Bio Health C-Vitamin Acai Bogyóval

C-vitamin, csipkebogyó és acai bogyó tartalmú étrend-kiegészítő készítmény.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási dátum: 1-2 munkanap
1990 Ft
szállítás nélkül (ÁFÁ-s ár)

A Bio Health C-vitamin az egyik legcsolóbb C-vitamin készítmény. 60 szem, 1000 mg tabletta 1 990 Ft-ba kerül. Vagyis 33,3 Ft/g áron lehet megvásárolni ezt az aszkorbinsav készítményt. Ezt a kedvező árat csak javítja, hogy a C-vitamin mellett acai bogyó kivonatot és csipkebogyó port is tartalmaz ez a készítmény.

A C-vitamin kevésbé ismert nevén aszkorbinsav a legfontosabb vitamin, ami elengedhetetlen az általános egészséghez. A legsokoldalúbb vitamin is a C-vitamin, pozitív hatásainak a sora hosszú.
Erős antioxidáns, hatásának köszönhetően semlegesíti a káros szabad gyököket, amelyek a sejtek öregedését vagy rákos elburjánzást váltanak ki. A fehérvérsejtekkel együtt a szervezet fertőzésekkel szembeni védelmében is részt vesz. A C-vitamint a véráram szállítja a megfelelő helyekre, a felesleget a szervezet a vizelettel üríti. Emiatt is felesleges a napi 1500 mg C-vitamin feletti mennyiség.

A C-vitamin kedvező hatásainak sora hosszú

  1. A C-vitamin antioxidáns hatásának köszönhetően segít megvédeni a sejteket a szabad gyököktől
  2. Csökkenti a rák kockázatát és enyhíti a stressz káros DNS-roncsoló hatását
  3. Sérüléseket követően gyorsabb a sebek gyógyulása, a csontok forrása és az izmok regenerálódása is kevesebb időt vesz igénybe
  4. Megújítja a szervezet E-vitamin tartalékait, így az E-vitaminnal együtt szedve szinergia hatásokat érhetünk el
  5. Javítja a vas felszívódását
  6. A bőr kollagénjének képződéséhez nélkülözhetetlen anyag, hiányában a bőrünk töredezett és száraz lesz. Gyorsítja a fogíny, az erek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását, segít az égési sérülések, sebek, fogínyvérzés gyógyításában és gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást és a hegképződést. Emiatt szokták javasolni, hogy az operáción vagy bármilyen sérülésen átesett betegeknek ajánlatos nagyobb mennyiségű (napi legalább 1000 mg) C-vitamint fogyasztani. Emiatt is erősen ajánljuk sérülésen és műtéten átesetteknek a Bio Health C-vitamin szedését, mely elősegítheti a felépülési idő lerövidülését.A C-vitamint természetes forrásokból is bevihetjük, főleg gyümölcsökből és zöldségekből, de ezekben jóval kevesebb a C-vitamin tartalom, mint egy jól megválaszttott aszkorbinsav kapszulában.
A Bio Health C-vitaminban található 1000 mg hatóanyag beviteléhez több, mint 10 kilogram gyümölcsöt vagy zöldséget kellene megennünk. A legoptimálisabb szedés, ha minden nap 1 vagy 2 szem Bio Health C-vitamint veszünk be és emellé legalább 5 adag zöldséget és/vagy gyümölcsöt megeszünk. Ha ezt betartjuk akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindent megtettünk a C-vitaminnal való ellátottságunk érdekében és a káros szabadgyökök ellen.

C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek:
alma
banán
eper
kiwi
ananász
mandarin
narancs
grapefruit (40%-a aszkorbinsav)
spenót
sóska
paradicsom
paprika
karfiol
káposzta
kelbimbóspárga


C-vitamin napi szükséglet


A napi minimális C-vitamin szükségletünk egyénileg eltérő, és jelentősen változik az életkor, a nem és az egészségi állapot függvényében. A stresszesebb életet élőknek, szoptató nőknek és felnőtteknek több C-vitaminra van szükségük, mint másoknak.


Túl lehet adagolni a C-vitamint?


Nem. Szentgyörgyi Albert minden nap 4000 mg aszkorbinsavat vitt be és 93 éves koráig élt. A szerevezet a számára felesleges mennyiséget vizelet útján eltávolítja.

Minek 1000 mg C-vitamin kapszula , ha úgyis távozik a vizelet útján?

Még most is vannak olyan emberek, akik szerint a nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztása teljesen felesleges, mivel úgysem tudja a szervezetünk hasznosítani, felszívni. A felesleges mennyiséget pedig leengedjük a mellékhelységben, drága vizelet formájában. Sőt, akár le is terheljük vele a vesét. A jelenlegi vizsgálatok szerint ez így nem igaz, a régi hiedelmek ellenkezőjét mutatják a kutatási eredmények. A C-vitamin egy része valóban kiválasztódik a vizelettel, de nagyon jó védelmet biztosít a húgyutaknak, védelmet nyújt a húgyhólyag elrákosodása ellen. A felszívódásról pedig csak annyit, hogy ugyan egyetlen anyag sem képes tökéletesen megemésztődni és hasznosulni, de egy nagyobb dózisból mindenképpen többet tudunk felvenni, mint egy kisebb mértékű fogyasztás esetén.


Mi is az az aszkorbinsav pontosan?


Az aszkorbinsav egy antioxidáns tulajdonságú szerves sav. Fehér vagy világossárga kristályok formájában jelenik meg. Az aszkorbinsav L-enantiomere más néven C-vitamin. A név eredete: a- fosztóképző és scorbuticus (=skorbut) mivel a molekula hiánya az emberi szervezetben skorbuthoz vezethet.

Az aszkorbinsav cukorszármazéknak tekinthető, az L-aszkorbinsav a 2-dezoxi-2-keto-L-gulonsav γ-laktonjának en-diol -alakjának tekinthető. Vízben jól oldódik. Optikailag aktív vegyület, jobbra forgat.

 

Miért pont a Bio Health C-vitamin készítményét érdemes választani?

A Bio Health egy megbízható forgalmazó, sokéves céges háttérrel és OÉTI notifikációs kóddal. A termékeik mind megkapták a zöld pipát az OÉTI-től ill. a készítmények valójában az 1 000 mg aszkorbinsav hatóanyagot tartalmazzák. Más kisebb gyártók készítményei sok esetben nem tartalmazzák a csomagoláson feltüntetett C-vitamin mennyiséget.


Mi az a skorbut?


C-vitasmin hiány miatt fellépő betegség. Régebben a tengerészekre volt jellemző, hogy skorbutosak lettek, mert a hosszabb hajóutakon csak sózott húst és kenyeret ettek és zéró volt a C-vitamin bevitelük. A gyakori skorbut miatti elhalálozások egyből megszűntek, mikor a hajókon elkezdtek káposztát is vinni a matrózoknak. Ebből egyesenesen következik, hogy a káposzta az egyik legmagasabb aszkorbinsav tartalmú étel.

Mi köze Szentgyörgyi Albertnek a C-vitaminhoz?
1937-ben Norman Haworth kémiai Nobel-díjat kapott az aszkorbinsav szerkezetének meghatározásáért (megosztva Paul Karrerrel, aki a vitaminokat kutatta), és ugyanebben az évben az orvosi Nobel-díjat Szent-Györgyi Albert kapta, aki a C-vitamin biológiai hatásait tanulmányozta. Az 1920-as években, mikor felfedezték, néhányan még hexuronsavnak nevezték.

C-vitamin, csipkebogyó és acai bogyó tartalmú étrend-kiegészítő készítmény.
Összetevők: l-aszkorbinsav, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), stabilizátor (hidroxipropil-metil-cellulóz), acai bogyó kivonat), csipkebogyó gyümölcs por, csomósodást és lesülést gátló anyagok (magnézium-sztearát, talkum), fényezőanyag (nátrium-karboximetil cellulóz, polietilén-glikol).
tápanyagok/ hatóanyagok a napi adagban
1 adag: 1 tabletta. 1 doboz 100 adagot tartalmaz
hatóanyagok 1 adagban (1 tabletta): c-vitamin (mint l-aszkorbinsav): 1000 mg (1250 %*). növényi kivonatok: acai bogyó kivonat (euterpe oleracea extract): 50 mg (ƚ). csipkebogyópor (rosa canina): 50 mg (ƚ)

Az ügyfelek akik megvásárolták ezt a terméket, ugyanakkor megvásárolták
Kapcsolódó termékek

1 / 5
4:00