Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

Kávépárna azaz a POD használata és érdekességek

Kávé

2017. december 6.

Mi is az az E.S.E. POD?

A kávépárna egyik fajtájának a hivatalosabb megnevezése, az Easy Serving Espresso rövidítése, ami magyarosan könnyen elkészíthető espressot jelent. Maga a technológia hasonló a Nespresso kávékapszulák elvéhez, vagyis előre csomagolt kávé egységeket kell mindkét esetben egy szabvány kávéfőző gépbe betenni és lefőzni.

Hogy bonyolultabb legyen a helyzet kávépárnánk belül az E.S.E. POD mellett van egy másik típus a Senseo típusú POD vagy kávépárna.

kávépárna rendelés

Mi a különbség az E.S.E. POD és a Senseo kompatibilis kávépárna között?

Minőségre és az elkészítése praktikusságában a két technológia teljesen megegyezik. A különbség mindössze a formátumban van, vagyis míg a Senseo kávépárna 60 mm-es, addig az E.S.E. POD technológiával készült kávépárnák 44 mm-esek. A Senseo kávépárnák lazán vannak tömörítve, míg az E.S.E. POD formátumban kisebbek a párnák, 44 milliméteresek. A kát kávé gép között nem ajánlott a párnákat cserélni. A tömörítettség foka miatt a más nyomáson kell őket főzni, a tömörített SENSEO kávépárnákat 9 baron főzik le a SENSEO kávéfőzők, míg az E.S.E. POD technológiával készült lazábban tömörített kávépárnákat 1 baron szokták elkészíteni. Egy kávépárnába általában 7 gramm vagy 14 gramm őrölt kávé kerül.

ese pod

E.S.E. POD

senseo kávépárna

Senseo kávépárna

Mi a különbség a kávépárna és a kávékapszula között?

Mindkét technológiával gyorsan és praktikusan tudunk elkészíteni, jó minőségű kávét, azonban más az eljárás. A kávépárna esetében két réte szűrőpapírba csomagolják a frissen őrölt kávét és azt zárják légmentesen egy alufóliába, míg a kávékapszula esetében egy műanyag kapszulába kerül a kávé örlemény és ezt zárják le egy alumínium fedlappal. (ez az amit később a kávéfőzőgép egy tűszúrással kiszúr, mikor főzi le a kávét)

A kávépárna E.S.E. Pod vagy Senseo technológia míg a kávékapszula egy Nespresso szabadalom.

A kávépárna környezetbarát?

Igen, jóval inkább, mint a kávékapszula, mert míg a kávékapszula műanyag és alumínium, vagyis egy kvázi környezeti időzített bomba, addig az E.S.E. POD kávépárna és a Senseo kávépárnák papírból készültek, így kevésbé terhelik meg a környezetet.

Mennyibe kerül egy E.S.E. POD kávépárna főző gép?

Ezek a gépek már akár 18-20 ezer forinttól indulnak. Gyártótól, designtól és kereskedőtől függ az ára, de jellemzően egy évre lebontva egy kávérajongónak nem egy nagy költség egy ilyen gép beszerzése.

Mik a kávépárnák legnagyobb előnyei?

A variálhatóság, vagyis itt a kávéfőzőgép és a kávé nincsen annyira összenőve, nagyobb a variálhatóság és a mozgástér. Minden E.S.E. POD kávépárna az ilyen rendszerű gépekben használható, kevésbé kötött formátum, mint a kávékapszula, viszont rendkivül elterjedtek. Akármelyik webshopból rendelhetőek az E.S.E. POD-ok vagy kávépárnák. A korábban leírt környezetbarátsága is szimpatikus lehet zöldebb beállítottságú kávérajongóknak. A teafilterhez hasonlóan ezek is könnyen lebomlanak a kidobásuk után.

A kávépárnés főzőgép használata esetén nem keltkezik zacc, amit el kellene takarítani illetve anyagveszteség sincsen, hiszen a kávé a dupla papírcsomagolás miatt nem érintkezik a kávéfőzőgép felületével. A kávé mivel már előre van töltve nem veszítünk anyagot sem a darálás, betöltés során illetve a gépben sem marad belőle.

A kávépárnák másik legnagyobb előnye a kompatibilis a karos espresso főző gépekkel. Ha nem akar bajlódni a sima kávéfőzők takarításával használhat bele kávépárnákat is, pl. a De Longhi kávéfőzőgépbe, melyből az elhasznált párnát csak eldobja a lefőzés után.

 

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Vásároljon ma akár 500Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

Caffé Barbaro Mix Blue kávépárna (100 db)

100 darabos kávépárna válogatás, gazdaságos kiszerelésben.
6990 Ft
Caffé Barbaro Ginseng kávépárna
4 ízben
Kávépárna

Caffé Barbaro ESE Pod kávépárna (20 db)

Caffe Barbaro ESE Pod kávépárna 4 ízben (mogyorós, csokoládés, ír krémlíkőrös és ginzenges...
1990 Ft

Caffe Manaresi Arabica kávépárna (18 db)

ESE POD technológiás kávépárnák a firenzei Caffé Manaresi kávémanufaktúra kínálatából.
2490 Ft
1990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00