Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A HMB

Aminosavak Tesztoszteron fokozók
hmb hatása

A HMB, más néven β-hidroxi-β-metil-butirát vagy β-hidroxi-β-metil-vajsav egy táplálékkiegészítő. Az 1990-es évek óta sportolók és testépítők használják, hogy segítsen az izomépítésben.

Természetesen a májban és az izmokban képződik, amikor a szervezet a leucint lebontja, ami vitathatatlanul a legfontosabb esszenciális aminosav az izomfejlesztés számára.

A leucin jól ismert és széles körben vizsgált aminosav. Fontos szerepe van a fehérje-anyagcserében, a glükóz-homeosztázisban, az inzulin hatásában és az izmok regenerációjában.

Nyilvánvaló, hogy bizonyos előnyei a metabolitjainak köszönhető (a bomlásból származó termékek), beleértve a HMB-t is. Ezért a HMB szedése nagyobb valószínűséggel fokozza az izomtömeget, mint a leucin.

A HMB képlete a C5H10O3.

A HMB hatása

1. A HMB segíti az edzést

A HMB antikabolikus hatóanyagként viselkedve hat az erőszintre és a száraz izomtömegre, minimálisra csökkenti a fehérje lebomlását és a sejtek károsodását, amelyek az intenzív testmozgással járnak. [1][2][3]

A HMB por növelheti a zsírmentes testtömeget, az izomméret és az izomerőt. [4]

A HMB befolyásolhatja a sejt receptorokat és a hormonokat, például a kortizolt, a tesztoszteront és az inzulint, és még az izmok lebontásáért felelős enzimek modulációját is. Ez csökkentheti az edzés során fellépő izomkárosodást. [5][6][7]

2. A HMB csökkenti az izomvesztést

Az izomvesztés gyakori az öregedés és a krónikus betegségek során, ami csökkent fizikai funkciókat és életminőséget, illetve megnövekedett halálozást eredményez.

A legfrissebb bizonyítékok azt sugallják, hogy a HMB javíthatja az izomsorvadással jellemezhető állapotokat (például a rák és AIDS), valamint támogathatja a műtét vagy sérülés utánni felépülést. [8][9][10]

A HMB kiegészítés hatékonyan csökkenti vagy akár megfordítja az izomtömeg elvesztését, az izom erejének csökkenését és az izomfunkciók hanyattlását, amely ezeket a betegségeket jellemzi. Ezenkívül alternatíva lehet az extrém izomterhelés alatt álló egyéneknek és az időseknek az izomatrophia (izomsorvadás) megelőzésére. [11][12]

3. A HMB védi a szívet

A HMB csökkentette a teljes koleszterinszintet, az alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterinszintet és a vérnyomást. Ez bizonyítja a lehetséges védőfunkcióját a szív- és érrendszeri problémákra és a szívroham illetve stroke kockázatának csökkentésére. [13]

A HMB szedése

A HMB vény nélküli táplálékkiegészítőként kapható.

A HMB hatásosságát befolyásolja a bevitel időzítése, jobban, mint az edzés vagy a mennyiség.

A HMB-t közvetlenül a edzés előtt vegye be, hogy növelje annak elérhetőségét a véráramban. Ez lehetővé teszi a szerveznek, hogy a HMB használatával jobban reagáljon az edzésre.

A HMB hosszú távú hatásainak optimalizálása érdekében az ajánlás napi 3 gramm fogyasztása, amelyet három egyenlő részre kell felosztani.

Testtömegre lebontva a HMB legjobb napi adagja a 38 mg / testtömeg kg.

Leucin vagy HMB?

Mivel a HMB a leucin lebomlási terméke, azt gondolnánk hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. De gramm per gramm alapon a HMB hatékonyabb, mint a leucin, amikor izomfehérjék lebomlásának lassításáról van szó. Pontosabban, a HMB anti-katabolikus tulajdonságai 20x hatékonyabbak, mint a leuciné. Azonban a HMB nem olyan hatékony, mint a leucin az izomfehérje-szintézis stimulálásában.

A HMB forrásai

A leucinnek és a HMB-nek vannak táplálékforrásai. A leucin szintjének növeléséhez - amely növeli a szervezet HMB termelését is - a legjobb lehetőségek a húsok, a tojás és a halak. A HMB jelen van a halakban, a lucernában valamint a grépfrútban. Ha vegetáriánus vagy étrendi bevitelét szeretné kiegészíteni, a HMB por vagy tabletta formában is megvásárolható. A nagyobb gyártók, mint a Scitec, a Biotech és a Myprotein is forgalmazza a terméket.

Testünk természetes módon napi 0.2 - 0.4 g HMB-t termel. A HMB-kiegészítők ajánlott napi dózisa az antikatabolikus funkciójukra 1-3 g / nap. A kreatinin-monohidrát mellett a HMB alkalmazása is kedvelt, mivel fokozzák egymás hatását. Az izomfehérje-szintézishez azonban a legjobb választás a leucin, amely ott hatékonyabb és olcsóbb.

A HMB mellékhatása

Tesztek során a napi 3-6 gramm HMB szedése nem okozott potenciális mellékhatásokat. Ezenkívül a HMB biztonságos, ha több hónapon keresztül szedik.

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS