Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A Nespresso sikerének titka (kávéfőzők és kapszulák)

nespresso logo

A Nespresso márkanév mára összeforrt a kávé fogalmával, a minőségi és széles ízvilággal. Megpróbáljuk kideríteni mi az oka a Nespresso sikerének, milyen kávéfőző gépek, kávékapszulák és kiegészítők érhetők el a kínálatukban. A lista nem lesz rövid, a minőség mellett ugyanis a kínálat is igen széles.

Hol kezdődött a Nespresso története?

Maga a Nespresso a Nestle márkája, amely a `80-as évek kutatásainak eredményeképpen született. A Nestle kísérletei arra, hogy könnyen elkészíthető és adagolható kávét készíthessünk otthon sikeresnek bizonyultak és 1986-ban elindították a Nespresso kapszulás kávét. A még ma is használt eljárás, amellyel a frissen őrült kévé még nagy nyomáson is megőrzi az aromáját a Nestlé akkori kísérleteinek eredménye. Mára természetesen több száz kávékapszulás márka létezik, de a Nespressó úttörőnek mondható a területen.

A Nespresso kévékapszulák gyártása a minőségről szól, szigorú szabványok és szabályok betartásával. A frissen pörkölt és a légmentes környezetben őrölt kávé légmentesen lezárva kerül minden egyes kapszulába (fénytől és levegőtől is elzárva), így hosszú ideig megőrzik minőségüket és a vásárló a főzéskor mindig a konstans és friss aromával találkozik. 

A Nespresso története 1996-ban már sikersztori volt, hiszen már 3500 Nespresso bolt és 180.000 Nespresso club tag volt számolható. 1998-ban megnyitott a webáruházuk is, mely azóta kiemelkező minőségben szolgáltat és több millió rendelést szolgált ki.

Nespresso kávéfőző gépek

A márka mára számos gépet kínál vásárlóinak, melyek minden igényt kielégítenek. A legegyszerűbb otthoni kévéfőzőtől kezdve megtalálható tejhabosító, nespresso termosz vagy akár kávéházi gép is. 

A Nespresso gépek maximum 19 bár nyomással működnek.

A Nespresso elozza önnek a kávéházat otthonába és egy mennyei csésze fekete mellett élvezheti a reggeleket!

Nespresso Essenza Mini

Az Essenza Mini az egyik legújabb Nespresso kávéfőző, amely kompakt és minimalista, mégis teljes értékű. Méretei valóban kompaktak (110 mm x 205 mm x 325 mm), 25 másodperc alatt bemelegszik. Piros, zöld, fekete és fehér színben érhető el. A gépet két márka is vásárlásra kínálja, ezek a Krups és a De`Longhi. Köztük csak megjelenésben van különbség, maga a gép és a minőség is azonos. Az Essenza ára önmagában 29990 Ft, míg tejhabosítóval együtt 49990 Ft.

Nespresso Essenza Mini kávégép

Nespresso Inissia

Prémium minőségű, otthoni kávéfőző gép, amely alacsony energiafogyastásával, kivehető csepptálcával és használt kapszula tárolóval rendelkezik. Kétféle csésze méretet kezel, melyek az Espresso és a Lungo. Az Inissia szintén két gyártó kínálja megvásárlásra, a Krups és a DeLonghi. Narancs, fekete, fehér és piros színben is elérhető. A kávéfőző ár tekintetében is versenyképes, 29990 Ft. Méretei: 120x230x300 mm.

Nespresso Inissia kávégép és tejhabosító

Nespresso U

A U innovatív, letisztult és könnyen használható kévégép. Egyetlen mozdulattal elindíthatja a kávé készítését, csak húzza el a csúszókapcsolót a gép tetején. Fehér és fekete színben kapható, Nespresso Krups és Nespresso Delonghi feliratokkal. Mérete: 115 mm x 251 mm x 366 mm. Ára 39990 Ft, amely a tejhabosítóval kiegészítve (UMilk) 59990 Ft-ra emelkedik.

nespresso U kávégép

Nespresso Pixie

Kicsi, de mégis teljes értékű, modern formavilágú gép, amely 2011-ben a “Red dot” és a „Good Design” termékdesign díjat is megnyerte. A Pixie méretei: 111 mm x 235 mm x 326 mm, míg a színei: alumínium, titán és vörös. Espresso és lungo csészeméret is elfogad. Ára 45990 Ft. A Pixie nem véletlenül az egyik legkedveltebb Nespresso kávéfőző gép.

