Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Az edzés hatása a libidóra

Vágyfokozó
edzés hatása a libidóra

Az edzés célja az egészségesebb életmód elérése. Aktív izommunkát igényel, fejleszti a szív- és érrendszert, az elme-test koordinációt, emellett pedig csökkenti a stresszt. Emellett a mozgás bizonyítottan növeli a nők és a férfiak libidóját is. 

Tények férfiaknak

Az edzés igen pozitív hatással van a férfiak libidójára. Egy 1990-ben megjelent tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik heti legalább három alkalommal, napi legalább 60 percet 75-80%-os intenzitással sportolnak, sokkal jobbak az ágyban, mint akik nem nem tesznek így.

Tények nőknek

Az edzés szintén jó hatással van a női libidóra. A Journal of Sexual Medicine 2008-ban megjelent tanulmányából megtudhatjuk, hogy a rövidebb időtartalmú, viszont magasabb intenzitással végzett edzések jelentősen növelik a nők szexuális izgatottságát. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a sport a nőknél igen jó hatással van szexuális életükre, és képes ezen javítani is.

Jelentősége

A testmozgás növeli az energiát, csökkenti a stresszt, javítja a teljesítményt, segíti a fogyást és számos sérülést megelőz. Emellett a férfiak és a nők libidója felé gyakorolt pozitív hatás igen vonzó és motiváló lehet egy olyan embernek, aki szexuálisan nem aktív. Az esztétikai nyereségek, például a vékony derék, izmos combok és a formás popsi gyakran növeli az önbizalmat, ami sokszor a jobb szexhez vezet.

Szempontok

Az edzés célja lehet a libidó növése, azonban célszerű lenne további célok meghatározása is, például zsírégetés, izomépítés vagy a stressz csökkentése. Fontos leszögezni, hogy a libidó növelése nem mindig következik be az edzés hatására számos dolog, például a kor miatt.

Motiváció

Az egészséges párkapcsolatban élők is fontolóra vehetik az edzést a libidó növése miatt. Ehhez szükséges egy kis motiváció is, de egy külön edzésprogram lenne a legjobb. A jó hír, hogy ezt meg is lehet fordítani. A szex ugyanis önmagába képes fejleszteni a szívet és az érrendszert, emellett pedig az állóképességet is fejleszti.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS