Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Hialuronsav

(20 termék)

A hialuronsav jótékonyan hat a bőrre és az ízületekre. De pontosan mik is ezek az előnyök, tudja?

Számtalan ember költ olyan káros szépségápolási termékre, amelytől azt várják, hogy bőrük élénknek és fiatalnak hasson. De van ennél egy jobb út, mégpedig a hialuronsav (angolul hyaluronic acid), amely természetes, segít megőrizni a bőr fiatalos feszességét és rugalmasságát, továbbá előnyös az ízületek számára is - a toxikus bőrápoló termékek káros mellékhatásai nélkül.

A bőrgyógyászok és orvosok gyakran ajánlják a hialuronsav kapszulákat, hogy optimalizálja a bőr szerkezetét, javítsa annak megjelenését, valamint csökkentse az ízületi fájdalmakat és az öregedéssel kapcsolatos egyéb tüneteket. A hialuronsav - vagy más néven hialuronán - valószínűleg ez egyik legismertebb összetevő, amit a drága anti-aging szérumok alkalmaznak, de összetevőként találhatunk izületvédőkben vagy ajakbalzsamokban is.

Akkor pontosan mi is az a hialuronsav, és hogyan működik? A hyaluronsav olyan természetes kenőanyag, amelyet a szervezet is termel. Az emberi testben a hialuronsav legnagyobb koncentrációban a bőrben, az ízületekben, a szemgödrökben található, továbbá olyan szövetekben, ahol segít megtartani a kollagént, növelve a nedvességet és rugalmasságot.

Ma a hialuronsavat különböző öregedésgátló és szépségápolási termékekbe építik be, melyek krémek, szérumok és étrend-kiegészítők vagy akár injekciós formájában is kaphatók.

A helyileg alkalmazott hialuronsav nem szívódik fel. A nátrium-hialuronát - a hialuronsav sója - azonban sokkal kisebb molekula tömegű, így képes felszívódni a bőrön át, ezért a majdnem minden hialuronsavas krém ezt a formát alkalmazza.

A hialuronsav hatásai

1. Hidratálja a száraz, öregedő bőrt

Igen, a hialuronsav hidratáló hatású. Sokan számolnak be arról, hogy a bőrük "nedvesebb", a szemük alatti táskák kevésbé látszanak, és bőrfelületük simább a hialuronsav szérum alkalmazása után. Az elsődleges oka annak, hogy a hialuronsav csökkenti a „krónikus bőr” megjelenését (a napsugárzás miatt öregedő bőr), az a vízveszteség csökkentése. Valójában az egyik oka annak, hogy a hormonpótló kezelések segíthetik a bőr feszes, fiatalosabb megjelenését, a napsérülések csökkentését, hogy növelik a bőr hialuron koncentrációját. [1]

A bőrszárazság, a korpásodás, a szemek vagy ajkak megerszkedése összefüggésbe hozható az öregedő bőrrel, mert ahogy öregszik a bőr, úgy veszíti el a víz megkötésének és megtartásának képességét. Ez nem csak szárazságot okoz, hanem csökkenti a bőr térfogatát is. A bőr öregedését mind a belső, mind a külső hatások elősegítik, ami a szennyezőanyagokat, az UV-fényt, valamint a „normál öregedési folyamatot” takarja. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a bőr több területe is részt vesz a hialuronsav szintézisében, szállításában, a sejtek és fehérjék asszociációjában és degradációjában.

A kutatók azt találták, hogy a hosszantartó napsugárzás által okozott szaruréteg szárazság fontos szerepet játszik a ráncok kialakulásában. Mára már bebizonyosodott, hogy a ráncok és a finom vonalak általában jobban láthatóak az alacsonyabb nedvességtartalomú környezetben, mint a magas páratartalmúakban, mivel tovább csökkentik a víz tartási kapacitását és a bőr rugalmasságát. A hialuronsav kapszula természetes módon csökkentheti az öregedés jeleit és az epidermisz vízveszteségét, amelyet a napsugárzás vagy bőr kiszáradása okoz.

2. Segít csökkenteni a ráncokat

A helyileg alkalmazott hialuron termék néhány héten belül láthatóan növelhetik a bőrfelszín hidratációját. Bár a legtöbb kutatás azt mutatja, hogy a hialuronsav hatása 6 vagy több hetet vehet igénybe a bőr megjelenésének javítása érdekében, egyes tanulmányok azt találták, hogy a ránctalanító szérumok és szemkrémek néha már 2-4 hét múlva hatnak. A jobb öregedésgátló eredmények érdekében a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy több hónapon keresztül használják a hialuronsav krémeket vagy injekciókat.

A Journal of Cosmetic Dermatology folyóiratban megjelent, kettős-vak, randomizált klinikai vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a hialuronsavat tartalmazó termékek hatékonyan csökkentették a ráncok megjelenését, és a következetes felhasználást követő 30 napon belül csökkentették a bőr megereszkedését. A tanulmány néhány résztvevője arról is beszámolt, hogy egy hónap alatt teltebb ajkakkal és arcvonásokkal rendelkezett. [2]

3. Segíti a sebhelyek, napégés és sebgyógyulását

A ráncok és a bőrszárazság csökkentése mellett a hyaluronsav jótékony hatással van a sebek, fekélyek, herpesz, harapások és égési sérülések kezelésében, mivel a károsodott szövetet nedvesen tartja. A szövetregenerációs előnyök közé tartozik a napégés enyhítése is. Számos herpesz elleni ajkakápoló hialuronsav-gélt tartalmaz, hogy felgyorsítsa a gyógyulási folyamatot és megakadályozza a kirepedést vagy a vérzést.

A hialuronsav a száj és az ajkak szerkezeti összetevőjének része, amely részben kollagénből és vízből álló kötőszövet alkot. A kollagén és a hialuronsav formálja az ajkak szerkezetét és alakját. Mivel a hialuronsav vízhez kötődik, hidratálja a bőrt és a szöveteket a szájon, szorosan tartja a csatlakozásokat, segít a tápanyagok károsodott szövetekben való elhelyezésében, a gyulladás szabályozásában és a salakanyagok ürítésében.

4. Kenőanyag a fájó ízületeknek

A hialuronsav megtalálható a csontokban, kötőszövetekben, ízületekben, inakban és a porcok szerkezetekben - különösen a hyalinporcban, amely a csontok végeit fedi és a párnázást biztosítja. Mivel segít a csontok mozgásának csillapításában, hasznos a degeneratív ízületi betegségekkel kapcsolatos fájdalmak és érzékenység csökkentésében.

A hialuronsav az ízületeink másik fontos részében, úgynevezett ízhártyában (szinoviális membrán, synovial membrane) is megtalálható, amely a két csatlakozó csonton hártyát képez, és szinoviális folyadékot termel. A szinoviális folyadék „viszkózus folyadék”, amely segíti az ütések, rázdósások csillapítását, biztosítja a rugalmasságot és tápanyagokat szállít a porcok számára.

A hyaluronsav most igen népszerű anyag, amelyet az osteoarthritis okozta fájdalom és sérülés kezelésére szolgáló kiegészítőkben használnak. A viszonylag nagy adagokban adott hialuronsav injekció is elfogadott. Egyes kutatások azt mutatják, hogy az alacsonyabb dózis is hatékony lehet az ízületi merevség és a krónikus fájdalom csökkentésében, bár az eredmények változónak tűnnek. A leggyakrabban hialuronsavval kezelt ízületi fájdalmak közé tartoznak a könyök- és a térd problémák. 

5. Segít csökkenteni a szemszárazságot

A szemgödör belsejében levő folyadék szinte teljesen hialuronsavból áll. A hialuronsav szemcseppek segíthetnek a krónikus szemszárazság enyhítésében, a nedvesség feltöltésével, segítve a könnyek termelését és a folyadékegyensúly helyreállítását. [3] Néhány tanulmány azt is kimutatta, hogy a hialuronsav csökkenti a szaruhártyán belüli UVB fény által okozott oxidatív károsodást. [4]

A szemész orvosok gyakran használnak hialuronsav tartalmú formulákat a szemkárosodások és rendellenességek kezelésére, beleértve a szürkehályogot - különösen a műtét előtti vagy utáni időszakban, amikor a szem a legérzékenyebb és legszárazabb. A hialuron-cseppek előnyösek lehetnek a szemet érintő műtétek vagy gyógyulás során, beleértve a szürkehályog eltávolítását, a szaruhártya-transzplantációt vagy a levált retina gyógyítását.

6. Véd a gyulladásos bélbetegség ellen

A természetes módon előforduló hialuronsav - amit a szervezet is termelt, vagy ami megtalálható a csirke kollagénben és ami nagy részecskék formájában van jelen a belekben - segíthet az olyan gyulladásos bélbetegségek megelőzésében és gyógyításában, mint például a Crohn-betegség vagy a fekélyes vastagbélgyulladás.

Az izolált hialuron részecskék - amelyek kisebbek, mint a természetesen előforduló részecskék - túlzott használata néha gyulladást eredményezhet a belekben. Azonban a hyaluronsavban gazdag ételek és étrend-kiegészítők, mint például a húsleves vagy a csontból készült fehérjepor hozzáadásával segíthetjük a gyomor-bélrendszer természetes gyógyulási folyamatát, és potenciálisan védhetjük a szivárgó bél szindrómától. [5][6]

Hialuronsav tények

A hialuronsav legnagyobb előnye, hogy nagyon magas kapacitással rendelkezik a víz megtartására, akár a bőrben, akár szemekben, akár a lágy szöveteken. A hialuronsavat glükózaminoglikánnak tekintjük, amely képes nagy mennyiségű vizet megtartani a magas viszkozitása mellett. A szervezetben a hialuronsav számos szövetben megtalálható, különösen a bőrben, ahol nedvességet és szerkezeti tartást biztosít. A bőr az egész testben található hialuronsavnak körülbelül a felét tartalmazza.

Más testrészek, ahol a hialuronsav koncentrálódik: az inak és az ízületek, a szem membránjai, a köldökzsinór, a szinoviális folyadék, a csontváz és annak csatlakozásai, a szívbillentyűk, a tüdő, az aorta és a prosztata. A hialuronsav alapvetően hosszú szénhidrát molekulák összekapcsolódása, amelyek összekötik a vizet és így lehetővé teszik a folyadékmozgást és a nyomáselnyelést.

Az elmúlt két évtizedben felmerülő kutatások kimutatták, hogy a hilauronsav előnyös funkciói közé tartozik a hidratálás, az ízületek kenése, a sejtek és szövetek közötti térfeltöltő képesség, a szövetek és sebek gyógyítása, a gyulladások szabályozása, az immunválaszok fokozása, a fibroblasztok sérülésének javítása és a bőr epiteliális sejtjeinek fenntartása. [7]

A hialuronsav-molekulák mérete rendkívül fontos azok funkciói szempontjából. Nagyobb molekulák találhatók az egészséges szövetekben, melyek segítenek a gyulladások, a káros szabadgyökök és dehidratáció szabályozásában. Másrészt, a hialuronsav kisebb polimerei jeleket küldhetnek az immunrendszernek, és növelhetik a gyulladást a sérülés leküzdése vagy a sebgyógyulás érdekében.

 • Az integráns membránfehérjék egy osztálya (Hyaluronan synthase) felelős a hialuronán szintézisért a szervezetben. A szervezetben 3 típusa található meg ezeknek a fontos hylauronsav szintázoknak: HAS1, HAS2 és HAS3.
 • Úgy gondolják, hogy a CD44 és a RHAMM hialuronán receptorhoz kötődő hialuronán jelentős szerepet játszik a központi idegrendszerben, amikor a sejtjelzésről vagy a sejtvándorlásról van szó.
 • A hialuronsavat "kulcsmolekulának” nevezik a a bőr nedvességtartalmának szempontjából. Csakúgy, mint a szkvalént, a hialuronsavat testünk is termeli, és a bőr számára előnyös. Mindkettő erősítő hatással van bőrünkre és a kor előrehaladtával csökken a szervezet által termelt mennyisége. Gyakran találhatunk olyan szépségápolási termékeket, amely mind a két összetevőt tartalmazza.
 • A felnőtt bőrrel ellentétben a magzati bőr arról ismert, hogy a sebek hegképződés nélkül, gyorsan gyógyulnak. A magzati bőr sebgyógyulási képessége számos tényezőnek köszönhető, többek között annak, hogy náluk a hylauronsav szintje igen magas.
 • Az utóbbi években robbanásszerűen fejlődött a természetes, bőrbarát termékek piaca, amelyek hyaluronsavat tartalmaznak, és simább, puhább, egyenletesebb és frissebb bőrt igérnek. A hialuronsavat képes akár a súlyának ezerszeresét is megtartani a vízből, mivel azonban a molekuláinak mérete viszonylag nagy a többi savhoz képest, nem könnyű a bőrápoló cégek számára olyan hialuronsav krémet vagy gélt előállítani, amely ténylegesen be tud hatolni a bőrbe.
 • Csak az elmúlt évtizedben tudtak a tudósok olyan technológiai szempontból fejlett hialuronsav formulákat létrehozni, amelyek valóban képesek a bőr felszíne alá jutni. A legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a fejlett (alacsony molekulatömegű) hialuronsav szérumok helyi alkalmazása javíthatja a bőr nedvességét és jelentősen csökkenti a ráncok mélységét, már néhány hét alatt. A hialuronsav tabletta jótékony hatással van a belső oxidatív károsodás csökkentésére (mind a belső, mind a külső tényezõk esetében, különösen az ultraibolya sugárzás esetén).
 • Az UV-károsodás mellett a kutatók úgy vélik, hogy a bőr öregedését a hormonális változások is befolyásolják, beleértve a nemi hormonok, például az ösztrogén termelésének csökkenését. A csökkent ösztrogén a kollagén lebomlását eredményezheti, ami szárazsághoz, rugalmasságvesztéshez, a bőr ráncosodásához vagy ízületi fájdalmakhoz vezet.
 • Mivel a hialuronsav a kollagénvesztés lassításában is részt vesz a folyadékvesztés csökkentése mellett, segíthet az ízületi kenés javításában, a fájdalom csökkentésében, valamint a szem és a száj különböző problémáinak kezelésében.

Hialuronsav vs. glükózamin

 • A hialuronsavhoz hasonlóan a glükózamin is segít az ízületek és szövetek rugalmasságának és szerkezetének biztosításában, így a fájdalom csökkentésére használható.
 • Az elsődleges különbség a kettő között az, hogy a hialuronsav több kenést biztosít víz megtartása miatt, míg a glükózamin a szerkezetet és az erős tartást biztosítja.
 • A hyaluronsav a szinoviális folyadék és az ízületi porc szerves része, míg a glükózamin (különösen kondroitin-szulfáttal együtt) segít a porc kialakításában. Alapvetően a hialuronsav előnyösebb az ízületi folyadék számára, és fontos a rázkódások csillapításában, míg a glükózamin segít megelőzni a porc- és kollagén vesztést.
 • Sokan a legjobb eredményt akkor tapasztalják, amikor ezeket a termékeket együtt használják. Azt is megállapították, hogy a glükózamin növeli a hialuronsav-termelést.
 • Néhány öregedésgátló szérum a hialuronsav és a glükózamin mellett több, az ízületeket támogató tápanyagot is tartalmaz, például mangán-szulfátot. Ezek együttesen hatékonyak lehetnek az osteoarthritis okozta fájdalom csökkentésében, a porc funkcióinak javításában és a szinoviális folyadékok feltöltésében.

A hialuronsav története

Valószínűleg nem nehéz kitalálni, hogy az elmúlt évek legérdekesebb kutatásai a hialuronsavval kapcsolatban a bőr öregedésére és az ízületekre gyakorolt ??hatására vonatkoznak.

 • A hialuronsavat kereskedelmi forgalomban először 1942-ben használták a tojásfehérje helyettesítőjeként a pékárukban. 
 • A hialuronsav eredetileg kakastaréjból származik. Bár ez még mindig rendelkezésre áll, jobb ha a laboratórium által létrehozott fermentációs folyamatból készült hialuronsavat használjuk, ami folyadék és por formájában is megvásárolható. Mivel a folyékony formák tartósítószert, valószínűleg propilén-glikolt és alkoholt is tartalmaznak, a por előnyösebb.
 • A hialuronsav kapszulák gyakran kombinálják a különböző tömegű molekulákat, valamint a következő generációs hialuronsav keresztpolimert a jobb hidratálás érdekében.
 • A hialuronsav a bőr extracelluláris mátrixához (ECM) tartozik. Az öregedésgátló termékek esetében általában a bőr elsődleges rétegéről (epidermis, dermis) hallunk, de nem az ECM molekulák mátrixáról, amely ezeknek a rétegeknek a sejtjei között helyezkedik el.
 • Az ECM segít a bőrrétegek kialakításában, és fontos szerepet játszik a sejtfunkciók szabályozásában. Ezek az ECM molekulák közé tartoznak a glikozaminoglikánok, a proteoglikánok, a növekedési faktorok és a strukturális fehérjék, mint például a kollagén. 
 • A hialuronsav a test más részein különböző fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek fontosak az öregedésgátló kezelések szempontjából.
 • A kutatók a magasabb hialuronsav szintet összekapcsolják a nagyobb ellenállóképességgel a szabadgyökök okozta károsodással, az ízületi gyulladással, a rák bizonyos típusával, a tüdőkárosodással, az abnormális immunszabályozással, a szembetegségekkel és még sok mással szemben.

A hialuronsav használata

Hialuronsav bőrre és szemre

 • Hialuronsav injekció: ezt csak orvosok adják, ezért beszéljen egy dermatológussal, ha érdeklődik az alkalmazásáról az ajkait, a szemeit vagy a bőrét illetően.
 • Hialuronsav krém / szérum / testápoló: a különféle márkák eltérő koncentrációjú és típusú Hialuron molekulákat tartalmaznak. A leghatékonyabb típusok egynél több méretű hialuronsav molekulával rendelkeznek, mivel a különféle méretek különböző módon működnek. A tanulmányok kimutatták, hogy a 0,1% körüli hialuronsavat tartalmazó szérumok napi alkalmazása jelentős javulást eredményezhet a bőr hidratációjában, rugalmasságában, és a ráncok eltüntetésében. [7]
 • Száraz szem kezelésére: a hialuronsav folyékony szemcsepp formájában adható naponta három-négy alkalommal, három hónapon át. Keressen olyan terméket, amitnek hialuronsav koncentrációja 0,2–0,4% körüli, de ügyeljen arra, hogy mindig olvassa el az utasításokat.

Hialuronsav ízületi fájdalmakra

 • Az amerikai Arthritis Alapítvány szerint már számos hialuronsav-kezelést hagytak jóvá a térd-osteoarthritis esetében az Egyesült Államokban (Hyalgan, Orthovisc, Supartz és Synvisc). Ezeket főként kakas vagy csirke taréjból, néha baktériumokból készítik. 
 • 18 évesnél idősebb felnőtteknél: 50 mg hialuronsavat lehet szájon át bevenni naponta egy-két alkalommal étkezés közben.
 • Osteoarthritises betegek esetében a kutatások azt mutatják, hogy 80 milligramm (60–70% hialuronsavat tartalmaz) naponta nyolc héten keresztül segít a legjobban a tünetek enyhítésében.
 • Beszélhet orvosával a hialuronsav injekciókról is. Egyesek hetente egyszer, körülbelül 20 milligrammnyi közvetlen injekciót juttatnak a fájdalmas ízületbe, néhány héten át a fájdalom és a gyulladás kezelésére.
 • Ízületi problémák esetén érdemes komplex készítményeket vagy csomag ajánlatokat keresni, ami kollagént, C-vitamint és glükozamint is tartalmaz.

A hialuronsav lehetséges mellékhatásai

Az FDA arról számol be, hogy a hyaluronsav termékek általában biztonságosak szájon át történő bevételkor vagy a bőrön helyileg alkalmazva. A hialuronsav tablettákat és injekciókat terhes vagy szoptató nőknek kerülniük kell, mivel úgy tűnik, hogy képes megmaradni az anyatejben, és negatív hatással lehet a fejlődő magzatra vagy a csecsemőre. 

A hialuronsav injekciók beadása után lehetségesek bizonyos átmeneti mellékhatások, például enyhe gyulladásos reakciók és a napfény iránti érzékenység, de ezek általában 2-7 napon belül megszűnnek. Nagyon ritka esetekben jelentkeztek súlyosabb mellékhatások, ideértve az érrendszeri változásokat és a látás megváltozását.

A hialuronsavat tartalmazó vényköteles és vény nélküli termékek általában laboratóriumban létrehozott baktériumokból vagy állati részekből (főként kakas, csirke) készítik. A tojásra vagy tollra allergiás emberek számára nem ajánlott használatuk, mivel reakciókat válthatnak ki, és akár vérzést is okozhatnak. 

A véralvadást befolyásoló gyógyszereket - például warfarint (Coumadin) vagy aszpirint - használó emberek számára nem ajánlott hialuronsav kiegészítőket szedni, mivel növelik a vérzés kockázatát.

Tovább olvasom
Pozíció
Név (emelkedő)
Név (csökkenő)
Ár (emelkedő)
Ár (csökkenő)
Dátum (emelkedő)
Értékelés
Népszerűség
Készlet
collagen c panda nutrition kedvelt

Panda Nutrition - Collagen C

(100 kapszula)

Prémium minőségű kollagén, C-vitaminnal és hialuronsavval

4290 Ft

Olimp Flexagen Forte

Olimp Flexagen Forte

(60 tabletta)

Elősegíti az ízületek megfelelő működését.

6390 Ft

Hyaluronsavas ampulla

Yamuna

Hyaluronsavas ampulla

(2 ml)

Rendkívül nagy vízmegkötő képességének köszönhetően a bőr látványosan feszessé és rugalmasabbá válik. Kifejezetten ...

820 Ft

MSM+C Hyaluron Collagen Liquid - 500 ml - WSHAPE - Nutrivers

Nutriversum - MSM+C Hyaluron Collagen Liquid

(500 ml)

A WSHAPE – MSM+C+Hyaluron+Collagen Liquid napi adagonként 3000 mg hidrolizált marhakollagént tartalmaz. A kollagén...

3990 Ft

Forpro Collagen with Hyaluronic acid fekete cseresznye

FORPRO - Carb Control

Forpro Collagen with Hyaluronic acid

(300 g)

Fenntartja a fiatalos ragyogást és védelmet!

5490 Ft

CollaBeauty - Kollagén és hialuronsav - 125 kapszula - PureG

PureGold

CollaBeauty

(125 kapszula)

Szeretnénk bemutatni CollaBeauty termékünket, mely nagy mennyiségben tartalmaz 100%-ban természetes eredetű hidroli...

3790 Ft

Hyaluronic & Collagen

BioTech USA

Hyaluronic & Collagen

(30 kapszula)

3690 Ft

Collagen hidrolizált kollagén italpor

BioTech USA

Collagen hidrolizált kollagén italpor

(300 g)

6990 Ft

Hyaluronic & Collagen

BioTech USA

Hyaluronic & Collagen

(100 kapszula)

8490 Ft

Hialuronsav Forte Kivonat

Tenmag

Hialuronsav Forte Kivonat

Egy olyan természetes belső hidratáló, amit "nedvesség mágnes" jelzővel is illetnek, hiszen ez az apró molekula saj

5990 Ft

Szerves élesztő fermentált növényi hialuronsav - 30 tabletta - Natur Tanya

Natur Tanya

Szerves hialuronsav

(30 tabletta)

Növényi eredetű, élesztő fermentációval készült szerves hialuronsav, C-vitaminnal dúsítva

4390 Ft

olimp flex xplode

Olimp Flex XPlode

(504 g)

Ízületvédő termék az ízületek, porcok és kötőszövetek védelmére

11590 Ft

olimp Arthroblock Forte

Olimp Arthroblock Forte

(60 kapszula)

Ízületvédő, amely tartalmazza az ízületek számára a 7 legfontosabb aktív összetevőt.

4990 Ft

Nutriversum - Collagen +

Nutriversum - Collagen +

(600 g)

Hidrolizált marha kollagén, hialuronsav, C-vitamin és Kondroitin tartalmú kiegészítő.

7290 Ft

nutrend Flexit Gold Drink

Nutrend Flexit Gold Drink

(400 g)

ízületvédő termék még erősebb még jobb öszetétellel, így kiválóan alkalmas az ízületi problémák kezelésére és az ízületek, porcok védelmére, megelőzésére.

6900 Ft

Collagen Beauty Shot - 60ml - erdei gyümölcs - BeastPink

Beast Pink

Collagen Beauty Shot

(60 ml)

A Collagen Beauty Shot egy praktikus, prémium minőségű halkollagén ampulla

690 Ft

Colla Pink - 240g - szőlő - BeastPink

Beast Pink

Colla Pink

(240 g)

Kollagén komplex italpor

4090 Ft

Collagen Beauty Shot - 20 x 60ml - erdei gyümölcs - BeastPink

Beast Pink

Collagen Beauty Shot - 20 x 60ml

(1200 ml)

A Collagen Beauty Shot egy praktikus, prémium minőségű halkollagén ampulla

12290 Ft

Nutriversum - Hyaluron

Nutriversum - Hyaluron Caps

(60 kapszula)

Adagonként 335 mg hialuronsavat tartalmazó kapszula.

5490 Ft

nutriversum msm collagen c vitamin hyaluron

Nutriversum - MSM+C Hyaluron Collagen

(120 kapszula)

Hidrolizált marha kollagén, MSM, hialuronsav és C-vitamin a rugalmas bőrért és izületekért!

4690 Ft

További összetevők:

töltés

TÖLTÉS