Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Az l-karnitin hatása a szívre és a keringésre

Zsírégető
carnitine

Az l-karnitin zsírégető hatása manapság már mindenki számára ismert, azonban azt kevesen tudják, hogy jó hatással vana  szívre és a keringésre is ennek az aminosavnak a fogyasztása.

Egy amerikai tanulmányban 3629 embert vizsgáltak, akik túl voltak az első szívrohamukon. A résztvevők elkezdtek L-karnitin aminosavat szedni, vagy placebót, valamint más kardiovaszkuláris terápiákat alkalmaztak. A tesztidőszakban az L-karnitinnal kezeltek, összességében a placebóhoz képest, 27 százalékkal kisebb valószínűséggel már hunytak el, 41 százalékkal kisebb valószínűséggel volt mellkasi fájdalmuk, és volt 65 százalék kisebb valószínűséggel észleltek szabálytalan szívverést és szívritmuszavarokat.

Több vizsgálat is igazolta, ahol a résztvevők legalább fél évig szedtek L-karnitint stabilabbak voltak a szívizomsejtek és a szívizom is sokkal egészségesebb volt. Az eredmények azt sugallják, az L-karnitin szedése egy szívroham után, jelentősen javítja a túlélési esélyeket és csökkenti az esélyét egy második szívroham bekövetkezésének. Az L-karnitin elősegíti a szívizomzat megfelelő oxigén ellátottságát, késlelteti a fáradtság mejelenését.

A tanulmány elismerte L-karnitin képességét stabilizálni szív sejtmembránt, és javítja a sejtek anyagcseréjét.

Ez a tanulmány megerősítette egy 2007-es olasz tanulmány állításait, miszerint az L-karnitin szedése szignifikáns javulást eredményezett az energiaszintben, izomtömeg növekedésben és mentális funkcióban plusz csökkentette fáradtságérzetet és a zsírtömeget.

Az L-karnitin szedésének további pozitív hatása, hogyha esetleg bekövetkezik a szívroham akkor csökkenti annak súlyosságát. Az L-karnitin szedésének hatására javul a szív vérellátása és a koszorúerek vér áteresztőképessége. Szívbetegeknél a koszorúerek vérellátását L-Karnitinnel lehet javítani, ennek hatására, orvosi konzultáció után lehetőség nyílhat más értágító gyógyszerek mennyiségének csökkentésére. (az l-karnitin csak étrend-kiegészítő, nem gyógyszer)

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS