Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Kávé vásárlása webshopból vagy bevásárlóközpontból?

Kávé
kávé webshop rendelés

Hol éri meg jobban kávét vásárolni?

Mind a webshopos, mind a bevásárló-központos vásárlásnak is megvan a maga előnye. Az emberek egyre nagyobb része online webshopokban vásárol kávét, aminek az oka a kényelmessége. Ki sem kell mozdulni az otthonunkból és jó esetben másnap már hozza is a futár a jól megérdemelt kávékülönlegességet. Ezzel szemben a bevásárló központokba az ember nem csak kávéért megy, ha oda megy vásárolni akkor általában mást is vásárol.

Következő rövid, kávé vásárlásról szóló cikkünkben összeszedtük a prokat és kontrákat a webshopos kávévásárlásról.

Kávé webshopok előnyei

Kávé rendelése webshopból számos előnnyel jár. A legfontosabb a kényelem, akár az otthonunkban, stílusosan egy kávé mellett is történhet a rendelés, ami zömmel másnapra már a kávéfőzőnkbe is kerülhet. Az interneten vásárolva van idő kényelmesen a fotelből utánnaolvasni egy-egy kávének, akár megnézve az összetételét, elolvasva a gyártó történetét, vagy akár elolvasni a vásárlói hozzászólásokat a különböző független fórumokban. Az online kávé vásárlás szállítási díja lehet olcsóbb, mint a szupermarkettes, hiszen a legtöbb webshop 20eFt-tól ingyen kiszállítja a termékeket, a kapszulacenteren például 15 000 Ft összeghatártól ingyenes a házhoz szállítás. A kávé rendelés webshopból annyiban előnyösebb, hogy fizethetünk akár utalással is, ami sokaknak könnyebbséget jelent, de az utánvét is megoldható kártyával.

Általában webshopokban a kínálat is nagyobb, mint a közismert szupermarketekben. A legtöbb szupermarketben maximum 10-12 alsókategóriás kávé kapható, míg a nagy bevásárlóközpontokban általában 20 körüli gyengébb minőségű kávé. Ezzel szemben a kávéra szakosodott webáruházak esetében alsó hangon 25 kávé van jellemzően és azok sem a tucatkávék, amik tömegigényeket hivatottak kiszolgálni, hanem minőségi, prémium kávék. A kapszulacenter kávé webshopjában például kaphatóak kávékapszulák, kávépárnák, szemes kávé és őrölt kávé egyaránt.

szemes kávé rendelés

Bevásárlóközpontok előnyei

Ha türelmetlenek vagyunk és azonnal kell a kávé, mert SOS vészhelyzet van és kifogytunk akkor érdemes lehet elmenni egy szupermarketbe kávéért. Ugyan el kell oda autózni, megkeresni a sorok között és kiállni a sorunkat, de nem kell másnapig várni. Ha van időnk egy ilyen beszerzésre akkor ez a megoldás picit gyorsabb.

Hogy lehet fizetni egy kávé webshopban és egy szupermarketben?

Szupermarketben készpénzes és bankkártyás fizetési mód van, míg a webshopokban ennél jóval sokrétűbb a fizetései lehetőségek köre. A készpénzes utánvétel és a bankkártyás fizetés mellett a kávéwebshopokban lehet fizetni előre utalással is. Számos webshop kínál olyan extrém fizetési módszereket is, mint a ma már elfogadottnak tekinthető Paypal vagy a még ritkaságszámba menő Bitcoin.

Milyenek a garanciális feltételek?

A webshopok és a szupermarketek egyaránt a hatályos jogszabályok alapján kötelesek garanciát és szavatosságot biztosítani a termékeikre. Így egy webshopból kiszállított sérült vagy lejárt szavatosságú termékeket természetesen vissza kell vennie a szolgáltatónak, ugyanúgy, mintha egy szupermarketben eladott kávét.

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS