Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Kávékapszula vagy őrölt kávéból főzött kávé? Melyik az olcsóbb?

kavekapszula

Olcsó vagy minőségi kávékapszulát vegyünk, hogy ne csalódjunk?

Ismeri mindenki a mondást, hogy egy szolgáltatás vagy olcsó vagy minőségi de a kettő együtt nem megy. Egy átlagos kávékapszula ára 100-250 Ft, ami összevetve egy bevásárlóközpontban vásárolt, átlagos kávé árával nem kevés. Egy átlagos lefőzött kávé körübelül 30 Ft környékétől indul. Természetesen a határ itt is a csillagos ég, de tény, hogy ha olcsó kávét szeretnénk és nem ragaszkodunk a minőséghez akkor az őrölt kávé olcsóbbra jön ki.

Az örölt kávé olcsóbb, mint a kapszulás kávé. Az ok, hogy a Nespresso kapszulás kávék gyorsabban elkészíthetőek, praktikusabbak, amihez szükséges a műanyag héj. Ez természetesen egy alap egységárat jelent. Mivel már eleve egy picit magasabb a díja egy kávékapszulából lefőzött kávénak, így a gyártók máris elestek az árérzékeny vevőktől, akiknek az ár fontosabb, mint a minőség. Így már nem feltétlen a legolcsóbb, gyenge minőségű kávé őrleményt használják, hanem gondosan válogatott, jobb termőhelyekről származó kávébabokat, amik jobb íz élményt adnak.

Ez az árkülönbözetre még rádob egy kicsit. De ha összevetjük egy kávé árát és azt látjuk, hogy 30 Ft-ról vagy 100 Ft-ról van szó, akkor az igazi kávérajongóknál nem kérdés, hogy inkább a kapszulásat választják. Mikor egy belvárosi vendéglátóhelyen 600-1500 Ft egy kávé, akkor ez a 70 Ft különbözet elhanyagolható tétel.

Kávé kapszula árszintek

A Kapszulacenteren csakis prémium minőségű, olasz kávékapszulákat árulunk. 4 nagy olasz kávémanufaktúra kávéit kerültek fel a virtuális polcainkra: Bonini, Manaresi, Barbaro és az Oriental Caffe.

A Bonini kávékapszulák képviselik az alap szintet, ami minőségben kiemelkedik a hagyományos mezőnyből, de az árát tekintve megfizethető, hiszen csak 99 Ft egy kapszula. Közel 40 féle ízével ez a Toszkánából származó minőségi kávékapszula kiváló lehetőség kísérletezni. Egyszerre javasoljuk 5-10 féle kapszula megrendelését, hogy kikísérletezzük melyik felel meg legjobban az ízlésünknek ill. melyik kapszula milyen alkalomra passzol leginkább.

A Manaresi kávé és az Oriental Caffe firenzei kávémanufaktúrákból származik és egy szinttel magasabb szintet képvisel, míg a legexkluzívabb kávék az Ashoka és a Barbaro kávék. A Barbaro egy speciális nápolyi technológiával lett pörkölve, míg az Ashoka kávé az Oriental Caffe brand prémium szegmense. Ezek a kávék már 150-250 Ft/kapszula sávban mozognak, ami még messze van a kávézói szinttől, de ezt már inkább tehetősebb kávérajongóknak javasoljuk.

A márkák közül ár-érték arányban a legerősebb javaslatunk a Caffe Bonini, mely minőségében kellőképpen kiemelkedő de ezt a gyár még nem árazta be, így prémium minőséget kapunk diszkont áron.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS