetil-L-cisztein - 90 kapszula - GymBeam

(90 kapszula)

Az N-acetil-L-cisztein a félig esszenciális cisztein aminosav egy formája, amely egy proteogén aminosav. Ezek a feh

3390 Ft

MOXY power+ Energy Drink 24 x 330 ml - erdei gyümölcs - GymBeam új termék

MOXY power+ Energy Drink 24 x 330 ml - erdei gyümölcs - GymBeam

(24 )

A MOXY power+ Energy Drink egy ReadyToDrink dobozos ital, amely energiával tölt fel edzés előtt, vagy bármikor a na

11190 Ft

MOXY power+ Energy Drink 24 x 330 ml - mangó-maracuja - GymBeam új termék

MOXY power+ Energy Drink 24 x 330 ml - mangó-maracuja - GymBeam

(24 )

A MOXY power+ Energy Drink egy ReadyToDrink dobozos ital, amely energiával tölt fel edzés előtt, vagy bármikor a na

11190 Ft

zein pharma gaba Prémium GABA új termék

Zein Pharma - Gaba

(90 kapszula)

13990 Ft

10990 Ft

ProAMINO - 390 g - zöldalma - GymBeam új termék

ProAMINO - 390 g - zöldalma - GymBeam

(390 g)

A ProAMINO egy 9 aminosavból álló egyedülálló komplex, mely GreenEnergy formulával van kiegészítve, ami koffeint, v

5990 Ft

ProAMINO - 390 g - narancs - GymBeam új termék

ProAMINO - 390 g - narancs - GymBeam

(390 g)

A ProAMINO egy 9 aminosavból álló egyedülálló komplex, mely GreenEnergy formulával van kiegészítve, ami koffeint, v

5990 Ft

ProAMINO - 390 g - mangó-maracuja - GymBeam új termék

ProAMINO - 390 g - mangó-maracuja - GymBeam

(390 g)

A ProAMINO egy 9 aminosavból álló egyedülálló komplex, mely GreenEnergy formulával van kiegészítve, ami koffeint, v

5990 Ft

ProAMINO - 390 g - citrom-lime - GymBeam új termék

ProAMINO - 390 g - citrom-lime - GymBeam

(390 g)

A ProAMINO egy 9 aminosavból álló egyedülálló komplex, mely GreenEnergy formulával van kiegészítve, ami koffeint, v

5990 Ft

Olimp AAKG Extreme 1250 2 kiszerelés

Olimp AAKG Extreme 1250

(120, 300 kapszula)

A legjobb minőségű, könnyen felszívódó AAKG (arginin-alfa-ketoglutarát), az eddigi legnagyobb dózisban – 1250 mg kapszulánként!

7890 Ft

Olimp Pump Xplode

Olimp Pump Xplode

(300 g)

AAKG, L-citrullin és béta-alanin pontos dózisainak kombinációja - mely a teljesítmény és az erő valódi hatását biztosítja

8490 Ft

Olimp Beta-Alanine XPlode

Olimp Beta-Alanine XPlode

(420 g)

Beta-Alanine Xplode – a robbanásszerű teljesítmény!

8990 Ft

Olimp BCAA XPlode 500g 3 kiszerelés, 6 íz

Olimp BCAA XPlode

(280, 500, 1000 g)

Kitűnő oldódású és gyors felszívódású, amely a 100% gyógyszerészeti tisztaságú mikronizált BCAA aminosavaknak köszönhető.

7490 Ft

Olimp Amino EAAnabol XPlode 2 íz

Olimp Amino EAAnabol XPlode

(520 g)

Tökéletes összetételű termék, kizárólag 100% gyógyszertári tisztaságú főként esszenciális aminosavakat tartalmaz.

11790 Ft

Olimp BCAA 4:1:1 XPlode

Olimp BCAA 4:1:1 XPlode

(200, 500 g)

Kitűnő oldódású és gyors felszívódású 4:1:1 arányú BCAA

4490 Ft

Olimp Reanimator Pro

Olimp Reanimator Pro

(1425 g)

Ultra hatékony edzés utáni regeneráló komplex kimondottan a testépítők izomtömegére optimalizált összetétellel!

10990 Ft

Olimp Anabolic Amino 9000

Olimp Anabolic Amino 9000

(300 tabletta)

Kiváló minőségű, gyorsan felszívódó enzimatikus laktamint készítmény, ahol a fő fehérjeforrás állati tejsavó fehérje és csirke fehérje

14990 Ft

nutrend glutamin kapszula

Nutrend Glutamin Caps

(120 kapszula)

Egy l-glutamint tartalmazó, izom regenerálódás segítő kapszula.

4390 Ft

nutrend glutamin 300 gramm

Nutrend Glutamin

(300, 500 g)

L-glutamint tartalmazó, izom regenerálódás segítő por.

5390 Ft

nutrend aakg Compressed Caps

Nutrend AAKG Caps

(120 kapszula)

Nagy dózisú alfa-ketoglutarát, mely egy edzés előtti bedurranást segítő.

5900 Ft

nutrend vo2

Nutrend VO2 Boost

(60 tabletta)

A Nutrend VO2 Boost egy citrulin-malát és AAKG tartalmú állóképesség javító és immun erősítő készítmény.

4390 Ft

nutrend bcaa 4 1 1

Nutrend BCAA 4:1:1

(100 tabletta)

A BCAA 4:1:1 tabletta 3 alapvető aminosavval, a gyors izomépítés érdekében.

6190 Ft

nutrend bcaa compressed caps

Nutrend BCAA Caps

(120 kapszula)

A BCAA tabletta 3 alapvető aminosavval, a gyors izomépítés érdekében, 2:1:1 arányban.

5900 Ft

nutrend bcaa mega powder 300g

Nutrend BCAA Mega Strong

(300, 500 g)

BCAA por 4 alapvető aminosavval, a gyors izomépítés érdekében.

9900 Ft

Nutriversum - EAA

Nutriversum - EAA

(360 g)

Ízesített esszenciális aminosav komplex

4890 Ft

Olimp L-Glutamine

Olimp L-Glutamine

(250 g)

100 %-os gyógyszerészeti tisztaságú, mikronizált formájú glutamin

5990 Ft

Olimp Rocky Athletes Glutamine

Olimp Rocky Athletes Glutamine

(250 g)

Mikronizált formában tartalmazza a glutamint, B6 vitaminnal és magnéziummal

5990 Ft

töltés

TÖLTÉS