Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

6 ok a kreatint szedése mellett

Kreatin
kreatin szedése

A kreatin a testépítők egyik, ha nem a legfontosabb táplálék-kiegészítője! Segítségével az izomépítés gyorsabban és hatékonyabban megy. A kreatin hatása már heteg alatt meglátszik, így érdemes kipróbálási szinten is fogyasztani. A kreatinból többféle létezik, de most csak az általános hatásait elemezzük.

A teljesítmény

Próbáltál már izmot építeni, de semmivel sem lettél erősebb ? Attól félsz, hogy elérted a maximumot ? Ha igen, a kreatin képes lesz arra, hogy felemeljen a következő szintre. A kreatin fogyasztása segíthet az izmaidnak a foszforkereatin képzésében, ami egy kaliforniai tanulmány szerint rövidebb, intenzívebb, erőteljesebb edzéseket eredményez. Ha a kondiban nagy súllyal dolgozol és emellett az ismétlésszám is alacsony, erősen elgondolkozhatnál a kreatin használatról, vagy legalább ehetnél magas kreatin tartalmú ételeket, mint a lazac, sertés, tonhal vagy lazac.

Gyorsítja a reakcióidőt

Néha egy jó kezdet a sikerhez vezet. Bár ez nem igaz a politikában, biztosan segíthet a sport világában. Olasz kutatók felfedezték, hogy azok az ugrók és sprinterek akik kreatint hasznáknak, jekentősen (10%-kal) javították az első 30 másodpercen a teljesítményüket. Ha az idő számít, vagy csak előbb szeretnénk látni nagyobb izomzatot az edzés mellett, a kreatin az egyik legjobb módja ennek.

Növeli a tesztoszteront

Sajnos, ha eléri harmincas éveit, gyakori a tesztoszteron szintjének csökkenése. Az energia, az állóképesség, az erő, a mentális épség és a szexuális hajtóerő csökkenése tapasztalható. Az egyik megoldás a tesztoszteront helyettesítő terápia, például az injekciók vagy a napi tapasz, de rengeteg ingatag egészségügyi következményekkel járhat. Van azonban egy másik megoldás, a kreatin (micsoda meglepetés). Egy 10 hetes képzési program után a résztvevők, akik napi kreatin-kiegészítést kaptak, jelentősen megnövelték tesztoszteronszintjüket - állítja egy New Jersey-i tanulmány. H aggasztja tesztoszteronszintje, komzultáljon orvosával, vagy készíttessen vérvizsgálatot.

Növeli a mentális képességet

A fizikai képességek mellett a mentális épséget is javítja a kreatin. Ausztrál kutatók 45 résztvevőnek adtak napi 5 gramm kreatint 6 héten át, ugyanis kíváncsiak voltak, hogy milyen hatással van a mentális képességükre a kreatin. A résztvevők a kreatin szedése után gyorsabban feldolgozták az információkat, és az emlékezetük is javult.

Növeli a termelékenységet

A kreatin javíthatja a termelékenységet brit kutatók szerint. A kreatin kiegészítést kapó kajakosok jelentősen több munkát végeztek evezésük során, ami azt sugallja, hogy a kreatin a fizikai aktivitás növelését szolgálja. Függetlenül attól, hogy kajakozik, otthon dolgozik vagy éppen porrá rombolja az edzőtermet az edzése közben, érdemes fontolóra venni a kreatin szedését, ha a lehető legkevesebb idő alatt szeretné elvégezni dolgát.

Maximalizálja az izomnövekedést

A fehérjefogyasztás kritikus az izomnövekedés szempontjából - valószínűleg már tudja. A Washington State University kutatói szerint ebben a kreatin is segíthet. A tanulmány szerint azok az emberek akik kiegésztítették kreatinnal az edzésprogramjukat, gyorsabban értek el jelentős izomtömeg növekedést mint akik nem. Ezeknél az embereknél gyorsabban tudott regenerálódni a vázizomzat, ezért a fejlődés is felgyorsult.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS