Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

Vissza a cikkek listájához

Miért olyan egészséges a fokhagyma?

Kúraszerű potencianövelő Gyógynövény

2017. január 31.

fokhagyma potencianövelő
A fokhagyma por az egész fokhagyma minden előnyét hordozza magában. Étrend kiegészítőként számos áruház és bio bolt polcain megtalálható és akár a diéta népszerű kiegészítőjévé is válhat. Mielőtt nagyobb mennyiségen szedné konzultáljon orvosával az ajánlott és biztonságos szedését illetően.


Csökkenti a koleszterin szintet

Egy 2010-es tanulmány szerint a fokhagyma por kis mértékben csökkenti az össz koleszterin- és a LDL koleszterin (low density lipoprotein – kis sűrűségű lipoprotein), azaz a "rossz" koleszterin szintet.
A fokhagyma HDL, azaz "jó" koleszterin szintre gyakorolt hatását folyamatosan vizsgálják, és habár végeredmény nincs a HDL-re gyakorolt hatásáról, érdemes a diéta mellé társítani egy kis fokhagyma port, hogy csökkentsük az össz koleszterint.

 

Erősíti az immun rendszert

A fokhagymaporról kimutatták, hogy erősíti az immunrendszert és segíthet a rák elleni küzdelemben is. A Marylandi Orvosi Egyetem kutatói szerint még hosszas kutatásokra van szükség a területen, de elképzelhető, hogy a fokhagymának rákmegelőző hatása van, főleg a gyomor- és vastagbélrák tekintetében.
Azok esetében akik már rákosak és sugárkezelést kapnak, hasznos kiegészítő a fokhagyma, mert erősíti a legyengült immunrendszert. A fokhagymának vérnyomáscsökkentő, gyulladáscsökkentő és vértisztító hatása is van.

 

Serkenti a nemi vágyat

A fokhagyma allicint tartalmaz, egy olyan vegyi anyagot, ami fokozza a nemi szervekben a vér áramlását, így rendkívül hatékonyan növeli a libidót is.

A Talmud (a zsidó vallás alapkönyve) szerint növekedik tőle a sperma termelődése. A középkorban egy jó fokhagymás ragu garantálta a hosszú és sikeres szerelmes éjszakát.

A fokhagymát már az ókori Egyiptomban is előszeretettel alkalmazták a nemi vágy felkeltésére. Tágítja az ereket, javítja a keringést, jó hatással van a szívre, és megelőzhetőek vele a későbbi potenciazavarok. Fontos azonban, hogy csak mértékkel fogyasszuk, különben pont ellenkező hatást érünk el vele, a legjobb megoldás a kapszula verziója, mellyel elkerülhető a kellemetlen szag.

Nemhiába sok vágyfokozó étrend-kiegészítő tartalmaz fokhagymát.


A fokhagyma szag ellen

Számos áldásos tulajdonsága ellenére a fokhagymának a kén miatt, rendkivül kellemetlen a szaga. Ez ellen az alábbi praktikákat javasoljuk: 

  • A tejtermékek szintén jól működnek fokhagymaszag ellen. Étkezést követően igyál 1 pohár tejet vagy 1 pohár natúr joghurtot!
  • Csavarj ki egy citromot. Hígítsd kevés vízzel és idd meg!Remekül semlegesíti a fokhagyma szagát.
  • Rágcsálj el néhány szál petrezselymet, a klorofill eltünteti a zavaró fokhagymaszagot.
  • Ropogtass el néhány kávészemet!Az egyik leghatékonyabb segítség!
  • Igyál zöld teát!
  • Fogmosás

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00