Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Magnézium

(38 termék)

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyagunk, de vajon miért érdemes az utánpótlásáról gondoskodni.

A magnéziumnak központi szerepe van szervezetünk működésében kezdve a DNS szintézistől az inzulin lebontásáig. E nélkülezhetetlen ásványnak az alacsony szintje számos olyan krónikus betegséghez köthető, mint az Alzheimer-kór, a cukorbetegség vagy a szívbetegeségek. Mondanom sem kell, hogy egyetlen egy étrend sem egészen teljesértékű, ha nem tartalmaz magnéziumban gazdag élelmiszereket.

Szerencsére azonban a napi szükséglet kielégítésére és a magnézium hiány megelőzésére számos remek lehetőség akad. Nagy mennyiségben tartalmaznak magnéziumot olyan szuperélelmiszerek, mint például az avokádó, a mandula és  a füge, de vannak más tápláló élelmiszerek is.

A magnézium széleskörű elérhetősége ellenére, az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization) jelentésében az szerepel, hogy az Egyesült Államok felnőtt lakosságának kevesebb, mint 60%-a gondoskodik a megfelelő mennyiségű magnézium pótlásáról.

Mi számít a legjobb magnézium forrásnak, és hogyan lehetünk biztosak abban, hogy az étrendünk elegendő mennyiséget tartalmaz? A következőkben olvasható minden, amit érdemes tudni erről a fontos tápanyagról és az egészségre tett hatásáról -valamint a magnéziumban leggazdagabb élelmiszerek is felsorolásra kerülnek.

Mi az a magnézium?

A magnézium egy kémiai elem és ásványi anyag, mely a természetben előfordul, és szerveztünkben az egyik elektrolit. A szervezetünkben ez a negyedik leggazdagabb ásványi anyag, és számos egészségügyi okból kifolyólag elengedhetetlenül szükséges.  

A szervezetünk teljes magnézium készletének körülbelül 99%-a a csontjainkban, izmainkban és a lágy szövetekeben tárolódik, és csupán 1%, ami a vérben koncentrálódik. Az alacsony magnéziumszint többféle egészségügyi problémához, betegséghez kapcsolódik, beleértve az Alzheimer-kórt, a 2-es típusú cukorbetegséget, inzulin rezisztenciát, migrént, magas vérnyomást, figyelem hiányos hiperaktivitási zavarokat és a szívbetegségeket.

Sajnos az is előfordulhat, hogy egészséges táplálkozás mellett magnézium hiány alakul ki. Ezért nagyon fontos megbizonyosodni arról, hogy az optimális egészsége fenntartása szempontjából rengeteg magnéziumban gazdag ételt fogyasszon.

A leveles zöldségek, mint például a spenót nagyon jó magnézium forrásnak bizonyulnak, de számtalan más élelmiszerben is sok van. Léteznek olyan magnézium műtrágyák is, melyeket arra teszteltek, hogy növeljék a földben lévő tartalmukat, ezáltal segítve az élelmiszerekben a magnézium felszívódást.

A fentiek mellett egyéb magnézium kiegészítők, mint például a magnézium citrát vagy magnéziumolaj is rendelkezésükre állhat azoknak, akik súlyosan magnézium hiányosak.

A transzdermális magnézium pótlás is egy megoldás lehet, azonban ennek hatékonyságát bizonyító kutatások korlátozottak. Mi is a transzdermális magnézium? Alkalmazása során a magnézium magnézium-klorid formában a bőrön keresztül jut a szerveztbe.

A 10 magnéziumban leggazdagabb élelmiszer

Az alábbiakban felsorolásra kerül a tartalmukat tekintve a 10 magnéziumban leggazdagabb élelmiszer:

 1. Spenót főzve – 1 csésze: 157 mg (a napi ajánlott mennyiség 39%-a)
 2. Mángold főzve - 1 csésze: 150 mg (a napi ajánlott mennyiség 38%-a)
 3. Étcsokoládé – 1 kocka: 95 mg (a napi ajánlott mennyiség 24 %-a)
 4. Tökmag, szárított – 1/8 csésze: 92 mg (a napi ajánlott mennyiség 23 %-a)
 5. Mandula – 75 mg (a napi ajánlott mennyiség 19 %-a)
 6. Fekete bab – fél csésze: 60 mg (a napi ajánlott mennyiség 15 %-a)
 7. Avokádó – 1 közepes db: 58 mg (a napi ajánlott mennyiség 15 %-a)
 8. Füge, szárított – fél csésze: 50 mg (a napi ajánlott mennyiség 13 %-a)
 9. Joghurt vagy kefír – 1 csésze: 46,5 mg (a napi ajánlott mennyiség 12 %-a)
 10. Banán – 1 közepes db: 32 mg (a napi ajánlott mennyiség 8 %-a)

A magnézium előnyei

1. Enyhíti a PMS tüneteket

A premenstruációs szindróma, vagy PMS egy tüneteggyüttes, ami nőknél a menstruáció előtt 1 vagy 2 héttel jelentkezik. A tünetek változatosak, de többnyire hangulatingadozás, testsúlygyarapodás, étel utáni sóvárgás, vizelet visszatartás, fáradtság, ingerlékenység, mell fájdalom és emésztési problémák a jellemzőek.

Tanulmányok kimutatták, hogy a magnézium hatékonyan segíthet a tünetek csökkentésében. Egy 2010-es tanulmányban arról írnak, hogy a B6-vitamin és magnézium kombinációjával jelentősen csökkentek a PMS tünetek. Egy a Journal of  Women’s Health-ben megjelent tanulmány pedig arról számolt be, hogy napi 200 mg magnézium már segíthet csökkenteni egyes PMS tüneteket, mint például a testsúly gyarapodást, puffadást, mell érzékenység előfordulásának gyakoriságát.

Legközelebb ha a puffadás vagy a mell feszülés tüneteit kezdi érezni, próbáljon meg magnéziumban gazdag élelmiszereket bevinni az étrendjébe a tünetek megszüntetésére. A magnézium bevitel növelése mellett van néhány természetes gyógymód is a PMS tünetekre, mint a B6 vitamin, barátcserje szedése, vagy a progeszteron krém használata.

2. Csökkenti a vérnyomást

A magas vérnyomás vagy hipertenzió egy olyan általános állapot, amely világszerte emberek millióit érinti. A megemelkedett vérnyomás erőteljesebb működésre készteti a szívet, ami viszont megterheli a szívizmokat és végül szívbetegség alakul ki.

Az étrendbe felvett magnéziumban gazdag élelmiszerek segíthetik ellenőrzés alatt tartani a vérnyomást, támogatva ezáltal a szív egészségét. Egy mexikói tanulmány is rámutatott arra, hogy magas vérnyomással küzdő betegeknél a magnézium kiegészítő fogyasztásával csökkent mind a szisztolés és a diasztolés vérnyomás is.

A legjobb eredmény érdekében, győzödjön meg arról, hogy elegendő mennyiségű magnéziumot és káliumot tartalmaz az étrendje! A kálium tartalmú élelmiszerek megnövekedett fogyasztása is segíthet a vérnyomás szabályozásában, azáltal hogy növeli a nátrium vizeleten keresztül való ürülését. A vérnyomás csökkentés más természetes módja a rostban gazdag élemiszerek fogyasztása, a nátrium bevitel szabályozása, és minél több Omega-3 zsírsav.

3. Fokozza a teljesítményt

Az izmok működésében és az energia termelésben játszott szerepének köszönhetően a magnéziumról azt tartják, hogy hatással van a testmozgás teljesítményre. Megerőltető testedzés alatt, azt becsülik, hogy 10-20 %-kal is nő magnézium szükséglet.

Az American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban megjelent egyik tanulmány a magnézium hatását vizsgálta 124 idős nő teljesítményén. 12 héten keresztüli napi magnézium-oxid kiegészítő szedése után azt találták, hogy egy kontroll csoporthoz hasonlítva megnövekedett a fizikai teljesítményük.

Egy német tanulmány pedig azt mutatta ki, hogy triatlonistáknak, akik 4 héten keresztül magnézium kiegészítést kaptak, javult az úszó, biciklis és a futási idejük.

A magnéziumban gazdag élelmiszerek fogyasztása mellett, azért az atlétáknak ügyelni kell arra is, hogy más hasznos élelmiszert is tartalmazzon az étrendjük, ami hozzájárul a fizikai teljesítményük növeléséhez.

4. Csökkenti a gyulladást

A gyulladás az immunrendszer normális reakciója, mely segít megvédeni a szerveztünket a fertőzésektől és sérülésektől. Azonban a krónikus gyulladás már hozzájárulhat egészségügyi problémákhoz és krónikus betegségekhez is.

Az alacsony magnézium szintet számos tanulmány összefüggésbe hozza a gyulladásokkal. Egy 2014-es tanulmány például azt állítja, hogy az alacsony magnézium bevitel és a vérben lévő alacsony magnézium szint magasabb gyulladási markerrel járt együtt. Mindeközben azt mutatták ki, hogy a magnézium bevitel növelése csökkentette a gyulladást. Az Archives of Medical Research-ben megjelent tanulmány azt írta, hogy pre-diabéteszes 62 éves betegeknél a magnézium-klorid szedése csökkentette a gyulladásukat.

Nem meglepő, hogy nagyon sok magas magnézium tartalmú élelmiszer a gyulladáscsökkentő élelmiszerek listájának az élén szerepel. Ezek az élelmiszerek hasznos antioxidánsokat és fitotápanyagokat is tartalmaznak, melyekkel megfelelően kordában tarthatóak a gyulladások.

5. Megelőzi a migrént

A migrén egyfajta fejfájás, melyet migrénes tünetek jellemeznek, mint például a hányinger, fényre és hangokra való érzékenység, erős, lüktető fájdalom. Ez a típusú fájdalom hihetetlenül gyakori. 2012-ben az amerikai felnőtt lakosság közel 14%-ról jelentették, hogy az elmúlt 3 hónapban migrénes fejfájásuk volt.

Az alacsony magnézium szint hozzájárulhat a migrénes fejfájás kialakulásához. Egyes tanulmányok szerint magnézium kiegészítéssel csökkenthető a migrén gyakorisága.

Az egyik kutatásban 86 gyereknél, akiknél gyakori volt a migrén, megvizsgálták a magnézium kiegészítők hatását. A gyerekek 16 héten keresztül kaptak magnézium-oxidot vagy placebot. A vizsgálat végén az derült ki, hogy akik magnéziumot kaptak, azoknál jelentősen csökkent a fefájások gyakorisága és erőssége azokhoz képest, akik csak placebot szedtek. Egy másik vizsgálat szerint pedig a magnézium sokkal hatékonyabb és gyorsabbnak bizonyult a migrén enyhítésében, mint például egy általános gyógyszer.

A fentieken túl, a magnéziumban gazdag, megfelelően összeállított étrend, a finomított cukrok és húskészítmények fogyasztásának minimalizálásával segíthet megszabadulni a migréntől.

6. Javítja a vércukorszintet

Számos tanulmány azt mutatta, hogy a magnézium kedvezően hat a vércukorra és megelőzhető vele az inzulin rezisztencia.

Az inzulin egy hormon, amely felelős a cukor (glükóz) szállításáért a vérből a szövetekbe, azaz tulajdonképpen egyfajta üzemanyagként működik. Ha rendszeresen sok szénhidrátot és finomított cukrot fogyaszt, akkor több és több inzulin termelődik, mivel a szervezet megpróbál lépést tartani a megnövekedett igénnyel. A hosszú időn át fenntartott magas inzulin szint inzulin rezisztenciához vezethet, csökkentve a glükózfelvételt, ez pedig magas vércukorszintet eredményez.

Egy a Diabetes Care magazinban megjelent tanulmány szerint alacsony magnéziumszinttel rendelkező cukorbetegek esetében a magnézium kiegészítés javított az inzulin érzékenységen, és csökkentette a vércukorszintet.

Más kutatások pedig azt mutatták, hogy a magnézium védelmet nyújthat a cukorbetegség ellen. Egy tanulmányban 4.497 résztvevőt vizsgáltak 20 éven keresztül és azt találták, hogy akik nagy mennyiségben szedtek magnéziumot, azoknál 47%-kal csökkent a valószínűsége a cukorbetegség kialakulásának.

A normális vércukorszint fenntartásának egyéb módjai közé tartozik a rendszeres testmozgás, a stresszszint kezelése, rostokban és fehérjékben dús táplálkozás, és a szénhidrát bevitel kontrol alatt tartása.

7. Küzd a depresszió ellen

A magnézium erőteljes hangulatjavító tulajdonságokkal rendelkezik, ezért segíthet a depresszió elleni küzdelemben. Valójában több tanulmány is kimutatta, hogy a kevés magnézium fogyasztás össszefüggésben áll a depresszió megnövekedett kockázatával. Az egyik tanulmányban azoknál a fiatal felnőtteknél, akik a legkevesebb magnéziumot fogyasztották,  22 %-kal nőtt a depresszió kialakulásának kockázata.

Elképesztő, de számos kutatás azt mutatta, hogy a magnézium ugyanolyan hatékony tud lenni a depresszió kezelésben, mint az antidepresszánsok. A  Magnesium Research-ben megjelent egyik tanulmány a magnézium kiegészítők és az antidepresszáns gyógyszerek hatékonyságát vetette össze és azt találták, hogy a magnézium kiegészítők ugyanolyan hatékonyak a depresszió kezelésében. Egy másik újabb kutatás 2017-ben azt fedezte fel, hogy magnézium kiegészítéssel jelentősen javultak mind a depresszió és a szorongás tünetei mindössze hat hét alatt.

A magnéziumot kombinálja a depresszió más természetes gyógymódjaival, mint például sok probiotikumban gazdag élelmiszerrel, rengeteg D-vitaminnal és minimalizálja a finomított szénhidrátok és cukrok bevitelét!

8. Javítja az alvás minőségét

Ha álmatlanságtól szenved és a birka számolási trükk sem működik, érdemes lenne meggondolnia, hogy növelje a magnéziumban gazdag élelmiszerek fogyasztását. Kutatók azt figyelték meg, hogy kapcsolat lehet a magnézium és az alvás között, még pedig olyan értelemben, hogy a magnézium kiegészítők segíthetnek csökkenteni az álmatlanságot.

Egy 46 idősebb résztvevőn végzett iráni kutatás azt mutatta, hogy a magnézium kiegészítő enyhíti az álmatlanságot, megnöveli az alvási időszakot és csökkenti az elalváshoz szükséges időtartamot. Egy másik tanulmány szerint egy olyan kiegészítő, amelyben magnézium, melatonin és cink van kombinálva, hosszú távon javította a fogyasztó alvás minőségét.

A magnéziumot párosítsa más álmatlanság elleni, természetes alvást segítő szerekkel, mint például kálciummal, illó olajokkal és valeriána gyökérrel annak érdekében, hogy maximalizálja az eredményt!

Miért van szüksége a szerveztünknek magnéziumra?

Amikor az optimális egészség fenntartásáról van szó, akkor a magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag. Valójában a magnézium több mint 300 reakcióban vesz részt a szervezetünkben és nagyon sok fontos szervezeti működéshez szükséges, úgy mint:

 • DNS szintézis
 • Izomösszehúzodás
 • Vérnyomás szabályozás
 • Fehérje szintézis
 • Inzulin metabolizmus
 • Idegek közötti ingerületátvitel
 • Reprodukció

A magnézium hiányt számos olyan egészségügyi problémával összekötik, mint a szívbetegségek, migrén, inzulinrezisztencia, 2-es típusú cukorbetegség, Alzheimer kór és figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség.

Sok magnéziumban gazdag étel fogyasztása a kulcs a megfelelő magnéziumszint fenntartásához és a kellemetlen mellékhatások kockázatának minimalizáláshoz. Férfiaknak a javasolt napi mennyiség 400-420 mg, a nőknek pedig 310-320 mg-ra van szükségük naponta.

Magnéziumban gazdag ételek

A napi magnézium mennyiség beszerzése nem nehéz feladat. A mindennapi étkezésbe a magnéziumot tartalmazó ételek vegyítésével könnyedén megtapasztalhatja ennek a nélkülözhetetlen ásványi anyagnak a jótékony hatásait, és megelőzheti a magnézium hiányt is. A következőkben néhány magnéziumban gazdag ételt említek, melyeket egy diabetikus is jóváhagyna:

 • Epres spenót saláta máköntettel
 • Mogyoróvajas csokis banánfalatkák
 • Fűszeres, pirított tökmag
 • Fokhagymás mángold és csicseriborsó
 • Avokádós csokoládés mousse

Más élelmiszereket is, például a szójababot, mazsolát és kesudiót is hasznos bevenni az étrendünkbe, mert rengeteg magnéziumot tartalmaznak.

A magnézium története

A magnéziumot először Humphrey Davy angol feltaláló különítette el 1808-ban. A Görögországban, Thessaly tartományban lévő Magnísziáról kapta a nevét, és szorosan kapcsolódik a magnetit (mágnesvasérc) és a mangán ásványi anyagokhoz.

A magnézium nem csak a negyedik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag az emberi szervezetben, hanem ez a Földkéreg hetedik leggyakoribb eleme,  és a nyolcadik legelterjedtebb elem az egész univerzumban.

A magnéziumnak számos különböző formája létezik, ezáltal egy hihetetlenül sokszínű ásvány. Többek között kombinálható vízzel, ekkor létrejön a magnéziatej (magnézium-hidroxid), ami savlekötő és hashajtó vagy megemlíthetjük az epsom sót, más néven magnézium szulfátot is, amit évszázadok óta használnak fájdalmak enyhítésére.

Ráadásul, a vas és az alumínium mögött a magnézium a leggyakrabban használt szerkezeti fém. Gyakran használják repülőgépek, autók építésénél, az elektronikában és még sok más helyen is.

Meglehetősen érdekes, hogy amennyire elterjedt a magnézium, mégis tiszta formában nem található meg a természetben, mivel elég könnyen reakcióba lép más elemekkel.

A magnézium alkalmazása

Ha Ön élelmiszer forrásokból szerzi a magnéziumot, akkor nem kell aggódnia magnézium okozta túladagolási mellékhatásoktól. Az élelmiszereken keresztül bevitt magnéziumot a vese megszűri és a felesleg vizeleten keresztül kiürül.

Nagy mennyiségben a magnézium kiegészítők viszont okozhatnak kellemetlen mellékhatásokat, például hasmenést, émelygést és hasi görcsöket. A rendkívül nagy mennyiségű magnézium viszont már túladagoláshoz vagy mérgezéshez is vezethet. A magnézium kiegészítő megengedett felső fogyasztási értéke napi 350 mg 9 év felettieknek. Tartsa be a javasolt magnézium mennyiséget és akkor elkerülheti a negatív hatásokat!

A magnézium kiegészítő befolyásolhatja bizonyos gyógyszerek hatékonyságát. Ilyen például az egyik antibiotikum fajta, a tetraciklin, aminek hatékonyságát csökkenti. Ezeket az antibiotikumokat legalább 2 órával előbb vagy 4-6 órával később vegye be a magnézium kiegészítőhöz képest!

A magnézium kiegészítő csökkentheti a vérnyomást és lazítja az izmokat. Ha magas vérnyomás elleni vagy izomlazító kezelésben részesül, konzultáljon orvosával mielőtt magnézium kiegészítőt kezdene szedni, mert könnyen befolyásolhatja ezeknek a kezeléseknek a hatékonyságát!

Összegzés

 • A magnézium nagyon fontos ásványi anyag, egészségünk szempontjából számos területen fejti ki hatását. Több egészségügyi probléma is köthető az alacsony magnézium szinthez, úgymint az Alzheimer kór, szívbetegségek és a cukorbetegség.
 • Nagyon sok magnéziumban gazdag élelmiszer segíti a napi szükséges mennyiség kielégítését. Sok magnézium van a spenótban, mángoldban, étcsokoládéban, tökmagban, stb..
 • A magnézium élelmiszer forrásainak beépítése a napi étrendbe számos egészségügyi előnnyel járhat a PMS tünetek enyhítésétől a depresszió leküzdéséig és az alvás minőségének javításáig.
 • Lehetőség szerint próbáljon annyi magnéziumot bevinni szerveztébe valódi élelmiszereken keresztül amennyit csak lehet, különben súlyos vitamin hiány alakulhat ki. A magnéziumban gazdag élelmiszerek más fontos tápanyagokat is tartalmaznak, melyek segíthetnek egészsége optimalizálásában.  
Tovább olvasom
Pozíció
Név (emelkedő)
Név (csökkenő)
Ár (emelkedő)
Ár (csökkenő)
Dátum (emelkedő)
Értékelés
Népszerűség
Készlet
Olimp MagMAX B6

Olimp MagMAX B6

(50 tabletta)

2690 Ft

olimp Chela-MZB

Olimp Chela-MZB

(60 kapszula)

5890 Ft

Olimp Chela-Mag B6

Olimp Chela-Mag B6

(30, 60 kapszula)

2490 Ft

Olimp ZMA

Olimp ZMA

(120 kapszula)

12490 Ft

olimp Chela-Mag B6 Forte

Olimp Chela-Mag B6 Forte

(60 kapszula)

4490 Ft

Olimp Tri-Mag B6

Olimp Tri-Mag B6

(30 kapszula)

1190 Ft

GAL Magnézium-L-laktát

GAL Magnézium-L-laktát

(180 g)

3190 Ft

Prémium Magnézium-malát 400 mg szerves kötésű szelénnel 80 m

Prémium Magnézium-malát 400 mg szerves kötésű szelénnel 80 m

(30 )

4315 Ft

Prémium Magnézium-malát 450 mg (30db) - Napfényvitamin

Prémium Magnézium-malát 450 mg (30db) - Napfényvitamin

(30 )

4315 Ft

GAL Magnézium-biszglicinát

GAL Magnézium-biszglicinát

(90 kapszula)

4690 Ft

Magnézium Citrát +B6 - 90 tabletta - Vitaking

Magnézium Citrát +B6 - 90 tabletta - Vitaking

(90 tabletta)

2990 Ft

CA-MG kálcium magnézium - 100 tabletta - PureGold

CA-MG kálcium magnézium - 100 tabletta - PureGold

(100 tabletta)

2690 Ft

Magnesium Complex - 60 kapszula - PureGold

Magnesium Complex - 60 kapszula - PureGold

(60 kapszula)

2690 Ft

Coral Calcium-Magnesium

BioTech USA

Coral Calcium-Magnesium

(100 tabletta)

3890 Ft

Magna Shot

BioTech USA

Magna Shot

(25 ml)

490 Ft

Magnesium + Chelate

BioTech USA

Magnesium + Chelate

(60 kapszula)

3690 Ft

Calcium Zinc Magnesium

BioTech USA

Calcium Zinc Magnesium

(100 tabletta)

2990 Ft

Magnézium Karbonát Kocka (55 gr.)

BioTech USA

Magnézium Karbonát Kocka (55 gr.)

890 Ft

Magnézium-Biszglicinát - 100% magnézium-biszglicinát kelát - 100 kapszula - Natur Tanya

Natur Tanya

Magnézium - Biszglicinát

(100 kapszula)

4390 Ft

Magnézium-kelát - 90 kapszula - GymBeam

GymBeam

Magnézium-kelát

(90, 180 kapszula)

4590 Ft

Szerves korall por - okinawai korall eredetű kalcium és magnézium - 150 g - Natur Tanya

Natur Tanya

Szerves korall por

(150 g)

5290 Ft

Vegán Magnézium + Aktív B6 - 30 kapszula - Natur Tanya

Natur Tanya

Vegán Magnézium + Aktív B6

(30 kapszula)

2490 Ft

Magnézium Citrát Por - 160g - Vitaking

Vitaking

Magnézium Citrát Por

(160 g)

2990 Ft

Chela-Mag B6 Junior - 15 tasak - Olimp Labs új termék

Olimp Chela-Mag B6 Junior

(15 tasak)

3290 Ft

Chela-Mag B6 Cramp - 60 kapszula - Olimp Labs új termék

Olimp Chela-Mag B6 Cramp

(60 kapszula)

4490 Ft

Chela-Mag B6 + D3 - 30 kapszula - Olimp Labs új termék

Olimp Chela-Mag B6 + D3

(30 kapszula)

3290 Ft

nutrend zma

Nutrend ZMA

(120 kapszula)

8990 Ft

nutrend multimineral caps

Nutrend Multimineral Caps

(60 kapszula)

4490 Ft

nutriversum Ca Zn Mg

Nutriversum - Ca Zn Mg

(60 tabletta)

2290 Ft

nutriversum magnézium b6 tabletta

Nutriversum - Mg + B6

(100 tabletta)

2890 Ft

ZMB - 60 kapszula - PureGold

PureGold

ZMB

(60 kapszula)

2990 Ft

ZMB

BioTech USA

ZMB

(60 kapszula)

4390 Ft

Bio-Kult Advanced (60 db kapszula)

ADM Protexin

Bio-Kult Advanced

(30, 60, 120 kapszula)

4690 Ft

olimp flex xplode

Olimp Flex XPlode

(504 g)

11590 Ft

Olimp Kollagen Activ Plus

Olimp Kolagen Activ Plus

(80 kapszula)

3490 Ft

Nutriversum - Collagen +

Nutriversum - Collagen +

(600 g)

7290 Ft

nutrend salt caps

Nutrend Salt Caps

(120 kapszula)

3690 Ft

Walmark Kalcium Magnezium Cink

Walmark Kalcium-Magnézium-Cink

(30 tabletta)

1860 Ft

Ásványi anyagok:

töltés

TÖLTÉS