Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

Minden amit a Maca afrodiziákumról tudni érdemes

Gyógynövény

2017. október 12.

maca por és gyökér

Mi az a Maca?

A Maca egy növény, mely a perui Andokban (ezért is illetik a Perui zsálya névvel) honos és a tengerszint felett min. 3500 méterrel található meg. Ezáltal a világ legmagasabban élő növényi élelmiszerforrása. A Maca növény sziklás talajon növekszik, amely a legtöbb más növényzet számára túlságosan zord környezetnek számít. Extrém időjárási körülmények között is virágzik, mint amilyen a fagyos hideg, az intenzív napfény vagy az erős szél. A Maca növény leveleket és kis gyökereket is növeszt, melyek mérete nagyjából megegyezik a retekével. A gyökérzet az, amelyet évezredek óta féltve őriznek, mivel fokozza az energiaszintet, az állóképességet és a termékenységet, emberek és állatok körében egyaránt. Nem kétséges, hogy a Maca gyökér a magas hegyekben bennszülöttek generációinak tette az életét a lehető legtermékenyebbé. 

A Maca tulajdonságai (tudományos adatok és leírás)

A Maca (Lepidium meyenni Walpers) perui növény, 4000 méter feletti magasságban él. A káposztafélék családjába és a zsázsák nemzetségébe tartozik. Legközelebbi rokonai a repce, a mustár, a fehérrépa és a káposzta. A Maca alacsony növésű, kokárdaszerű növény, nagy földalatti gyökérzettel. 10-20 centiméter magasra nő meg, gyökerei átlagosan 15 centiméter kerületűek. 

A Maca történelme és hagyománya

A Macát évszázadok óta használják az Andokban táplálékként és a termékenység fokozásához, mind embereknél, mind állatoknál. A Macát valószínűleg 1300-2000 évvel ezelőtt háziasították inka farmerek a Juninban található San Blasban (napjainkban Peru). Az első írásos feljegyzés a gyökérről Cieza de Leontól származik (1553). 1653-ban egy spanyol pap, Cobo utalt a gyökér termékenységfokozóként és stimulánsként történő használatára. A középső Andokban a Macát kiszárítva továbbra is alkalmazzák mindennapos élelmiszerforrásként napi 20 gramm feletti mennyiségben is. 

A Maca tápanyagtartalma

A Maca kapszula igazi táplálkozási erőmű. A kiszárított Maca 13-16% fehérjét, 8,5% rostot, 19 esszenciális aminosavat, vitaminokat (A, B1, B2, B3, C, D), ásványi anyagokat (vas, magnézium, réz, cink, nátrium, kálium), számos glükozinolátot, húszféle szabad zsírsavat és olyan különleges összetevőket is tartalmaz, mint a macaenes és a macamides. Ezenfelül a Maca azon kevés élelmiszerek közé tartozik, melyeket adaptogénnel tartanak, vagyis olyan élelmiszernek, mely növeli az általános életerőt. 

Hogyan hat a Maca?

A Maca por gazdag aminosavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban, táplálkozás szempontjából egy igazi erőmű. Emellett a maca adaptogén hatású, ami azt jelenti, hogy jó hatással van az általános egészségi állapotra és erőre. Kutatások kimutatták, hogy a Maca fokozza az általános testi funkciókat és a hangulatra is jó hatással van.

 

maca növény maca kapszula maca gyökér maca-por

Maca és a hormonok

A Macát nagyon hasznosnak tartják a hormonegyensúly szempontjából, valamint az endokrin és a pajzsmirigy funkciók növelése terén, de még az immunrendszerre is jó hatással van. Ezek az előnyök nagy valószínűséggel a Maca magas aminosav tartalmához köthetőek. A hormonok aminosavakból és koleszterinből tevődnek össze. 

Maca, mint adaptogén

A Maca gyökér, csakúgy mint a ginseng, adaptogén. Az adaptogének olyan anyagok, melyek fokozzák a fizikai test ellenállását a betegségekkel szemben, azáltal hogy javítják a testi és érzelmi egészséget. Emiatt a maca széles körben alkalmazott élelmiszer, mely sok esetben képes támogatni és megújítani a túlterhelt, elfáradt mellékvesemirigyeket és a hormonrendszer más részeit is. Idővel a Maca fogyasztása számos előnyhöz vezethet, köztük magasabb energiaszinthez, lelki és szellemi tisztasághoz és a stresszkezelés képességéhez. 

A Maca adagolása

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a Maca adagolására vonatkozik. Nagyon sok információ elérhető a témában és nem mindegyik pontos. 

A Maca használata

A leghatásosabb felhasználási módszer, ha a Maca port vízbe vagy gyümölcslébe keverve éhgyomorra fogyasztjuk, reggeli előtt 10-15 perccel. Éhgyomorra fogyasztva a Maca egy kicsivel gyorsabban és alaposabban szívódik fel. Egyeseknek az is megfelelő lehet, ha a Maca port italba vagy ételekbe keverve fogyasztják. Továbbá a maca kapható tablettás kivitelben vagy akár tea formájában is. 

Miért ragaszkodj a perui Macához

Ha végeztél némi kutatást a témában, akkor láthattad, hogy a Maca gyökér az Andok magas hegyeiből származik és napjainkban elsődlegesen Peruban és Bolíviában termesztik. Valószínűleg nem tudod azonban, hogy az elmúlt években Kína is belefogott a Maca termesztésébe és exportálásába. 

A Maca előnyös hatásai

Tapasztalataink alapján a jó minőségű Maca folyamatos és kitartó szedésével hormonális, fizikai és érzelmi állapotunkon is javítani tudunk. Azonban jelentős számban találkoztunk félrevezető vagy rosszindulatú információkkal is a Maca előnyeivel kapcsolatban. Ezért készítünk egy cikksorozatot, amely a Maca hatásával és előnyeivel foglalkozik. Amikor csak lehetséges, tudományos dokumentációkat és saját tapasztalatokat osztunk meg.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma kiemelt termékeinkből, akár ingyenes szállítással!

Interherb Maca (30 kapszula)

Szellemi és fizikai vitaziláló étrend-kiegészítő férfiaknak, mely afrodiziákum hatással is...
2360 Ft

Baba - Maca (50g)

Perui zsálya vagy maca, az indiánok évszázadok óta fogyasztott energiát adó, vitalizáló nö...
1990 Ft
1580 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!