Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Capricci forró csoki készítése házilag vagy kapszulából

forró csoki capricci

Mi az a capricci?

A capricci egy olasz kifejezés egy ital típusra, ami hasonlóan kapszulából főzhető le, mint a kávékapszulás kávé de koffeinmentes. Leginkább a Magyarországon elterjedt forró csoki megfelelője, csak sok más egyéb ízben is fogyasztják olasz kávézókban.

Milyen fajta capriccik léteznek?

Az egyik legnagyobb capricci kapszula forgalmazó például a Tiziano Bonini, amely gyártó kínálatában megtalálhatóak a következő ízesítések: csokoládé, fehér csokoládé, latte karamell, vanília, mogyoró de ezeken kívül más kávémanufaktúrák számos aromával kísérleteznek, mint epres, málnás vagy éppen ír whiskeys.

A capricci tartalmaz koffeint?

Nem a capricci italok, hasonlóak, mint a macikávé, nem tartalmaznak koffeint, még annyit sem, mint a kóla, így gyerekek is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

Mikor javasoljuk capriccik fogyasztását?

Egy finom ebéd után desszertnek javasoljuk, nagyon jól tud esni egy üdítő édességként, de a koffeinre túl jól reagálóknak délutáni önálló italnak is ajánlható. Ha valaki a késő délutáni órákban már nem szeretne kávézni, mert fél, hogy nem tud majd elaludni vagy nyugtalanul fog forgolódni nekik nyugodt szívvel készíthető egy finom capricci, ami nem pörget fel.

Capricci vagy forró csoki készítése házilag

A házilag elkészített capricci menete a következő: fel kell forralnunk 0.5 liter tejet, amihez hozzá kell adnunk a forró csoki port. Ezt még egyéb összetevőkkel szokták megbonyolítani, mint vaníliás cukor, cukrozatlan kakaó, jég, csoki szirup vagy tejszínhab.

A kapszulás capriccik is feldobhatóak csoki sziruppal vagy tejszínhabbal, az intenzívebb íz élmény érdekében. De a lényeg az egyszerű és gyors elkészítés, ami maximum 30 másodperc. Míg mondjuk egy francia forró csoki házi elkészítéséhez a következő összetevőkre van szükség:

  • 220 g étcsoki
  • 0,5 csésze zsíros tejszín
  • 1,5 csésze tej
  • 0,5 evőkanál főzött kávé
  • 2 evőkanál porcukor
  • tejszínhab a tetejére (ez egy kapszulás capriccihez is hozzáadható természetesen)

Mennyi idő egy kapszulás capricci és egy házi forró csoki elkészítése?

A forró csokit, ha nem kapszulából főzzük le 30 másodperc alatt, akkor forró csoki porból lehet otthon elkészíteni de az egy 10-12 perces művelet.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS