Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A feromon definíciója

Feromon parfüm
feromon definíció

Valószínűleg már hallottál a Feromonokról, de azt is tudod, hogy mik ezek?  Ebben a cikkben ezt mutatjuk be neked, és többet tudhatsz meg róluk mint eddig.

A definíció

Kezdjük a szó nyelvi eredetével. A "feromon" szó görög eredetű, és szó szerint azt jelenti, hogy "az izgalom hordozója".  A "pherin" ("hordoz") és a "hormon" ("ébredés") kombinálásával jött létre.

Ha több tudományos definíciót kellene megfogalmaznunk, a legtöbb így hangzana: “A feromonok olyan kémiai vegyületek, amelyeket organizmusok termelnek a világon mindenütt”. Ezeknek elsősorban az interspeciális kommunikációban van nagy szerepük. Részt vesznek ugyanis a kódolt fiziológiai válaszokban. Mondhatni, a kommunikáció egyik eszköze.

Nem értettél sokat ebből, ugye? Alapjában véve a feromonok olyan kémiai vegyületek, amelyek pozitív érzelmeket és érzéseket (vágyat, szeretetet, tiszteletet, bizalmat, biztonságot) keltenek azokban az emberekben, akik érzik őket. Vagyis ha növelni szeretnéd az esélyed egy állásinterjún, vagy végre szeretnél találni magadnak valakit egy buliban itt a megoldás. Csak pár csepp, és kész is.

Mikor fedezték fel a feromonokat?

Az első felfedezett feromon a bombykol volt - a nőstény selyemhernyók mirigyéből kiválasztódott vegyület-. Ennek köszönhetően a nőstény 11 km távolságból képes volt elcsábítani egy hímet. Ez több tudós csapatot ingerelt arra, hogy kutassák ezeket az anyagokat. Nagyon sok selyemhernyóra volt szükség ahhoz, hogy felfedezzük ezeket, és rájöjjünek, mire is jók pontosan.

Jelenleg a Feromonok az úgynevezett titkos fegyverek ha felszeretnénk szedni valakit, megszeretnénk kapni az új munkát, vagy éppen elszeretnénk nyerni valaki bizalmát. Hála a feromonoknak, ezeknek a végkimenetelét te irányíthatod feketemágia nélkül. Használhatod a Feromont a kedvenc illatoddal kombinálva, vagy simán magában is. Sok szerencsét!

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS