Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Kávépárna azaz a POD használata és érdekességek

Kávé
kávépárna rendelés

Mi is az az E.S.E. POD?

A kávépárna egyik fajtájának a hivatalosabb megnevezése, az Easy Serving Espresso rövidítése, ami magyarosan könnyen elkészíthető espressot jelent. Maga a technológia hasonló a Nespresso kávékapszulák elvéhez, vagyis előre csomagolt kávé egységeket kell mindkét esetben egy szabvány kávéfőző gépbe betenni és lefőzni.

Hogy bonyolultabb legyen a helyzet kávépárnánk belül az E.S.E. POD mellett van egy másik típus a Senseo típusú POD vagy kávépárna.

kávépárna rendelés

Mi a különbség az E.S.E. POD és a Senseo kompatibilis kávépárna között?

Minőségre és az elkészítése praktikusságában a két technológia teljesen megegyezik. A különbség mindössze a formátumban van, vagyis míg a Senseo kávépárna 60 mm-es, addig az E.S.E. POD technológiával készült kávépárnák 44 mm-esek. A Senseo kávépárnák lazán vannak tömörítve, míg az E.S.E. POD formátumban kisebbek a párnák, 44 milliméteresek. A kát kávé gép között nem ajánlott a párnákat cserélni. A tömörítettség foka miatt a más nyomáson kell őket főzni, a tömörített SENSEO kávépárnákat 9 baron főzik le a SENSEO kávéfőzők, míg az E.S.E. POD technológiával készült lazábban tömörített kávépárnákat 1 baron szokták elkészíteni. Egy kávépárnába általában 7 gramm vagy 14 gramm őrölt kávé kerül.

ese pod

E.S.E. POD

senseo kávépárna

Senseo kávépárna

Mi a különbség a kávépárna és a kávékapszula között?

Mindkét technológiával gyorsan és praktikusan tudunk elkészíteni, jó minőségű kávét, azonban más az eljárás. A kávépárna esetében két réte szűrőpapírba csomagolják a frissen őrölt kávét és azt zárják légmentesen egy alufóliába, míg a kávékapszula esetében egy műanyag kapszulába kerül a kávé örlemény és ezt zárják le egy alumínium fedlappal. (ez az amit később a kávéfőzőgép egy tűszúrással kiszúr, mikor főzi le a kávét)

A kávépárna E.S.E. Pod vagy Senseo technológia míg a kávékapszula egy Nespresso szabadalom.

A kávépárna környezetbarát?

Igen, jóval inkább, mint a kávékapszula, mert míg a kávékapszula műanyag és alumínium, vagyis egy kvázi környezeti időzített bomba, addig az E.S.E. POD kávépárna és a Senseo kávépárnák papírból készültek, így kevésbé terhelik meg a környezetet.

Mennyibe kerül egy E.S.E. POD kávépárna főző gép?

Ezek a gépek már akár 18-20 ezer forinttól indulnak. Gyártótól, designtól és kereskedőtől függ az ára, de jellemzően egy évre lebontva egy kávérajongónak nem egy nagy költség egy ilyen gép beszerzése.

Mik a kávépárnák legnagyobb előnyei?

A variálhatóság, vagyis itt a kávéfőzőgép és a kávé nincsen annyira összenőve, nagyobb a variálhatóság és a mozgástér. Minden E.S.E. POD kávépárna az ilyen rendszerű gépekben használható, kevésbé kötött formátum, mint a kávékapszula, viszont rendkivül elterjedtek. Akármelyik webshopból rendelhetőek az E.S.E. POD-ok vagy kávépárnák. A korábban leírt környezetbarátsága is szimpatikus lehet zöldebb beállítottságú kávérajongóknak. A teafilterhez hasonlóan ezek is könnyen lebomlanak a kidobásuk után.

A kávépárnés főzőgép használata esetén nem keltkezik zacc, amit el kellene takarítani illetve anyagveszteség sincsen, hiszen a kávé a dupla papírcsomagolás miatt nem érintkezik a kávéfőzőgép felületével. A kávé mivel már előre van töltve nem veszítünk anyagot sem a darálás, betöltés során illetve a gépben sem marad belőle.

A kávépárnák másik legnagyobb előnye a kompatibilis a karos espresso főző gépekkel. Ha nem akar bajlódni a sima kávéfőzők takarításával használhat bele kávépárnákat is, pl. a De Longhi kávéfőzőgépbe, melyből az elhasznált párnát csak eldobja a lefőzés után.

 

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS