Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Élénkítő és energizáló étrend-kiegészítők

Zsírégető
Élénkítő és energizáló étrend-kiegészítők

A mai társadalmak egyre inkább teljesítmény orientáltak, az egyénnek a társadalmi elismertsége a produktum alapján kerül meghatározásra. Egyre többet szeretne mindenki nyújtani, mind fizikálisan, mind szellemileg, emiatt is egyre népszerűbbek a különböző energia italok és kávék, melyek energetizálnak és javítják a teljesítményt.

Az energiaitalok sajnos károsak és nagyon megterhelik a szívet. Azoknak az egészségtudatos olvasóinknak szedtünk össze egy listát élénkítő hatású étrend-kiegészítőkről, akik már unják a kávét és valami újjal kisérleteznének.

1. Guarana

A guarana a kávének egy alternatívája. A guarana a koffein növényi formája. A furcsa a guaranával kapcsolatban az, hogy amellett, hogy nagyban segít fokozni az energiaszintet (ami intenzív edzés előtt vagy reggel, ébredés után lehet jó kis „pörgető” hatást jelent), zsírokat lebontó és mobilizáló, energiává történő felhasználásukat elősegítő hatása miatt egyfajta természetes zsírégető is egyben. Zsírt éget és élénkít, nem hangzik rosszul, ugye?

2. Zöld kávébab

A zöld kávébab kapszulaként és kávéban fogyasztható. A zöld kávé olyan kávé bab, ami nincs megpörkölve, vagyis még zöld és nyers, így jobban megmaradnak benne a természetes antioxidánsok. Ugyanúgy, mint a zöld tea, a zöld kávé kivonata is erős antioxidáns tulajdonságú a polifenolok családjába tartozik, de emellett tartalmaz koffeint is és erős élénkítő hatással bír. A zöldkávébab egyik legfontosabb hatóanyaga a klorogénsav, mely erős antioxidáns és jótékonyan befolyásolja a zsír és szénhidrát anyagcserét a szervezetben.

3. Maté tea

A maté tea ízében a kávé és a tea között található. Élénkítő, zsírégető, nyugtató és vércukorszint csökkentő hatással bír. A maté tea Dél-Amerikában, főleg Argentínában, Uruguayban vagy éppen Paraguayban népszerű és elterjedt. A maté tea csak annyiban tea, hogy ezt is egy növényből főzik, de nem a Camellia sinensis növény leveleiből készül, hanem egy örökzöld pálmafajta, az Ilex paraguarensis szárított leveleiből. Sokrétű hatása ismert, többek között fogyasztják fogyókúrás italként, immunrendszer erősítéséhez, fáradtság ellen, stresszoldáshoz, testi-szellemi felfrissüléshez. Több élsportoló is előszeretettel issza, például Messi.

4. Kitozán (chitosan)

Csökkenti az össz trigliceridszintet és az átlagos koleszterinszintet, így a keringési problémák kialakulását és az érelmeszesedést is hátráltatja. A kitozán a táplálékkal elfogyasztott zsírt megkötve gátolja annak felszívódását a bélrendszerben, lassítja a gyomor kiürülését, így huzamosabb időre biztosít jóllakottságérzést. Ugyanannyi bevitt ételből tovább érezzük magunkat jóllakottnak, így energikusabbak is vagyunk tőle, később érkezik a levertség és éhségérzet. Érdekesség, hogy a kitozán tengeri rákok páncéljában található meg, innen is vionják ki, ha étrend-kiegészítőként használják fel.

5. Maca-gyökér

A maca egy szuperélelmiszer, ami energetizál és növeli a szexuális vágyat. Gazdag aminosavakban és szinte minden fontos tápanyagot tartalmaz. Hasonlóan szuperélelmiszer a kakaó, quinoa, lucuma, chia mag amik szintén az azték és inka kultúrából származnak. Oldja a fáradtságot kiváltó szorongást és depressziót. Értelemszerűen ha kevésbé vagyunk idegesek akkor a sejtek energiaraktárai is később merülnek le, kevésbé leszünk fáradtak.

6. Bromelain

A bromelain megtalálható az ananászban és a maté teában is. Ez egy rendkívül erős antioxidáns, mely roboráló hatású és egyben zsíroldó, emésztést segítő, méregtelenítő, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, duzzanatcsökkentő, és érelmeszesedést gátló is. Ezeknek a hatásoknak az összesége miatt érezzük magunkat energikusabbnak és fittebbnek tőle.

7. Zöld tea, fehér tea, zöld kávé mix

A zöld tea, fehér tea és a zöld kávé mind aktivizál és javítja a testi és szellemi teljesítőképességet. A három összetevő együttesen szinergiahatásba lép és egymás erejét felerősíti. Léteznek komplex étrend-kiegészítők, amik zsírt égetnek és élénkítenek is egyszerre.

8. L-carnitine

Az l-carnitine tablettát edzés előtt érdemes bevenni, segíti a sejtek energiafelvételét. Az l-karnitin hatására csak a testi teljesítőképesség javul, ill. fokozott izzadást válthat ki. Amellett, hogy növeli a teljesítményt, energetizál zsírégető hatása is van.

9. Alfa-liponsav

A kutatók bizonyították, hogy javítja az inzulinérzékenységet, erőteljes antioxidáns. Segít megelőzni a diabétesz kialakulását, amennyiben már cukorbetegségben szenvedsz az alfa liponsav csökkenti a szövődmények kialakulását. A javuló anyagcserén keresztül és a méregtelenítő hatása miatt növeli az energiaszintet és ezáltal csökkenti a fáradékonyságot.

10. Taurin

A taurin egy nem fehérje építő aminosav. Az inzulinhoz hasonlóan elősegíti a glükóz sejtekbe áramlását ezáltal nő a fizikai teljesítőképesség, csökken a vércukorszint. A legtöbb energiaitalban megtalálható, de erősen megterheli a szivet és nem természetes, ezért fogyasztását nem ajánljuk. Emiatt nem is tartunk termékpalettánkon taurint tartalmazó termékeket. Hisszük, hogy csak olyan terméket adunk el, aminek egészségre gyakorolt hatásai teljes mértékben ismertek és nem károsak.

A szívizom egyfajta megbetegedéséért újabb kutatások szerint a taurinhiány lehet felelős, de ezt még nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS