Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

10 meghökkentő tény a kollagénről, amit nem is gondoltál volna

kollagen erdekessegek

Tudtad, hogy a kollagén szakítószilárdsága nagyobb, mint egy acélhuzalé? Tudtad, hogy a szemgolyó vázát is a kollagén alkotja? Hidrolizálás nélkül miért felesleges a kollagén fogyasztása?

1. A kollagén termelés 25 évesen tetőzik, utánna évente 1%-kal csökken a mennyisége a szervezetben. Többek között ennek hatására kezd el ráncosodni a bőr és kezdenek el fájni az ízületek idős korban, miután a kollagén szint egy kritikus szint alá süllyedt.

kollagen csokkenes

2. A kollagént a szervezet nem képes feldolgozni, nah de akkor, hogy lehet bevinni, hogy be is épüljön? A hidrolizált kollagén erre a megoldás, vagyis az előemésztett kollagén.

3. A kollagén az egyik leggyakrabban előforduló fehérje a testben, a szervezet fehérje állományának 25-30%t alkotja, különös tekintettel a porcokban, ízületekben, bőrben, az erek falában és az inakban található meg, a kötőszövet alapja. Nem hiába hívják a test ragasztójának is, a kollagén szó jelentése is ragasztó.

4. A szervezetben millió fajta fehérje található, amiből az egyik legfontosabb a kollagén. A milliós nagyságrend nem túlzás.

5. A kollagént, úgy kell elképzelni, mint extravékony kis köteleket, amik például a bőrt és a porcokat stabilizálják. A szakítószilárdsága nagyobb, mint az acélhuzalnak!

6. A szemgolyó vázát is a kollagén alkotja.

7. A kollagén fogyasztása önmagában nem elegendő, szükséges mellé a C-vitamin bevitele is, mert az elősegíti a szervezet saját kollagén termelését. A kollagén bevitelét, hialuronsavval turbózhatjuk még fel, hiszen mindkettő a bőr feszességét erősíti, így a kettő szinergiahatásba tud lépni egymással.

8. A kollagénnek 30 fajtája is van, de ebből az I., II. és a III. típus a legfontosabb, a többi kevésbé jelentős.

9.A legkomplexebb kollagént a marhából szokták kinyern, de készülhet sertésből, csirkéből és halból is. A különböző típusú kollagének aránya mindegyik fajjta kollegénben más és más.

10. Napi egy tea segíti a test saját kollagén termelését. Ha feszes arcbőrt szeretnénk igyunk meg napi legalább egy csésza zöld teát.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS