Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

A macskakarom hatása


2019. július 1.

macskakarom hatasa

A macskakarom egy kevéssé ismert de rendkívül sokrétű gyógynövény Peruból mely magas antioxidáns tartalommal bír és rendkívül jő fertőzések kezelésére vagy az immunrendszer megerősítésére.

Honnan származik a macskakarom?

A macskakarom spanyolul Una de gato vagy latinul Uncaria tomentosa egy Dél-Amerikában őshonos növény, ami akár 20-22 méter magasra is képes megnőni. Dél-Amerikán belül megtalálható Bolíviában, Chilében, de legfőképpen Peruban a magasabb területeken őshonos.

macskakarom

Milyen hatásai ismertek a macskakaromnak?

A macskakarom egy antibakteriális, antivirális növény, elsősorban fertőzések legyőzésére használták az indiánok a népgyógyászatban de kísérletek bebizonyították, hogy a szervezetben lévő gyulladásokkal is felveszi a harcot.

A modern orvostudomány is előszeretettel alkalmazza a macskakaromot főleg megfázás, meghűlés és fertőzések esetén, de a téli időszakban megelőzés céllal is előszeretettel ajánlják az orvosok immunrendszer erősítő hatása miatt.

A szakirodalomban több helyen (például a hazipatika.com oldalon) hivatkoznak rá, hogy a macskakarom por a cukorbetegség, a bőrgyulladások, a menstruációs zavarok és az emésztési bántalmak kezelésére és megelőzésére is használható, de ezeket csak alacsony elemszámú kutatások támasztják alá, így ezeket csak távolságtartással merjük állítani.

A brazil Egészségügyi Minisztériumhoz tartozó Oswaldo Cruz Alapítvány kutatásában azt találták, hogy a macskakarom erőteljes antibakteriális és antivirális hatása miatt a Dengue-lázra is jó.

Fertőtlenítő hatása miatt a macskakarom tinktúra és macskakarom por vízben oldva öblögetőnek is jó torkfájás és begyulladt torok kezelésére.

A macskakarom por hatóanyaga

A macskakaromnak két főbb hatóanyaga van a POA (pentaciklikus oxidol), és a TOA (tetraciklikus oxidol). A POA a szervezet védekezőrendszerére van hatással, vagyis ez az ami a celluláris immunrendszert és a kívánt pozitív hatást biztosítja,míg a TOA a központi idegrendszerre gyakorol hatást.

A macskakarom antioxidáns tartalma rendkivül magas. Tannin és fennol tartalmának köszönhető, hogy rendkivül jól megköti a szabadgyököket. 111 mg/g található ezekből a vizes kivonatokban mely nagyban meghaladja a vadszeder, brokkoli vagy éppen az ehinacea és sárgarépa hasonló számait.

Milyen formában szokták a macskakarmot fogyasztani?

A macskakarom elérhető számos formában. Az egyik leghatékonyabb formája a por és a koncentrátum, mely vízben elkeverve fogyasztható, de meg lehet főzni a növény termését és lehántolt kérgét teának és bekapszulázva is szokták árulni.

macskakarom tea hatasa

Kiknek nem ajánlott a macskakarom?

Szoptatós kismamáknak, terhes nőknek és gyerekvállalás előtt állóknak csak mérsékelten szabad macskakarmot fogyasztani.

Érzékeny gyomrúaknak szintén nem javasolt a macskakarom szedése, mert irritálja a gyomor és a bél nyálkahártyáját és kellemetlen érzést okozhat az erre hajlamosoknál. Érzékeny gyomrúaknak csak minimális mennyiségű macskakarom fogyasztása engedélyezett.

 

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma kiemelt termékeinkből, akár ingyenes szállítással!

JomTom macskakarom por (100g)

A macskakarom egy erős antioxidáns, ami erősíti az immunrendszert.
2150 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!