Nespresso Pixie kávéfőző

Nespresso CitiZ

Ugyan a Citiz külsőre megújult, mégis magán viseli a retro elemeket, így a megszokott formákat kedvelőknek is öröm lesz vele a kávézás. Kompakt méretei és magas szinvonalú minősége mind a Krups, mind a Delonghi  esetében garantáltak. A Nespresso Citiz méretei 130x277x372 mm. Megvásárolható piros, fekete és fehér színben 54990 Ft-os áron. Espresso és lungo csésze mérethez is használható. Természetesen kapható hozzá tejhabosító is, amellyel 74990 Ft-ért vihető haza. 

Nespresso CitiZ kávéfőző

Nespresso Lattissima

A Lattissima kétféle kivitelben kerül a boltokba, a sima érintsvezérelt Touch és a Pro. A kávégép képes a cappuccino, a ristretto, a macchiato és az espresso készítésére is. Emellett természtesen tejhabot is készít. A gép különlegessége, hogy a kávé és a tejhab mennyisége is szabályozható. A habosító rész eltávolítható, így a tisztítás és a hűtés sem jelent problémát. A Lattissima méretei: 173x258x320 mm. A De`Longhi Lattissima megvásárolható piros, fekete és fehér színen. Ára 89990 Ft.

A Lattissima Pro változat nagyobb használtkapszula-tárolóval, 7 programozható gombbal, digitális érintőképernyővel és automatikus tisztítással rendelkezik. Csak szürke színben kapható 149990 Forintos áron.

Nespresso Lattissima kávégép

Nespresso Expert

Az Expert az első intelligens kávégép, amely Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az okostelefonjával és azon ellenőrizheti a kapszula készletet, figyelheti a karbantartási értesítéseket, a vízhőmérsékletet és el is indíthatja a kávéfőzést (akár időzítve is). Az Expert & Milk tejhabosítóval is rendelkezik, megvásárolható fekete és szürke színben. Az Expert 4 különböző kávéméretet tud készíteni. A Nespresso Expert ára 84990 Ft, míg a tejhabosítós változatért 99990 forintot kell fizetni.

Nespresso Expert Milk kávégép

 

Nespresso kapszulák

A kávékapszula története az 1980-as években kezdődött - amely a Nespresso nevéhez fűződik - és azóta több száz fajta eredeti és kompatibilis kapszula rendelhető az interneten. A Nespresso kávékapszulákon magas nyomású (19 bar) forró gőz halad át, és így intenzív aromájú kávét kapunk. Egy-egy Nespresso kapszula 5-6 gramm, minőségi kávéőrleményt tartalmaz.

Jelenleg 27 féle kávékapszula van a Nespresso kínálatában, melyek kategórizálva vannak (intenzív, espresso, eredeti, hosszú kávé, ízesített, koffeinmentes, limitált):

Kazaar, Dharkan, Ristretto, Arpeggio, Roma, Livanto, Capriccio, Volluto, Cosi, Indriya from India, Rosabaya de Colombia, Dulsão do Brasil, Bukeela ka Ethiopia, Envivo Lungo, Fortissio Lungo, Linizio Lungo, Vivalto Lungo, Ristretto Decaffeinato, Arpeggio Decaffeinato, Volluto Decaffeinato, Vivalto Lungo Decaffeinato, Vanilio, Ciocattino, Caramelito, Variations Snowball, Variations Liquorice, Variations Orangette.

A Nespresso kávékapszulák táblázata egy másik cikkünkben lesz összefoglalva.

Nespresso kompatibilis kapszulák

Számos gyártó készít Nespresso kompatibilis kávé kapszulákat, melyek többek között a következők: Caffesso, Caffe Vergnano, Lidl, Compagnia Dell’Arabica, Caffé Corsini, Toast Coffe, Coffee Hat, Starbucks House Blend, Sainsbury`s Colombian, Dualit, Gourmesso, Cap`Mundo, Pellini, Bestpresso, Rosso Caffe, Jones Brothers Coffee, Battistino, Barrie House, Espressomor, Caffeluxe, Café AllOro, L`OR, Tayst, HiLine, Lavica, Caffé Alegre, Perté, Pellini, Caffé Cagliari, Bonini Jurado.

A kompatibilis kapszulák tovább színezik az amúgy sem kis választékot, míg áruk valamivel olcsóbb az eredeti terméknél.

A Nespresso kompatibilis kapszulákról bővebben egy másik cikkünkben foglalkozunk.

A Nespresso kapszula méretei

 • felső-külső átmérő: 37 mm
 • felső-belső átmérő: 30 mm
 • magasság: 29 mm
 • alsó átmérő: 24 mm
 • kapacitás: 15 ml

Kávékapszula rendelés előtt érdemes meggyőződni róla, hogy a kiválasztott termék teljes mértékben kompatibilis az eredeti kapszulákkal.

nespresso kapszula méreteknespresso kapszula 3d

A Nespresso kapszula ára

Az eredeti Nespresso kávékapszula ára 110 és 140 forint között van darabonként, míg az utángyártott / kompatibilis kapszula ennél olcsóbb 70 forintos ártól indul. 

Kapszulába zárt tea vagy forró csoki?

Igen, mára már kapható nespresso tea kapszula és akár forró csokit is készíthetünk kedvenc kávégépünkkel.

Nespresso Vertuo

Hogy a kávékapszula kavarodást tovább tetézzük - vagy éppen tovább tisztuljon a kép - itt van a Vertuo. Mi is az? Nos, egy új Nespresso kapszula fajta, amely jelenleg csak Amerikában forgalmazott. A Vertuo kapszulák sajátossága, hogy űrtartalma változó lehet (a kapszula magassága nem fix). Természetesen a Vertuo kapszulák nem kompatibilisek az eredeti Nespresso kávégépekkel és kapszulákkal. Jelenleg mintegy 20 féle Vertuo kapszula íz létezik.

Nespresso Vertuo kapszula

Nespresso kiegészítők

A Nespresso kávéfőzők és a hozzájuk kapott tejhabosítókon felül vásárolhatunk nespresso kapszulatartót, kávé csészéket, ízesítőket, vízkőmentesítőt vagy akár használt kapszula tartót is. Amennyiben elvitelre szeretnénk Nespresso kávét készíteni használjunk hozzá Nespresso termoszt, amely az interneten megvásárolható.

Nespresso kapszulatartóNespresso termosz            fém Nespresso kapszulatartó 

A Nespresso reklám

A Nespresso nagy hangsúlyt fektet a marketingre is, hiszen reklámjaikhoz olyan sztárokat sikerült megnyerniük, mint George Clooney, Penélope Cruz, Matt Damon, Nicole Kidman, Danny Devito, John Malkovich és Carolin Henseler. Ezek után a "Nespresso what else" kifejezés valószínűleg már mindenki számára ismerősen cseng. Az eredeti Nespresso reklám itt látható:

A további Nespresso reklámok itt tekinthetők meg: https://www.youtube.com/results?search_query=nespresso+commercial

Mi az a Nespresso club?

A Nespresso club tagság lehetőséget biztosít, hogy élvezze a személyre szabott szolgáltatások előnyeit. A tagságkoz csak ingyenes regisztráció szükséges. A regisztráció után a club tagok különleges kávékapszulák közül böngészhetnek, sőt egyes termékekhez még ajándékot is választhatnak. Természetesen a tagok hírlevélre is feliratkozhatnak.

Mi az a Nespresso Atelier?

A Nespresso Atelier egy egynapos program volt, ami természetesen a Nespresso szervezésében zajlott (2017. április 27, Kopaszi-gát). Maga a rendezvény egy amolyan együtt sütünk-főzünk esemény volt, amely a kávé élményeken alapult.

Nespresso üzletek

A Nespresso országszerte számos üzlettel és kihelyezett értékesítő ponttal rendelkezik, amelyek gyors és kényelmes kiszolgálást biztosítanak. A legfrekventáltabb boltok a Westend, az Alle, az Árkád és a Mammut bevásárlóközpontok.

A legközelebbi üzeletet megkeresheti a https://www.nespresso.com/hu/hu/uzletkereso oldalon.

Meghibásodás esetén a Nespresso szervízek is nyitva állnak ön előtt.

 

A Nespresso Magyarország legkeresettebb kávékapszulája, kóstolja meg ön is!

Hozzászólások

Új hozzászólás

  Kapcsolódó termékek

  töltés

  TÖLTÉS