Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Bulletproof kávé: egészséges?

bulletproof kávé

Mi is az a bulletproof kávé?

Magyarosítva a bulletproof kávé golyóálló kávét jelent. A kávé a tibeti jakvajas kávéból lett kifejlesztve és számos pozitív hatása miatt isszák. A golyóálló kávé hagyományos eszpresso vagy tejes kávé, amibe vajat és kókuszolajat tesznek.

Bulletproof kávé elkészítése otthon

Főzzünk le egy adag kávét körübelül 2-3 dl-t. A kávéhoz adjunk 2 evőkanál vajat és egy kiskanál kókuszolajat. Ez körübelül 6-7 adag kávét jelent, ezekhez még adjunk ízlés szerint cukrot és tejet. Az íze hasonló lesz, mitn a sima tejeskávé csak zsírosabb és selymesebb, utánna jobban érezzük, hogy felpörget és az éhségérzetet is elnyomja, ezért inkább étkezés után vagy nagyobb kihívást jelentő munka előtt érdemes fogyasztani. Eredetileg a hagyományos ghee vajjal készül a golyóálló kávé de hagyományos vaj vagy biovaj is tökéletesen megfelelő, a hatása is meg fog egyezni.

Az eredeti recepthez nem kókuszolajat, hanem MCT-olajat ajánl Asprey, de ennek ára literenként 10000 Ft, ezt minden gond nélkül helyettesíthetjük kókuszolajjal is, hiszen ugyanúgy közepes láncú triglicerideket tartalmaz. A kókuszolaj önmagában is egy rendkivül energetizáló olaj, akárcsak a koffein. A kettő együtt pedig szinergia hatásba lép és egymás hatásait megtoldva energetizálnak és beindítják a szervezet termogén, zsírégető folyamatait.

golyóálló kávé

Kik fogyasztják a bulletproof kávét?

Az eredeti jakvajas bulletproof kávét a tibeti szerzetesek és a serpák itták, hogy fokozza a teljesítményüket 6000 méter felett. Tibetből  a szílicium-völgyi startup világ nagy szellemi teljesítményt követelő döntéshozói vették át először és kezdték el fogyasztani a golyóálló kávét. Innen már nem volt megállás, elterjedt szerte a világban és fogyasztja mindenki aki szeretné a teljesítményét növelni vagy szimplán egy kulináris különlegességet megkóstolni. A Szílicium völgy mellett Hollywood és a Wall Street prominensei is előszeretettel isszák.

bulletproof kave celeb

A bulletproof kávé hatásai

A bulletproof kávé hatásairól legendék szólnak, Dave Asprey techguru találta ki a bulletproof kávét és saját tapasztalatai szerint 5-6 órán keresztül fokozza a szellemi teljesítményét, fogyaszt, zsírt éget és a szívnek is jót tesz. A saját beszámolója alapján mióta issza 40 kilót fogyott, 12-vel nőtt az IQ-ja és napi 5 óra alvás is elegendő neki. Ez így elsőre kicsit soknak tűnik de számos teszt pozitív eredményekról számolt be, többek között az Index.hu weboldal szerkesztői is tesztelték és meglepően pozitív hatásokról nyilatkoztak. Mivel a kávéval sok zsíradékot viszünk be a szervezetbe, ügyelni kell, hogy emellett mérsékelt legyen a zsíradékbevitel.

Miért ilyen hatásos a golyóálló kávé?

Asprey szerint a bulletproof kávéban a zsír lelassítja és egyben felerősíti a koffein hatását ezért érezni hosszabban és erőteljesebben. A biovaj tele van jó kolreszterinnel azaz HDL-lel és K2 vitaminnal, aminek a hatása közismert. A kókuszolajban található laurinsav egy közepes szénláncú triglicerid (MCT), azaz egy olyan zsír ami hasonlóan viselkedik, mintha szénhidrát lenne, azaz rengeteg energiát ad a fogyasztójának. A kávéba tett adalék zsír beindítja a szervezet ketogén folyamatait, vagyis ha a kávéból nyert zsíradék elfogy akkor a szervezet a test zsírraktárait kezdi el lebontani. Ez magyarázza a bulletproof kávé masszív zsírégető képességét.

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS