Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Szexuális vágy hiány - 10 meglepő ok, amire nem is gondolnál

Potencianövelő
Szexuális vágy hiány - 10 meglepő ok, amire nem is gondolnál

A túl sok edzés vagy a pornó fogyasztás is merevedési nehézségeket okozhat? Mondunk még meglepőbbeket is!

Hosszabb-rövidebb ideig mindenki tapasztal átmeneti kedvtelenséget, még a hiperaktív pároknál is vannak kevésbé aktív időszakok.

Azokban ha a vágy hiánya már tartós akkor érdemes az okokat felderíteni. Az alapvető okokkal mindenki tisztában van, mint kimerültség, hormon hiány, alváshiány, cukorbetegség, túlsúly, dohányzás. Ezeken felül azonban vannak olyan tényezők is, amire nem is gondolnának a párok.

Nemi vágy csökkentő szokások

 1.    Szorongás a teljesítmény miatt

A férfiaknál természetes, hogy le akarják nyűgözni a partnerüket, ami egy egészséges teljesítményhez szükséges, de ha ez átbillen egy szinten és a szex már nem örömforrás lesz, hanem férfiasság rendszeres megmérettetése akkor károsan befolyásolja a vágy mértékét. Nem szabad, hogy a szex egy számokban mérhető sportteljesítménnyé változzon, mert ebben az esetben a nagy akarásnak nyögés a vége. A jó szexuális teljesítmény egyik alaptétele a relaxált és ellazult állapot, hiszen az erek fala is ekkor a legrugalmasabb.

 1.    Túl sok edzés

A rendszeres súlyzós edzés jó hatással van a tesztoszteron szintre és a keringésre, ezáltal szexuális vágy növelő hatása van. Azonban a túledzés, ahogy nem jó az izmok épülésének, úgy a nemi vágynak is az ellensége. A túledzés kimerültséghez vezet és a regenerálódás hiánya megöli a nemi hormon termelődését. Gondoljuk meg, hogy szükséges-e a héten még az a hetedik edzés vagy szükséges-e az első 10 kilométer után még lefutni egy újabb tizest a héten harmadjára is. Hosszútávfutók és biciklisek gyakran számolnak be kinullázódott nemi vágyról és extrém alacsony tesztoszteron szintről.

 1.    Vágy gyilkos gyógyszerek

Számos gyógyszer rendelkezik nemi vágy gyilkos hatással. Az opioidok és az antihisztamin gyógyszerek egyértelműen nemi vágy csökkentő hatással vannak.

Az agykéregre, a limbikus rendszerre, a kisagyra és a perifériás idegrendszerre ható gyógyszerek mind-mind veszélyeztetik az egészséges nemi életet. Ha ezek közül a területek közül egy is sérült vagy alulteljesít, akkor a libidó lényegesen veszélybe kerülhet. A depresszió, a szorongás és a Parkinson-kóros megbetegedések kezelésére használt gyógyszerek nemi vágy csökkentő hatással is bírhatnak. Problémát okozhatnak a depresszió kezelésére használt gyógyszerek az SSRI-k, mint a Prozac és a Zoloft, az Anafranil

 1.    Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy olyan hormonokat termel, amelyek szabályozzák az anyagcserét, ami nemcsak az emésztést és az égetett kalóriákat érinti, hanem a hangulatot, az energiaszintet és a szexuális ingereket is. A pajzsmirigy alulmüködés hatására lelassul az anyagcsere és a nemi aktivitás is csökken, míg a túlmüködő pajzsmirigy szexuális hiperaktivitást is von maga után.

 1.    Túl sok tech

A milleniálok körében egyre elterjedtebb az aszexualitás és a szex iránti közömbösség. A túl sok telefonozás hatására a mai húszasok körében kétszer annyi a szex iránt közömbösek aránya, mint az előző generációban. A gyengébb szociális képességek, személyes kapcsolatok hiánya is erősíti ezt a tendenciát.

 1.    Túl sok alkohol

Az alkalmi alkoholfogyasztás, például szexuális aktus előtt még jó hatással is lehet a nemi vágyra, hiszen ellazítja a felhasználót és segít relaxált állapotba kerülni. Ezzel szemben a rendszeres alkohol fogyasztás, már nemi vágy romboló hatással bír. Kutatások támasztják alá, hogy a meddő párok körében jóval magasabb a rendszeres alkoholt fogyasztók aránya.

 1.    Bizalmi válság/megcsalás

Egy-egy párkapcsolati probléma is vezethet átmeneti nemi vágy lenullázódással, például egy megcsalás is megingatja az önbizalmat és a pár iránti elköteleződést.

 1.    Túl sok pornó fogyasztás

A pornó fogyasztás egyre elterjedtebb a modern világban, azonban a túlzott ingerek és egyre tökéletesebbre faragott női testek látványa kiégeti a férfi vágyközpontot és egy hús-vér átlagos nő egyre kisebb nemi izgalmat képes okozni. Sokan egyenesen az egyre több merevedési problémákkal küzdő férfi meglétét a pornó egyre erőteljesebb jelenlétével és az internetes pornóval teszik összefüggésbe.

 1.    Túl sok munka, nincs idő kikapcsolódni

A túl sok munka stresszel jár, kialvatlansággal illetve folyamatosan a teendőkön jár az ember agya, így nincs ideje fantáziálni, ami a nemi vágy alapja. A fantáziálás nélkül sokkal lassabban indul el a biológia. Az meg csak hab a tortán, hogy a stressz az egyik legerősebb tesztoszterongyilkos.

     10.    Egzisztenciális félelmek

Az egzisztenciális félelmek, mint a lakáshitel, munkahely elvesztésétől való félelem mind akut, állandó stresszhez vezetnek melyek napról-napra szép lassan elemésztik a vágyat.

Konklúzió, hogy ne csökkenjen a nemi vágy

A fentiek közül sokat elég nehéz egy modern felgyorsul életben nélkülözni, de minimalizálni lehet, legyen szó akár a stresszről, akár a túl sok kütyühasználatról.

Ha a legfontosabbakat röviden össze kellene foglalni akkor az így hangozna: a nyugodt élet, rendszeres testmozgással, egészséges munka-magánélet egyensúllyal, gyógyszer használat nélkül az esetek nagy arányában elegendő, hogy potencianövelők nélkül kezelni lehessen a vágytalanságot és az impotenciát.

 

Hozzászólások

Új hozzászólás
  töltés

  TÖLTÉS