Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Mekkora a normális pénisz méret

Pénisznövelő
pénisz méret és növelés

A kezdeti péniszméret mérések

Sok férfi szeretne tudni és éléni a pénisznövelő műtétekkel, míg nagyon kevesen kérik a redukciós műtétet. Az utóbbi nagyon ritkán történik - bár 2015-ben egy floridai urológus arról számolt be, hogy sikeresen csökkentette egy fiatal férfi péniszméretét, akinek a péniszmérete egy amerikai foci méretéhez és alakjához hasonlított (köszönhetően a sarlósejtes vérszegénység szövődményeinek).

A pénisznövelő sebészeti eljárás meglehetősen ritka, és a legtöbb férfi, aki kérni fogja, csalódni fog.

Sok férfi megszállottja a saját pénisze méretének, különösen a hossza tekintetében.

A nők valószínűleg ezt érthetetlennek találják, de számos olyan weboldal, blog és pénisznövelő fórum létezik, amelyeken a férfiak egymással tárgyalják meg a péniszük hosszát, és azt, hogy hogyan lehet "javítani" rajta.

A legtöbb felvetés a pénisz hosszát illetően feleslegesnek tűnik, hiszen a közelmúlt kutatásai azt mutatták, hogy a nők többsége nem törődik a partnere méreteivel. Azonban néhány nő azt mondja, hogy ha választhatnának, akkor a vastagabb péniszt részesítik előnyben a vékonnyal szemben.

Az elmúlt évek másik nagy fejleménye az volt, hogy felismerték, a korábban publikált átlagos péniszhosszúság adatai valójában rossz adatokat tükröznek.

Ezek a számok, amelyek az elmúlt 50 év során megjelennek az orvosi folyóiratokban és az újságokban, ma már kissé eltúlozottak. Továbbá ezek miatt a hamis statisztikák miatt sok férfi nem érzi eléggé hosszúnak a péniszét, mikor valójában nincs is oka az aggodalomra.

Hogyan történt meg ez a túlzás?

Ez egyszerűen azért történt, mert gyakorlatilag eddig minden péniszhosszúság-kutatás "önbevallás" révén történt. Más szavakkal: férfiakat kértek a saját péniszük mérésére, majd a kapott eredmények elküldésére a kutatónak.

Valószínűnek tűnik, hogy sok esetben a férfiak kissé nagyobbnak mutatták magukat a teszteken, és olyan mérést adtak meg, amelyek 1-2 centivel nagyobbak voltak a valós adatoknál.

A híres dr. Alfred Kinsey, aki 1948-ban jelentette meg a férfi szexualitásról szóló jelentését, 3500 embert tanulmányozott. Az eredményeket úgy kapta meg, hogy minden egyes alanyának küldött egy képeslapot, és azt kérte, hogy küldjék vissza az erektált állapotban lévő péniszük hosszúságával.

Így egyáltalán nem vizsgálta, vagy mérte meg ezeket a srácokat. A kapott eredmény szerint Kinsey tévesen úgy gondolta, hogy az átlagos férfi péniszének mérete, merev állapotban 15,75 cm. Ez a szám újra és újra megjelent a következő fél évszázadban.

Ezután egészen 2001-ig nem is történt a pénisz hosszára vonatkozó nagyméretű objektív mérés (független orvosok által végzett mérésekkel), mikor is elvégezték a leghíresebb Ansell-tanulmányt Mexikóban (Cancun).

Az Ansell / Cancun tanulmány

Bár az Ansell-kísérlet körülményei kissé bizarrnak tűnnek, de a kapott eredmények nagyon is értékesek.

Az történt, hogy a LifeStyles óvszergyártó (Ansell Inc) tudta, hogy sok fiatal (de 18 év felettiek) amerikai a főiskolás tavaszi szünetet a mexikói Cancun üdülőhelyén tölti.

A cég egy sátorcsoportot állított fel, orvossal és négy nővérrel. A férfiakat arra kérték, hogy lépjenek be ezekbe a sátrakba, és az erekciójukat az ápolónők mérjék meg, akik kesztyűsek, párban dolgoztak, orvosi felügyelet alatt.

Nem meglepő módon, hogy több mint 400 srác önként jelentkezett erre a kísérletre, bár sok esetben egyszerűen nem tudtak erekciót létrehozni ilyen körülmények között.

Az orvosi személyzetnek végül sikerült 300 férfi erekciójának mérését rögzíteni. Semmi ilyesmi nem történt ezelőtt korábban.

Mik voltak az adatok? Összefoglalva:

 • az átlagos erektált pénisz hossza csak 14,9 cm
 • az átlagos merev pénisz kerülete 12,6 cm
 • a férfiak többsége (59 százalék) 13,3 - 15,2 cm hosszúságú pénisszel rendelkezett
 • csak minden negyedik férfi rendelkezett 15,2 centinél hosszabb pénisszel
 • a 300-ból csak mintegy 10 férfi rendelkezett 17,8 centinél hosszabb hímvesszővel

A King`s College kórház tanulmánya

2015-ben a londoni King`s College kórház pszichiátere kiadott egy olyan tanulmányt, amelyet a nemzeti és nemzetközi sajtó úgy értelmezett, hogy az átlag férfi péniszének hossza (amikor egyenesen áll) csak 5,2 hüvelyk (13,2 cm).

Valójában ez a sokatmondó kiadvány csupán egy "sokféle más tanulmány" meta-analízise (összevont tanulmány) volt, amelyet az elmúlt 25 évben különböző országokban tettek közzé.

Tehát ebben a pillanatban tényleg úgy tűnik, hogy a Cancun-kutatás a legmegbízhatóbb.

Amint fentebb megjegyeztük, úgy tűnik, hogy az átlag fiatalabb férfiak péniszmérete 14,8 cm.

Szorongás a pénisz méretét illetően

A fenti megállapításoknak segíteniük kell abban, hogy megnyugtassák azokat hímket, akik aggodalmat éreznek a férfiasságukat illetően, illetve a "hosszúság hiánya" miatt.

A szexológusok évek óta kapják a leveleket a fiatal férfiaktól, akik úgy gondolják, hogy a 14 cm körüli péniszhosszúság rettenetesen kevés. Most már világos, hogy ez normális.

De szinte minden ember - bármilyen életkorban - tapasztalhat aggodalmat a pénisze méretét vagy megjelenését illetően. A legtöbb férfi esetében ezek az érzések elmúlnak, de vannak akik számára tartósak lehetnek - és a műtéthez vezethetnek.

A férfiak aggodalma a péniszre vonatkozóan a szexuális kapcsolatok elkerüléséhez vezethet, sőt olyan sportolási és egyéb tevékenység kerüléséhet is, ahol más férfiak láthatják őket meztelenül.

Ezeket az embereket nem csak zavarja a péniszük látszólagos aprósága, de nagyon gyakran szégyellik a szorongásukat.

Problémák a péniszméret megítéléséről

A férfiak általában két csoportba tartoznak a pénisz mérete és megjelenése tekintetében.

Egyes férfiaknak rövid, kövér, meglehetősen rugalmas péniszük van, amely az erekció során jelentősen megnyúlik és kiterjed.

Másoknak hosszú, lenyűgöző megjelenésű, puha péniszük van, amely alig változik a méretben, amikor merev állapotba kerül, csak egyszerűen merevebb lesz. Amikor az első csoportba tartozó férfiak meglátják a második csoportba tartozó férfiakat a zuhanyzókban, valószínűleg elégtelennek érzik magukat és a saját méretüket.

Mindkét csoport mérete normális, csak más.

Optika szempontjából meg kell jegyeznünk, hogy az elhízás és a nemi területet befedő szőr rontja a pénisz méretének megjelenését.

Milyen a normális pénisz?

A péniszméret mérésekor fontos megkülönböztetni a lenkadt és és a merev pénisz méretét.

Sok ember aggódik a lankadt ("puha") pénisze látszólagos méretével kapcsolatban, és amiatt is, hogy más emberek nevetni fognak rájta a zuhany alatt, vagy hogy a szexuális partnere kineveti őket, ha meztelenül látja.

A lankadt pénisz átlagos mérete nagymértékben változik az 5 centistől egészen a 12 centisig. A lankadt pénisz mérete nem határozza meg az erektált pénisz méretét.

1966-ban a Masters and Johnson úgy gondolta, hogy az merev pénisz mérete 12,5 és 17,5 cm között van (4,9 és 6,9 hüvelyk).

Azt is kimutatták, hogy a kisebb nyugalmi állapotú pénisszel rendelkező férfiak arányosan nagyobb méretű növekedést mutatnak az erekció során.

Mi az abnormálisan kis pénisz?

Nem létezik széles körben elfogadott definíció arról, hogy mi az abnormálisan kis méretű pénisz, de a pénisznövelésre (pénisznövelő műtét) vonatkozó iránymutatások szerint a nyugalmi állapotban 4.1 cm-nél kisebb, míg erektált állapotban a 7,6 centinél rövidebb pénisz az elfogadhatatlan.

Tényleg számít a péniszméret?

A kérdésre adott válasz inkább a perspektívától függ. Ha úgy gondolja, hogy nagyon kis pénisze van, akkor ez nagyon fontos az ön számára, bármennyire is tűnik jelentéktelen kérdésnek másoknak.

Egyes férfiak eléggé megszállottak a péniszük méretét illetően, és majdnem mindent - beleértve a műtétet - megtesznek, hogy növeljék annak méretét.

Ezeknek a férfiaknak a legtöbbje olyan pénisszel rendelkezik, amely a javasolt normál méret tartományba esik, de ettől nem mindig érzik magukat "normálisnak".

Mindenekelőtt az orvosnak fel kell ismernie, hogy ez elsősorban pszichológiai probléma, amely a fizikai és szexuális önképet rontja, nem pedig fizikai méret hátrány.

A kutatók már többször megmutatták, hogy a péniszméret nem befolyásolja a partnerek elégedettségét a nemi közösülés során.

Néhány, súlyosan rövid és rossz formájú pénisznél született férfi - még akkor is kevesebb, mint 5 cm - nagyon jó szexuális élettel rendelkezik.

A nőket sokkal nagyobb valószínűséggel zavarják a férfiakat körülvevő péniszméret aggodalmai, mint maguk a tényleges pénisz dimenziók.

A pénisznövelési kezelések

Meg kell mondani, hogy a "do-it-yourself" jellegű pénisznövelő kezelések - amelyeket interneten vagy a férfi magazinokban olvasnak - valószínűleg nem fognak eredményt hozni.

A pénisz hosszának vagy kerületének növelését célzó kezelések két csoportra oszthatók:

 • nem sebészeti kezelések
 • sebészeti kezelések. 

Nem sebészeti pénisznövelő kezelések

Az ókortól kezdve a férfiak a kezelések széles körével próbálták nyújtani péniszüket. A probléma érzékeny természete és a lehetséges szégyen vagy zavar miatt a férfiak nagyon sebezhetők a gátlástalan emberekkel szemben.

Míg a legtöbb orvos és más egészségügyi szakember nagyon etikus módon jár el, addig néhány szabadúszó olyan orvosságot, és talán még műtétet is ígér, amelynél a maradandó eredmény nem bizonyított. Óvatosan kezeljük az interneten és a fórumokban árusított termékeket, melyekhez cég sem tartozik.

A lehetséges kezelések a következők:

 • vákuumos "fejlesztők", pénisz pumpák
 • péniszre akasztható súlyok
 • mágneses vagy elektromos eszközök, melyek ösztönzik a pénisz növekedését
 • "hormon" terápia, amely gyakran tartalmaz tesztoszteront vagy rokon szexuális hormonokat (szteroidokat)
 • étrend kiegészítők, amelyek a világ minden tájáról válogatott gyógynövényeket tartalmaznak.

A péniszre akasztott súlyok nagyon rövid távú növekedést okoznak, egyszerűen azért, mert a pénisz rugalmas és megnyújtható. Azonban, mint egy rugalmas szalag, idővel visszahúzódik.

További aggodalomra adnak okot a privát klinikák, amelyek reklámozzák a pénisznövelési eljárásokat, és extravagáns és félrevezető állításokat tesznek közzé eredményükről. A műtét néhány ember számára előnyös lehet (különösen a mikropénisszel rendelkezők számára), de természetesen nem mindenki számára.

A jelenlegi kozmetikai sebészeti beavatkozásokat nagyrészt nem támasztják alá kutatások, megbízhatatlanok, és akár súlyos szövődmények kockázatát is hordozhatják. Az urológusok általában úgy vélik, hogy ez a műtét még kísérleti jellegű, és nem egy szokásos eljárás.

Ezért kérjen tanácsot egy megbízható orvostól, például a háziorvosától vagy a helyi urológustól mielőtt műtéti konzultációt kérne.

Sebészeti kezelés

1971 óta létezik a pénisz-meghosszabbító műtét, amelyet azoknak a férfiaknak ajánlanak fel, akiknek súlyosan kis péniszük van és a műtét elkerülhetetlen. Ilyenek:

 • veleszületett rendellenességek (pl. mikropénisz)
 • rosszindulatú daganat műtét után (a péniszrák vagy a Peyronie-betegség esetében)
 • trauma (véletlen vagy szándékos amputáció

Az 1980-as évek végén USA-ban kezdett elterjedni a kozmetikai műtét a pénisz kerületének növelése érdekében.

A kozmetikai sebészeti eljárás technikáit először 1990-ben írták le. Több mint 20 000 férfi vett részt ilyen jellegű műtétben (nagyrészt Amerikában), de az eredményekről és szövődményekről megbízható adatokat nem publikált egy folyóirat sem (melyben a minőséget és a kutatást független szakértők ellenőrzik). Az elvégzett műveletek számának köszönhetően ez a tény meglepő és aggasztó.

A pénisz hosszabbítása

A pénisz meghosszabbításának leggyakoribb módja a felfüggesztő ínszalag átmetszése, majd plasztikai műtét végrehajtása annak érdekében, hogy további bőrt biztosítson az új felület fedésére.

Az eredményeket nehéz megítélni, mivel a sebészek nem szisztematikusan gyűjtötték az adatokat. Az egyetlen megbízható vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy 0,5 - 1,6 centis növekedés érhető el. Ezek a számok nem csengenek egybe a klinikák állításaival.

A felfüggesztő szalagnak ráadásul szerepe van abban, hogy segít megőrizni a pénisz merevedését az erekció során. A műtét után ez a támogatás már nincs jelen.

A sebészi beavatkozás után néhány férfi úgy találta, hogy az ernyedt pénisz kis mértékben növekedett, míg a merev pénisz nagyjából azonos méretű, de a padlóra mutat!

A pénisz vastagságának növelése

Ezt a kezelést meghosszabbító eljárással együtt vagy önmagában is végezhetik.

Két módszer létezik rá:

 • zsír beinjekciózása a péniszbe, melyet más területből vettek le
 • dermis graftokat (a bőrfelület alatti rétegből származó szövet) és a zsírt ültetnek be a pénisz törzsébe

A liposzukcinált zsír injekciót követő eredmények mélyen csalódást okozhatnak. Általában a zsír 90%-a eltűnik egy éven belül. A második eljárás jobbnak tűnik, de a hosszú távú eredményekről nem állnak rendelkezésre megbízható adatok.

A műtétet követő szövődmények

Legalább egy személy halt bele a vérzésbe az augmentációs műtétet követően. A fertőzés és a vérzés veszélye mellett számos más szövődmény is előfordulhat.

 • az hosszabító eljárás után a pénisz olyan lehet, mintha a herezacskóból nőne ki a hasfal helyett
 • "kutya fülek" a hegek mindkét végén
 • a penisz hosszúságának növelésére alkalmazott bőr elhalása 
 • a zsír-injekciót követően a pénisz kerületének csökkentése a zsírfelszívódás miatt
 • a pénisz deformált megjelenésű lehet, szabálytalan zsíros csomókkal egészülhet ki

Következtetések

Egyes férfiak súlyosan aggódnak a péniszméretük miatt, és ennek következtében nem élhetnek normális életet. Ők kérhetnek műtétet.

A valódi kis pénisznél született férfiak sebészi kezelésben részesülhetnek, de az eredmények kiszámíthatatlanok. A műtét nélkül sokan még mindig képesek lesznek nagyon kielégítő szexuális kapcsolatot létesíteni - a kis méretű péniszük ellenére.

Azok a férfiak, akik elégedetlenek a péniszük megjelenésével, nagyon alaposan át kell gondolniuk a kozmetikai sebészet előtt, különösen akkor, ha a méret valójában a normál tartományba esik. Ilyenkor jobb lehetőség a szexuális és kapcsolati terapeuta tanácsának kérése, aki segítséget és tanácsot is tud nyújtani. Pszichológiai probléma ellenére a műtét választása sok kockázatot jelent. Ha a műtét az egyetlen módja annak, hogy az ember visszanyerje az önbecsülését és javítsa az önképét, kérjen tanácsot egy tapasztalt sebésztől, aki egy elismert klinikában dolgozik.

A Pénisz hosszának és kerületének mérése

A pénisz hosszát a has felőli oldalon a pénisz és a has találkozásának pontjától kell mérni, egészek a makk végéig.

A pénisz vastagságát a tőnvél, a középen és a makknál vett kerületek átlagából kell kiszámolni. 

Érdekes tények a péniszről

 

átlagos pénisz méret

az átlagos pénisz méret

 

 • az átlagos hímvessző hossza merev állapotban 13,12 centiméter hosszú
 • az átlagos pénisz kerülete 11,66 centiméter, átlagos átmérő (izgalmi állapotban) 4,1 centiméter
 • petyhüdten az átlagos pénisz 9,16 centis, a kerülete pedig 9,31 centiméter
 • a magyar férfiak péniszének hossza átlagosan 17 centiméter, amely Európában a leghosszab hímvesszőt jelenti
 • a néger férfiak átlagos pénisz mérete nem nagyobb, mint a fehéreké
 • a pénisz a huszas éveink elején éri el a végleges méretét
 • a világ legnagyobb pénisze 34,29 centiméter, amely egy fehér férfihez (Jonah Falcon) fűződik
 • a dohányzás átlagosan 1 centiméter negatívumot jelent a pénisz méretére nézve
 • naponta átlagosan 20 erekciója van a férfiaknak
 • egy átlagos férfi élete során 7 200 alkalommal ejakulál, melyből 2 000 alkalom önkielégítés 
 • Erektált állapotban a barlangos testekben lévő nyomás 200 mm/Hg.
 • a 30 centinél is hosszabb hímtaggal rendelkező férfiak száma a világon csupán körülbelül 5000.
 • nagyon fontos tudni, hogy az erektált pénisz hosszát nyugalmi hosszúsága nem befolyásolja!
 • a "pénisz" szó a latin "farok" szóból ered, az angol nyelvben a 17. századig a "yard" szót használták a pénisz helyett.
 • 400-ból csak egy férfi képes rá, hogy orálisan kielégítse magát.
 • a Diphallia nevű betegség esetén a csecsemő 2 farokkal születik. Ritka, 5-6 millióból 1 eset fordul elő.
 • egy-egy ejakuláció során a sperma körülbelül 7 kalóriát tartalmaz és tele van fehérjével.
 • az ejakuláckó során a sperma távozási sebessége kb. 25 km / óra.
 • egy tanulmány szerint a pénisz mérete nem függ össze sem a láb, sem az orr, sem a fül méretével.
 • az evolúció korai szakaszában gerinc volt található a péniszben, amely a neandervölgyiek korában már nem megszűnt.
 • az ejakulációért nem az agy, hanem a gerincvelő a felelős!
 • a pénisz bizony törékeny, így a szélsőséges szexjátékokkal bizony vigyázni kell!
 • egy átlagos péniszen mintegy 42 különböző baktérium található.
 • a hímvessző akár kétszer hosszabb is lehet, mint az gondolnánk, a pénisz láthatatlan része ugyanis a kismedencében rejlik és a szeméremcsonthoz kapcsolódik. 
 • egy bizonyos polipfaj pénisze le tud válni a testéről, és külön működésbe lépni.
 • az orvosok a fitymát égési sérülések esetében bőrátültetéshez is szokták használni.
 • egy fitymából 23 ezer méternyi bőr jön ki.
 • a magzatoknak és halottaknak is lehet erekciójuk.
 • a koro a pénisz összezsugorodásától vagy eltűnésétől való irracionális félelem neve.
 • a férfiak orgozmusa átlagosan 6 másodpercig tart, míg a nőké 23-ig. 

Hozzászólások

Új hozzászólás

  Kapcsolódó termékek

  töltés

  TÖLTÉS