Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

A HMB

Aminosav Tesztoszteron fokozó

2018. február 27.

hmb

A HMB, más néven β-hidroxi-β-metil-butirát vagy β-hidroxi-β-metil-vajsav egy táplálékkiegészítő. Az 1990-es évek óta sportolók és testépítők használják, hogy segítsen az izomépítésben.

Természetesen a májban és az izmokban képződik, amikor a szervezet a leucint lebontja, ami vitathatatlanul a legfontosabb esszenciális aminosav az izomfejlesztés számára.

A leucin jól ismert és széles körben vizsgált aminosav. Fontos szerepe van a fehérje-anyagcserében, a glükóz-homeosztázisban, az inzulin hatásában és az izmok regenerációjában.

Nyilvánvaló, hogy bizonyos előnyei a metabolitjainak köszönhető (a bomlásból származó termékek), beleértve a HMB-t is. Ezért a HMB szedése nagyobb valószínűséggel fokozza az izomtömeget, mint a leucin.

A HMB képlete a C5H10O3.

A HMB hatása

1. A HMB segíti az edzést

A HMB antikabolikus hatóanyagként viselkedve hat az erőszintre és a száraz izomtömegre, minimálisra csökkenti a fehérje lebomlását és a sejtek károsodását, amelyek az intenzív testmozgással járnak. [1][2][3]

A HMB por növelheti a zsírmentes testtömeget, az izomméret és az izomerőt. [4]

A HMB befolyásolhatja a sejt receptorokat és a hormonokat, például a kortizolt, a tesztoszteront és az inzulint, és még az izmok lebontásáért felelős enzimek modulációját is. Ez csökkentheti az edzés során fellépő izomkárosodást. [5][6][7]

2. A HMB csökkenti az izomvesztést

Az izomvesztés gyakori az öregedés és a krónikus betegségek során, ami csökkent fizikai funkciókat és életminőséget, illetve megnövekedett halálozást eredményez.

A legfrissebb bizonyítékok azt sugallják, hogy a HMB javíthatja az izomsorvadással jellemezhető állapotokat (például a rák és AIDS), valamint támogathatja a műtét vagy sérülés utánni felépülést. [8][9][10]

A HMB kiegészítés hatékonyan csökkenti vagy akár megfordítja az izomtömeg elvesztését, az izom erejének csökkenését és az izomfunkciók hanyattlását, amely ezeket a betegségeket jellemzi. Ezenkívül alternatíva lehet az extrém izomterhelés alatt álló egyéneknek és az időseknek az izomatrophia (izomsorvadás) megelőzésére. [11][12]

3. A HMB védi a szívet

A HMB csökkentette a teljes koleszterinszintet, az alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterinszintet és a vérnyomást. Ez bizonyítja a lehetséges védőfunkcióját a szív- és érrendszeri problémákra és a szívroham illetve stroke kockázatának csökkentésére. [13]

A HMB szedése

A HMB vény nélküli táplálékkiegészítőként kapható.

A HMB hatásosságát befolyásolja a bevitel időzítése, jobban, mint az edzés vagy a mennyiség.

A HMB-t közvetlenül a edzés előtt vegye be, hogy növelje annak elérhetőségét a véráramban. Ez lehetővé teszi a szerveznek, hogy a HMB használatával jobban reagáljon az edzésre.

A HMB hosszú távú hatásainak optimalizálása érdekében az ajánlás napi 3 gramm fogyasztása, amelyet három egyenlő részre kell felosztani.

Testtömegre lebontva a HMB legjobb napi adagja a 38 mg / testtömeg kg.

Leucin vagy HMB?

Mivel a HMB a leucin lebomlási terméke, azt gondolnánk hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. De gramm per gramm alapon a HMB hatékonyabb, mint a leucin, amikor izomfehérjék lebomlásának lassításáról van szó. Pontosabban, a HMB anti-katabolikus tulajdonságai 20x hatékonyabbak, mint a leuciné. Azonban a HMB nem olyan hatékony, mint a leucin az izomfehérje-szintézis stimulálásában.

A HMB forrásai

A leucinnek és a HMB-nek vannak táplálékforrásai. A leucin szintjének növeléséhez - amely növeli a szervezet HMB termelését is - a legjobb lehetőségek a húsok, a tojás és a halak. A HMB jelen van a halakban, a lucernában valamint a grépfrútban. Ha vegetáriánus vagy étrendi bevitelét szeretné kiegészíteni, a HMB por vagy tabletta formában is megvásárolható. A nagyobb gyártók, mint a Scitec, a Biotech és a Myprotein is forgalmazza a terméket.

Testünk természetes módon napi 0.2 - 0.4 g HMB-t termel. A HMB-kiegészítők ajánlott napi dózisa az antikatabolikus funkciójukra 1-3 g / nap. A kreatinin-monohidrát mellett a HMB alkalmazása is kedvelt, mivel fokozzák egymás hatását. Az izomfehérje-szintézishez azonban a legjobb választás a leucin, amely ott hatékonyabb és olcsóbb.

A HMB mellékhatása

Tesztek során a napi 3-6 gramm HMB szedése nem okozott potenciális mellékhatásokat. Ezenkívül a HMB biztonságos, ha több hónapon keresztül szedik.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Vásároljon ma kiemelt termékeinkből, akár ingyenes szállítással!

Biotech HMB 3000 (200 g)

Sportolóknak szánt kiegészítő, amely növeli a sportteljesítményt és a zsírmentes izomzatot...
7990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00