Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Csonthéjasok az ízületi gyulladásokra

Izületvédő, porcerősítő
Csonthéjasok az ízületi gyulladásokra

A dió az egyik legjobb csonthéjas az ízületi gyulladás csökkentéséhez.

Arthritis, a szervezetben lévő egy vagy több ízületet érintő gyulladás fájdalmat, duzzanatot és merevséget okozhat. Az ízületi gyulladás két fő típusa az osteoarthritis, amely az izületi porc károsodását okozza sérülés vagy az öregedés esetén, valamint a reumás ízületi gyulladás, az immunbetegség, amely elpusztítja az ízület csontjait borító szöveget. Az orvosok tipikusan az ízületi gyulladás minden formáját orvossággal kezelik a fájdalom és a gyulladás csökkentése érdekében, de számos olyan csonthéjas gyümölcs van, amelyek fogyasztása segíthetnek az ízületi gyulladásban szenvedők tünetein.

 

Brazil dió

Az egyik legjobb dió az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére a brazil dió. Ezek a diófélék rengeteg szelént tartalmaznak, egy olyan tápanyagot, amely szabályozza a szabad gyököket. A brazil dió 780 százalékát adja a szelén napi ajánlott bevitelének. A szabad gyökök károsíthatják a szövetek szöveteit, beleértve azokat a szöveteket is, amelyek az ízületek csontvégét fedik le, ami reumás ízületi gyulladást okozhat. A Nemzeti Egészségügyi Intézet a táplálékkiegészítőkről azt írja, hogy a korai eredmények azt sugallják, hogy a szelén fontos tényezője a rheumatoid arthritisnek, de több kutatásra van szükség.

 

Dió porckopás ellen

A diók beépítése a diétába előnyös lehet az ízületi gyulladásban szenvedők számára. A dió, az egyik legjobb csonthéjas az ízületi gyulladás tüeteinek enyhítésére, gazdag omega-3 zsírsavakban, ami olyan zsírfajta, amely csökkenti a gyulladást, és csökkenti az arthritis kialakulásának kockázatát. Egy negyed csésze dió tartalmazza az omega-3 zsírsavak napi ajánlott bevitelének 94,6 százalékát.

 

Kesudió az egészséges ízületekért

A kesudió magas réz- és magnéziumtartalmának köszönhetően az ízületi gyulladás fájdalmai ellen jól tud hatást kifejteni. A kesudió a napi ajánlott réz bevitelének a 40 százalékát és a magnézium napi értékének 22 százalékát tartalmazza. A szervezetben lévő réz segít a szabad gyökök szabályozásában, amelyek károsíthatják a szövetek szöveteit, ami olyan állapotokhoz vezethet, mint a reumás ízületi gyulladás. A George Mateljan Alapítvány a világ legegészségesebb élelmiszerek weboldalán kifejtette, hogy a réz hiánya hozzájárulhat az ízületi gyulladás kialakulásához. Az Arthritis Today megjegyzi, hogy egyes ízületi gyulladás, rossz a csontsűrűség, a magnézium hiányával járó állapot. A kesudiót tartalmazó étrend ezért segíthet a rheumatoid arthritis leküzdésében.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS