Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Kóla dió a zsírégető, ami az l-karnitin és a kávé szerelemgyermeke

kola dio hatasai

Kevesen ismerik a kóla diót, mint zsírégetőt, sokan csak a kóla ízesítésű üdítő italokból ismerik, ahol kevesebb, mint 1%-ban található meg, mint íz aroma. A valóságban azonban a kóladió az egyik legalulértékeltebb élénkítő és zsírégető.

A kóla dió hatása

A kóla dió hatása a kávé és az l-karnitin elegyéhez hasonlatos, hiszen tartalmaz koffeint a kóla dió, így élénkít és extra fizikai és szellemi teljesítményre ösztönzi a fogyasztóját. A kávénál nagyobb mértékben tartalmaz koffeint, átlagosan a teljes tömeg 1,5-3%-a koffein.

A kóla dió az élénkítő hatásán túl égeti a zsírt is így szinte az összes termogén zsírégető tartalmaz kóla dió kivonatot, de általában csak nagyon minimális mennyiségben tessék-lássék módon, ami maximum arra jó, hogy elmondhassa a gyártó, hogy tett bele. A kóla dió hatásának maximális kihasználásához 100% kóla kapszulát vagy port ajánlják inkább a dietetikusok.

kola dio por

További ismert pozitív hatásai a kóla diónak:

 •          gyulladáscsökkentő
 •          magas az antioxidáns tartalma, így megköti a káros szabadgyököket
 •          megelőzi az artrithrist, hála a kóla dió magas flavodin tartalmának köszönhetően
 •          erősíti az immunrendszert, segít a szervezetnek leküzdeni a bekerülő vírusokat, baktériumokat és gombákat

Milyen anyagokat tartalmaz a kóla dió

 •          A kóla dió legismertebb összetevője a koffein, ami a teljes tömeg 1,5-3%-a.
 •          Teobromin, teofilin – mind a teobromin, mind a teofilin a koffeinnel együtt a metilxantinok csoportjába tartozik. Ezek közül a teobromin felezési ideje 7 óra vagyis a koffeinnél jóval hosszabb ideig tart a hatása.
 •          Csersav (tannin), ami egy polifenol fajta, többek között a borban is megtalálható kis mennyiségben. Számos kutatás beszámolt róla, hogy csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

Honnan származik a kóla dió

A kóla dió Közép-Afrika esőerdeiből származik, a trópusi esőerdők egyik magas, fás növénye a kóla dió, akár 15 méter magasra is megnőhet. Az afrikai népgyógyászatban is kiemelt szerepe volt, de ott még nem a zsírégető hatása, miatt hazsnálták, hanem antimikrobiális hatása miatt, vagyis a kóla dió képes felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben.

A kóla dió milyen formákban érhető el?

A kóla dió leggyakrabban étrend-kiegészítők egyik alkotó eleme, de 100% kóla dió kapszulák is elérhetőek. Ezek ár-érték arányban nem a legkedvezőbbek, mert a kapszulázás költséges. Ha a leginkább pénztárca barát megoldást keressük akkor a kóla dió por az ajánlott. Vízben vagy akár teában elkeverve még kellemes íze is van. Akinek túl intenzív az aromája azoknak mézben elkeverve is javasolt kipróbálni, de ekkor csak az élénkítő hatását élvezhetjük, hiszen a magas kalóriabevitel pont annulálja a zsírégető hatását.

 

 

Hozzászólások

Új hozzászólás
  töltés

  TÖLTÉS