Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Avanafil készítmények és azok hatása

Potencianövelő
avanafil-spedra
avanafil hatóanyag    

Milyen hatóanyag az avanafil és milyen gyógyszerben érhető el?

A Spedra az avanafil nevű hatóanyagot tartalmazza. Az 5-ös típusú foszfodiészteráz (PDE5-)gátló néven ismert gyógyszerek csoportjába tartozik.

Az avanafil a péniszben található vérerek elernyesztése útján fejti ki hatását. Ezzel megnöveli a vér beáramlását a péniszbe, elősegítve a merevedés elérését és fenntartását, amikor Ön szexuális izgalmi állapotba kerül. A Spedra nem gyógyítja meg a betegséget, csak segít leküzdeni a merevedési zararokat.

Avanafilt tartalmaznak a következő gyógyszerek: Spedra (Menarini International Operations Luxembourg S.A.) és Stendra (VIVUS Inc).


Hogyan müködnek a foszfodieszteráz-5-gátlók?

Az elmúlt években a legtöbb figyelmet kapott gyógyszerek a foszfodieszteráz-5-gátlók (PDE5 gátlók), mint például az avanafil vagy a szildenafil, melyek fokozzák a vér beáramlását a barlangos testekbe, ezáltal javítanak a merevedésen. Alkalmazásukhoz erotikus inger és kezdeti merevedés szükséges. Mindegyik hatóanyagú készítmény (sildenafil, vardenafil, tadalafil) hozzáférhető, kellően kivizsgált és tesztelt, de csak orvosi javaslatra alkalmazható a lehetséges mellékhatások miatt.

Mik az avanafil gyógyszer hatásai

Az avanafil készítmények hasonló hatással bírnak, mint a sildenafil vagy tadalafil tartalmú gyógyszerek, tehát:

 • gyorsabb erekció elérése szexuális ingerlés hatására
 • erősebb erekció, keményebb pénisz
 • akár több, egymás utánni merevedés
 • kontrolláltabb szexuális aktus

Az avanafil felszívódási ideje és hatóideje

Az avanafil az egyik leggyorsabban felszívódó potencianövelő hatóanyag, mely hatása a bevétel után már 30 perccel érződik. A hatása 6-8 óra, ami közel azonos a szildenafiléval, de rövidebb, mint a tadalafil 36 órája.

Az avanafil mellékhatásai

Az avanafil kifejlesztésekkor a legfontosabb kritérium a mellékhatások minimalizálása volt. A REVIVE-teszt randomizált, kettős-vak, placebóval ellenőrzött hatékonysági és biztonsági vizsgálat volt, amelynek során három adag avanafil hatását értékelték általános erektilis diszfunkcióban szenvedő férfiak körében. A III. fázisú vizsgálat eredményei megmutatták, az avanafilt kapott páciensek körében tapasztalt (a három dózis hatása során összesen regisztrált) leggyakoribb mellékhatások a következők voltak:

 1. fejfájás: 7 % (placebó: 1,2%)
 2. bőrpír: 4,6 % (placebó: 0 %)
 3. orrdugulás: 2,3 (placebó: 1,2 %).
 4. Látászavart, például „kékben látást", nem jelentettek.

További lehetséges mellékhatások: izomfájdalom, orrfolyás. 

Kiknek ajánlott az avanafil tartalmú készítmények szedése?

Az avanafil készítmények csak vényre kaphatóak Magyarországon, így csak indokolt esetbe  írja fel az orvos, zömmel idősebb, merevedési zavarban szenvedő betegeknek. Az ilyen gyógyszerek szedése csak indokolt esetben javasolt!

Kinek nem ajánlott az avanafil gyógyszerek szedése

 • ha allergiás az avanafilra
 • ha nitrát gyógyszereket szed
 • ha HIV vagy AIDS kezelésére szolgáló gyógyszereket szed
 • ha gombás fertőzések elleni gyógyszereket vagy antibiotikumokat szed
 • ha komoly szívbetegsége van
 • ha az utolsó 6 hónapban szélütése vagy szívrohama volt
 • ha alacsony vagy magas a vérnyomása
 • ha komoly máj- vagy vesebetegsége van
 • ha féloldali látásvesztést tapasztal a szemideghez áramló vér elégtelensége miatt 
 • ha családjában bizonyos komoly szembetegségek öröklődnek

Avanafil terméktesztek

Az avanafilt erektilis diszfunkció (ED) ellen fejlesztették ki, és 646 páciensen próbálták ki. A REVIVE-vizsgálat elérte valamennyi elsődleges célját, és statisztikailag szignifikáns mértékben javította az erekciót. (A funkciójavulás mércéjéül a Szexuális Együttlét Profil normái, illetve Nemzetközi Erektilis Funkció Index szerint mért értékek szolgáltak.

Az engedélyeztetést megelőző vizsgálat, amelyet az amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerhatóság megfelelő követelmény rendszeréhez igazítottak, bizonyította, hogy a kísérleti alanyok [statisztikailag szignifikáns számban] kedvező mellékhatás- és biztonsági profil mellett harminc perc, vagy még rövidebb idő alatt váltak képessé a szexuális együttlétre.

Milyen gyógyszerek tartalmazzák és milyen kiszerelésekben kaphatóak?

 • Spedra 50 mg
 • Spedra 100 mg
 • Spedra 200 mg
 • Stendra 10 mg
 • Avanafil 50 mg
 • Avana 40 mg

Ezek közül a Spedra a legelterjedtebb, a Menarini International Operations Luxembourg S.A gyártja és Magyarországon is ezt lehet megvásárolni, természetesen csak vény ellenében. Mindenkit óva intünk a Spedra, Stendra, Avanafil vagy Avana online rendeklésétől, mert ezekben az esetekben a gyártó bizonytalan és az esetek zömében hamisítványokról beszélhetünk.

A Spedra tabletta

Magyarországon csak az Spedra engedélyezett avanafil tartalmú potencianövelő gyógyszer. Használata és vásárlása csak orvos által, vényre lehetséges. A Spedra 50,100 és 200 mg-os változatban kapható. A Spedra ára (200 mg) körülbelül 2000-2500 forint körül alakul kapszulánként a gyógyszertárakban.

spedra

Hozzászólások

Új hozzászólás
  töltés

  TÖLTÉS