Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

Az aranygyökér, a Rhodiola Rosea, mint afrodiziákum


2017. augusztus 22.

aranygyökér

Az aranygyökér, latin nevén a Rhodiola Rosea egy kevésbé ismert afrodiziákum. A ginzeng vagy a gyömbér ismertségéhez képest a fasorban sincsen, pedig hatását tekintve jóval nagyobb figyelmet igényelne.

Számos természetes alapanyagokból összerakott potencianövelőnek az egyik kulcs alapanyaga, többek között a Boom Boom, Tornado és a Pertinax is tartalmaz aranygyökér kivonatot, mely jót tesz a keringésnek és afrodiziákum hatása is ismert.
 

Hogy néz ki az aranygyökér?

Az Észak-Amerikából származó növény szára 30–40 cm hosszú, végén szétterülő levelekkel. Apró, piros virága a virágzati tengely végén helyezkedik el. Aranysárga színű allevelei vízszintesen terülnek el, gyökerei vékonyak. Íze nagyon keserű. Kereskedelmi forgalomba a Rhodiola Roseát a 70-es években Finnországban kezdték el termeszteni, de nagyon kényes növény. Legalább 3 000 méteren érzi jól magát és legalább 5-6 éves növényeket érdemes leszüretelni, mert ennyi idősen lesz optimális a hatóanyag tartalma. (akárcsak a ginzengnek és a legtöbb adaptogénnek)
 

Az aranygyökér hatásai

  • A kanadai aranygyökér hatékony a vénás keringési elégtelenség okozta panaszok kezelésére emellett javítja a férfierőt és az állóképességet is.

  • Kiváló stressz elleni szer.

  • Depresszióellenes hatás, oldja a szorongást.

  • Harmonizálja a szexuális teljesítményt.

  • Szívizom erősítése és a szívritmus szabályozása.

  • Erős antioxidáns.

  • Erősíti a májat.

  • Javítja a szellemi és fizikai teljesítményt.
     

Milyen hatásai miatt fogyasztják főleg az aranygyökeret?

A két legfontosabb hatása a stresszoldó és afrodiziáló hatás. A bioboltokban és patikákban a stressz ártalmas hatásai ellen citromfüvet, orbáncfüvet és macskagyökeret szoktak ajánlani, kevesen ismerik az aranygyökeret.
 

Az aranygyökér adaptogén?

Igen, akárcsak a ginzeng is. Az adaptogének olyan gyógynövények, amik hatást gyakorolnak a mellékvese kéregre és ezáltal a szervezet stresszel szembeni reakcióit befolyásolják. Ahogy a legtöbb adaptogént, ezt sem szabad több, mint 3 hónapig szedni.

Aranygyökér és a stressz

A 60-as években létrehoztak Vlagyivosztokban egy kutatóállomást, ahol a Rhodiola Rosea hatásait vizsgálták.

A kutatási eredményeket az űrhajósok és az élsportolók teljesítőképességének növelése mellett, a Kommunista Párt idősödő tagjai és a párt vezetőinek szellemi-fizikai állapotának javítására is használták. Krilov professzor kutatási eredményeit évtizedekre titkosították.

Egy másik kutató, Lishmanov kutatásai bebizonyították, hogy az aranygyökér por és kivonata csökkenti a stressz okozta szívkárosodást, valamint hogy a Rhodiola Rosea hatóanyagai erősítik a szervezet ellenálló-képességét a stressz-reakciókat kiváltó fizikai, kémiai, biológiai hatásokkal szemben. Stresszel sajnos minden ember szembe kell, hogy nézzen ezért nemcsak potenciaproblémákban szenvedő férfiaknak ajánljuk az aranygyökeret, hanem mindenkinek aki ki szeretné védeni a stressz egészségre gyakorolt káros hatásait.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Kapcsolódó termékek

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00