Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

Vibrátor kisokos - segítünk műpéniszt választani

Vibrátor

2018. február 18.

vibrátor

Mi a különbség a dildó és a vibrátor között?

Sokan szinonimaként használják a műpénisz, vibrátor és dildó kifejezéseket, pedig nem ugyanarról van szó. A műpénisz a gyüjtőnév, aminek két fajtája van. A hagyományos eszköz a dildó, ami a férfi péniszt hivatott helyettesíteni maszturbálás során. A vibrátor ezzel szemben rendelkezik rezgő funkcióval, ami kis mértékben rezegteti az eszközt, ezáltal intenzívebb élményt biztosít használójának és akár a csikló izgatására is használható. Vibrátorral sokan erőteljesebb orgazmust élnek át, mint kézi izgatással. Szexuálterapeuták kifejezetten ajánlják a vibrátor vásárlást azoknak a kik nehezen képesek elérni az orgazmust.

Műpénisz fajták

Dildó

Ezek a legegyszerűbb gyártmányok, melyek rendszerint a legolcsóbbak is. A pénisz helyettesítőére szolgálnak. Anyaga többnyire szilikon, de vannak fém dildók, zselés dildók és üvegből is készülnek. Egy speciális típusa a dildóknak a két végű dildó, amit két hölgy is használhat egyszerre.

dildo

Vibrátor

A vibrátor a dildók egy továbbfejlesztett változata, ami képes rezegni elem vagy egy beépített és tölthető akksi segítségével. Ezek szintén műanyagok, szilikonosak vagy fémből készülnek. Üveg vibrátor viszont nincsen. A vibrátoroknak is több fajtája van.

Klasszikus vibrátorok

Ezek leggyakrabban fémből vannak, ritkábban műanyagból. Formájukban és funkciójukban hasonlítanak a péniszre, de általában sima a felületük és a színük sem emlékeztet az emberi hímvesszőre. Ezek azonban semmit nem vonnak le a használati értékükből és abból az örömből, amit biztosítani tudnak. Nem ritkán arany színűek, fényesek és nagyon elegáns benyomást tesznek.

Élethű vibrátorok

Az élethű vibrátorok már kinézetre is megszólalásig hasonítanak az igazi hímvesszőre. Nem feltétlen egyenesek, kis görbületet szoktak bele tenni, az oldalára ereket tesznek és a makk is élethűre meg van formázva. A színe jellemzően rózsaszín vagy valamilyen élethű/semleges színű a hatás kedvéért. Általában anyagukat tekintve szilikonból készülnek és ez a kategória az egyik legdrágább, de egyben legminőségibb kategória is.

szilikonos vibrator

Nonfiguratív vibrátorok (csiklóizgatós, g-pontos)

Ez a kategória már egy továbbfejlesztett alkategóriája a vibrátoroknak, mely meghaladta az előző kettőt, de konzervatívabbak számára már akár túl is haladta az igényelt tulajdonságokat.

Ebbe a kategóriába tartoznak például a csiklóizgatós vibrátorok, amik a behatolással párhuzamosan stimulálják a csiklót is. További extrább változat a G-pont stimuláló vibrátor, ami a formája és görbülete folytán képes izgatni a női G-pontot ezáltal magasabb kéjérzetet biztosítani. A két alkategória akár kombinálható is, vannak olyan speciális nonfiguratív vibrátorok, amik egyszerre stimulálják a G-pontot és a csiklót is.

A csiklóizgató vibrátorokat más néven jackrabbit vibrátoroknak, nyúl vibrátoroknak vagy rampant rabbit vibrátoroknak is hívják.

csikoizgato vibrator

Anális eszközök

A műpéniszeknek ez egy réteg csoportja, mely az anális behatolásra lett kialakítva. Jellemzően rövidebbek és keskenyebbek, mint a hüvelybe való behatolásra kialakított dildók. Ennek a kategóriának is vannak speciális alkategóriái, mint például a golyósorok, popsidugók vagy a férfiaknak kialakított prosztata masszírozók.

anal vibrator

Milyen egyéb vibrátorfajták léteznek még?

Számos speciális célra kifejlesztett vibrátort forgalmaznak még melyek a fenti kategórizálásba nem illeszthetőek pontosan, de széles fogyasztói igényt szolgálnak ki. Ilyenek például a vízálló vibrátorok, melyek akár kádban vagy zuhany alatt is használhatóak.

Vannak még az un. szerelemtojások (love egg), melyek a tojás formájúak, a csikló izgatására szolgálnak, de a hüvelybe is beilleszthetőek.

love egg vibrator

A zsebrakéta vagy angolul pocket rocket a mellbimbók és a csikló izgatására szolgál, hüvelyi maszturbálásra kevéssé alkalmas.

pocket rocket vibrator

Vannak még az ún. álcázott vibrátorok, melyek hétköznapi tárgyaknak látszódnak, mint például rúzs vagy mobiltelefon. Ezek inkább jópofák, de plusz funkciójuk nincsen. Például egy leánybúcsún lehetnek jók ajándéknak.

Egy speciális vibrátor a pillangó vibrátor mely lábra vagy derékra erősíthető és kéz használata nélkül lehet vele maszturbálni.

pillango vibrator

Egyfajta vibrátor a rezgő pénisz gyűrű is mely a péniszre erősítve képes stimulálni a csiklót.

A hypoallergéneknek készült vibrátorok kifejezetten azoknak készült, akik érzékenyek az intim területeken és nem szeretnék, ha irritáló anyagokkal találkozna a bőrök a kényes területeken. A hypoallergéneknek készült vibrátorok esetében semmilyen allergiás reakciótól nem kell tartani a használójának. Ezek a vibrátorok allergéneket nem tartalmazó szilikonból készülnek.

Mi alapján vásároljon vibrátort?

Első kérdés, amit fel kell tenni, hogy szükség van-e a rezgés funkcióra. Amennyiben nincsen akkor a dildó egy egyszerűbb és olcsóbb választás, ha szükséges akkor a vibrátorok közt érdemes keresni. Fontos megjegyezni azonban, hogy a vibrátorok kikapcsolt állapotban is használhatóak, vagyis legalább annyit tudnak mint a dildók, de ugyanazt pontosan tudják produkálni.

Következő fontos kérdés a méret. Fontos tisztában lennie a vásárlónak a saját anatómiájával. Hölgyek is eltérő méretű hüvelylyel rendelkeznek, a szűkebb hölgyeknek kisebb és vékonyabb vibrátorok, mint az öblösebbeknek, vagy azoknak akik már túl vannak akár több szülésen, azoknak akár méretesebb vibrátor ajánlható. A vibrátor méretek jellemzően kis 12-13 centiméteres mérettől indulnak és felmennek egészen az extrém 25-30 centiméteres méretekig. A 25 és afeletti méretek azonban inkább csak vicces ajándéknak szoktak elkelni, de csak a legritkább esetben tényleges használatra. A legnépszerűbbek a 15-18 centiméteres műpéniszek.

A kiválasztás során fontos szempont még a vibrátor élethűsége és az anyaga. Az élethűbb és érzetre is péniszszerűbb darabok jellemzően zselés vibrátorok vagy a szilikon vibrátorok, de van aki kifejezetten a fémből készült darabokat kedveli.

Számít a kiválasztásnál, hogy a vásárló mennyire rendelkezik fejlett szexuális kultúrával és mennyire konzervatív vagy bevállalós. A konzervatívabbaknak az élethű, szilikon dildókat javasoljuk, míg a nyitottabbaknak, akik szeretnek újítani a G-pont és csikló stimuláló, szilikon vibrátorokat.

A vibrátorok történelme

A vibrátort Kelsey Stinner találta fel, aki stresszoldás gyanánt kézzel elégítette ki női pacienseit, de szerette volna megkönnyíteni a munkáját az 1880-as években. A vibrátorok piacra kerülése először 1902-ben történt és a 20-as évekre kezdett elterjedni. Az elektromos vibrátor az 5. elektromos piacra dobott termék volt az USA-ban a varrógép, ventilátor, tea főző és a kenyérpirító után. A 2011-ben bemutatott Hiztéria című film is a vibrátor feltalálásáról szól. A feltalálás oka az akkut női depresszió, feszültség és levertség volt, amit a szexuális kielégületlenség okozott.

Ma Magyarországon abszolút legális a vibrátorok használata de az USA-ban számos államban, például Texasban, Missouriban, Alabamaban, Indianaban, Mississipiben, Massachusettsben tiltott a vibrátorok vásárlása. Texasban például csak akkor vásárolható, ha a vevő kitölt egy nyilatkozatot, hogy csak oktatási célokra használja.

Mennyire elterjedtek a vibrátorok?

A Harper's magazin által az USA-ban végzett 2006-os felmérés alapján a feénőtt nők 46%-arendelkezett vibrátorral. Magyarországon is a becsült használat a szexuálisan aktív, női népesség körében 50% körüli lehet.

Különböző anyagokból készült vibrátorok előnyei és hátrányai

A különböző anyagokból készült vibrátoroknak vannak előnyei és hátrányai is. Abszolut legjobbat nem lehet kinevezni, mert mindegyik anyag más és más használat mellett a legjobb.

Üveg fém és akril vibrátorok

Ezek a vibrátorok a legtartósabbak, prémium benyomást keltenek, szagtalanok és nem irritálják a bőrt de eleinte hideg érzés keltenek, idő kell míg felveszik a testhőmérsékletet és ritkán van vibra funkció rajtuk.

uveg vibrator

Szilikonos vibrátor

Orvosi szilikonból készülnek, nem allergének, bőrbarátak, ezeknek van talán a legpéniszszerűbb érzése illetve könnyen tisztíthatóak. Hátránya, hogy szilikonos sikosítókkal nem kombinálhatóak, mert az kárt tesz benne.

szilikonos vibrator

Zselés vibrátor

Ez veszi át leggyorsabban a test hőmérsékletét, rugalmasak és élethűek. Hátránya, hogy erős az illatuk, nem vezetik jól a rezgést és óvszer nélkül nem ajánlott mással megosztani egy zselés vibrátort.

 zselés vibrátor

Műanyag vibrátor

Könnyű a tisztítása, ez vezeti a legjobbana rezgést, a legerőteljesebb vibrálásra a műanyag képes, ebben még veri a zselés társait is. Viszont túl kemény lehet és rugalmatlan, egy szilikonos vibrátor élethűbb és péniszszerűbben viselkedik.

muanyag vibrator

Natur skin vibrátor

Selymes és puha a tapintása, egy cyberskin nevű anyag borítja, nagyon hasonlatos a bőrhöz a tapintása. Sajnos vonzza a port, így a tisztítása kulcs kérdés. Egy szaténtáskával át lehet hidalni a tárolásbeli problémákat.

natur skin vibrator

Gumi és latex vibrátorok

Szilárdabb, mint a zselés, a műanyag vibrátorokhoz hasonlóan jól vezeti a rezgés, ezek is elsősorban a csikló izgatására lettek tervezve. Gumira és latexre érzékenyek ne használják. Az első használatkor kellemetlen gumiszaga van, ami a mosások alkalmával folyamatosan gynegül, míg idővel teljesen megszünik.

gumi vibrator

Vibrátorok és síkosítók

Fontos megjegyezni, hogy a vibrátorok mellé is ajánlott a síkosítók használata, főleg nagyobb méreteknél és ha hüvelyi behatolásra is sor kerül. A szilikon alapú vibrátorok esetében ne használjunk szilikonos síkosítót, mert azok károsíthatják a műpéniszt. Vannak kifejezetten vibrátor tisztító folyadékok, amik használata javasolt a használt után, így a műpénisz élettartama meghosszabbítható és sokkal higiénikusabb is.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Vásároljon ma kiemelt termékeinkből, akár ingyenes szállítással!
két ágú vibrátor, double penetration
új termék

Kétágú, rezgő vibrátor (15 cm)

Rezgő, élethű, bőrszerű vibrátor két ággal.
8090 Ft
pretty love snappy vibrátor
új termék

Pretty Love Snappy vibrátor

Csikóizgató és G-pont vibrátor egyszerre.
7090 Ft
juicy-jewels-vibrátor
új termék

Juicy Jewels rücskös vibrátor (16 cm)

16 centiméteres, rücskös vibrátor.
3990 Ft
loveclone II duo vibrátor
új termék

LoveClone II 6.5duo rezgő vibrátor (16.5 cm)

Rezgő, élethű, bőrszerű és rugalmas vibrátor.
10390 Ft
deep exploration dildo
új termék

Deep Exploration 23 cm dildó (talpas)

Talpas, élethű, bőrszerű és rugalmas műpénisz, extra méretű.
4490 Ft
lybaile 20 cm vibrátor
új termék

LyBaile Waves of Pleasure élethű vibrátor (20cm)

20 centiméteres, élethű vibrátor nagy makkal.
2990 Ft
mr rabbit csiklóizgató vibrátor
új termék

Mr. Rabbit gyöngyös, forgófejes csiklóstimuláló vibrátor

Csikóizgató és forgófejes vibrátor egyszerre.
8390 Ft
pretty love daniel vibrátor
új termék

Pretty Love Daniel G-pont vibrátor

Szilikonos, G-pont stimuláló vibrátor, akár hanggal is vezérelhető.
7690 Ft
real softee heres vibrator
új termék

Real Softee herés vibrátor (17 cm)

Rezgő, élethű, bőrszerű és rugalmas vibrátor herékkel.
6390 Ft
lybaile műpénisz vibrátor
új termék

LyBaile élethű PVC vibrátor (19 cm)

Rezgő, élethű, bőrszerű és rugalmas vibrátor.
1990 Ft
cloneboy glow kit vibrátor forma
új termék

Cloneboy Dildo Kit - Glow in the dark - műpénisz készítő

Sötétben is világító lenyomat készíthető a Dildo Kittel a merev péniszről.
12490 Ft
pretty love beck vibrátor
új termék

Pretty Love Beck szilikonos vibrátor

Rezgő, nonfiguratív, szilikonos G-pont stimuláló vibrátor.
2990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00