Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A tőzegáfonya és a húgyúti fertőzések

Immunrendszer
tőzegáfonya

A húgyúti fertőzés elég gyakori, különösen a nők esetében - minden második nő kap el az életesorán, valamilyen húgyúti fertőzést vagy felfázást. Ezek a fertőzések megtámadják a vesét, a húgyhólyagot, a húgycsövet és az összes többi csövet, amely összeköti a vesét a húgyhólyaggal.

Mint minden betegség esetén itt is a megelőzés a kulcs.

Húgyúti fertőzés általában akkor történik, ha a baktérium a bélből bejut a húgyútakhoz. Egyszerű és triviális módja, hogy ez ne történhessen meg, hogy legyen óvatos nagyvécézés után - törölje elölről hátrafelé, nem pedig a másik irányba. Másik tipp, hogy tartsa magát hidratálva, ügyelve arra, hogy rendszeresen vizeljen, amikor kell ahelyett, hogy teli hólyaggal túl hosszú ideig tartaná vissza. A szex utáni pisilés is segít a húgyúti fertőzések megelőzésében.


De mi a helyzet tőzegáfonyával? Tényleg segít?

A tőzegáfonya és az áfonyalé, tartalmaz egy kémiai vegyületet a proanthocyanidinst (PAC). Ez megakadályozza a húgyúti fertőzésért felelős baktériumokat a bejutásban és a szaporodásban. Ha a baktériumok nem tudnak megfelelően kötődni, akkor nem tudnak növekedni, ami a fertőzést meggátolja. Érdekes, hogy nagyszámú a lemorzsolódás az ilyen kutatásokban, mert a vizsgált alanyok nem tudtak annyi áfonyalevet meginni, mint amennyi a hatásossághoz szükséges lett volna, egyszerűen áfonya undoruk lett. Erre lehet megoldás az áfonya tartalmú étrend-kiegészítő, ami számos gyártó kínálatában elérhető, miután a tőzegáfonya bizonyítottan hatásos a húgyúti fertőzésekkel szemben. Mind nyersen, ivólé formájában és tőzegáfonya kapszulaként vagy tablettaként segít megelőzni és enyhíteni a felfázás tüneteit. A tőzegáfonyában található anyagok ugyanis segítenek megakadályozni az E. coli baktériumok megtelepedését a húgyhólyag falán.

Az áfonyalé cukros, napi 0,5-1 liter áfonyalé fogyasztása javasolt kúraszerűen, hogy érzékelhető legyen a hatás. Azonban ennyi cukor bevitele már ártalmas, miután ennyi áfonyalé már több, mint a napi ajánlott cukorbevitel.

Ha visszatérően szenved ismétlődő, húgyúti fertőzésektől, akkor érdemes megfontolni az alacsony dózisú antibiotikum szedését, hogy megakadályozza az ismétlődő fertőzéseket. Azonban az eseti jellegű felfázások és húgyúti fertőzések kezelésére a tőzegáfonya tartalmú étrend-kiegészítők kiválóan alkalmasak.


Mennyire jellemző betegség Magyarországon a felfázás?

A nők több, mint 53%-a legalább egyszer felfázik élete során, ötödük pedig többször is - sokan évente több alkalommal is megtapasztalják ezt a kellemetlen megbetegedést.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS