Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

10 meghökkentő tény a kollagénről, amit nem is gondoltál volna


2019. november 9.

kollagen erdekessegek

Tudtad, hogy a kollagén szakítószilárdsága nagyobb, mint egy acélhuzalé? Tudtad, hogy a szemgolyó vázát is a kollagén alkotja? Hidrolizálás nélkül miért felesleges a kollagén fogyasztása?

1. A kollagén termelés 25 évesen tetőzik, utánna évente 1%-kal csökken a mennyisége a szervezetben. Többek között ennek hatására kezd el ráncosodni a bőr és kezdenek el fájni az ízületek idős korban, miután a kollagén szint egy kritikus szint alá süllyedt.

kollagen csokkenes

2. A kollagént a szervezet nem képes feldolgozni, nah de akkor, hogy lehet bevinni, hogy be is épüljön? A hidrolizált kollagén erre a megoldás, vagyis az előemésztett kollagén.

3. A kollagén az egyik leggyakrabban előforduló fehérje a testben, a szervezet fehérje állományának 25-30%t alkotja, különös tekintettel a porcokban, ízületekben, bőrben, az erek falában és az inakban található meg, a kötőszövet alapja. Nem hiába hívják a test ragasztójának is, a kollagén szó jelentése is ragasztó.

4. A szervezetben millió fajta fehérje található, amiből az egyik legfontosabb a kollagén. A milliós nagyságrend nem túlzás.

5. A kollagént, úgy kell elképzelni, mint extravékony kis köteleket, amik például a bőrt és a porcokat stabilizálják. A szakítószilárdsága nagyobb, mint az acélhuzalnak!

6. A szemgolyó vázát is a kollagén alkotja.

7. A kollagén fogyasztása önmagában nem elegendő, szükséges mellé a C-vitamin bevitele is, mert az elősegíti a szervezet saját kollagén termelését. A kollagén bevitelét, hialuronsavval turbózhatjuk még fel, hiszen mindkettő a bőr feszességét erősíti, így a kettő szinergiahatásba tud lépni egymással.

8. A kollagénnek 30 fajtája is van, de ebből az I., II. és a III. típus a legfontosabb, a többi kevésbé jelentős.

9.A legkomplexebb kollagént a marhából szokták kinyern, de készülhet sertésből, csirkéből és halból is. A különböző típusú kollagének aránya mindegyik fajjta kollegénben más és más.

10. Napi egy tea segíti a test saját kollagén termelését. Ha feszes arcbőrt szeretnénk igyunk meg napi legalább egy csésza zöld teát.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 1000Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!
Panda Nutrition - Collagen C [hialuronsavval]
bevezető áron

Panda Nutrition - Collagen C (100 kapszula)

Prémium minőségű kollagén, C-vitaminnal és hialuronsavval
4990 Ft
3990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!