Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A szildenafil és a testépítés

Potencianövelő
szildenafil és testépítés

A sildenafil tartalmú készítmények igen kedveltek a világon - gondoljunk csak a Viagrára. Bár az emberek nem nagyon szetetnek beszélni róla tekintettel annak felhasználási okáról, ami a merevedési zavarok leküzdése. A szildenafil kedveltsége nem csupán a potencianövelésben rejlik, hiszen számos testépítő és atléta használja teljesítmény fokozó szerként. A szildenafil-citrát a sportban legális, vagyik nincs tiltólistán, bár a helyzet változhat. Elképzelhető, hogy tiltólistára kerül, mint ahogyan az anabolikus szteroidok is. 

Történelem

 A sildenafil eredetileg értágítónak volt kategórizálva, melyet a magas vérnyomás leküzdésére kutattak ki. Azonban bebizonyosodott, hogy hatékony lehet a merevedési zavarok leküzdésében, és jelenleg is erre a célra forgalmazzák. A gyógyszer ellazítja az ereket a péniszben, ami javítja a véráramlást. Ez a tulajdonság teszi vonzóvá a testépítők számára is.

Jelentőség

A testépítők a szildenafilt, vagyis a "vitamin V"-t ahogy azt gyakran nevezik anabolikus szteroidokkal együtt szedik az edzések előtt. Az elmélet az, hogy ahogy a szer kitágítja az ereket, így segít a szteroidok szállításában az izmok felé. A testépítő akik aminosavakat és vitaminokat használnak, szintén ezért szedik a szildenafilt. A gyógyszer ráadásul ellensúlyozza a potencia zavarokat, melyeket a tesztoszteron injekciók okoznak.

Működés

A nitrogén-monoxid molekula az egyik legfontosabb eleme a szildenafilnak. Sok edzés előtti testépítő étrend-kiegészítő szer szintén e köré épül. Egy általános értágító kitágítja a vérereket, melyek így több vért szállíthatnak. Közvetlenül az izmok a érfalat tágítva megakadályozza, hogy azok összeszűküljenek, mely eredményeképpen a vér könnyebben tud áramolni az artériákban. Továbbá, a vérnyomás csökken, mert a szívnek nem kell annyira pumpálni.

Az előny

A szildenafilt olyan széles körben használt a testépítők és sportolók között, hogy a doppingellenes tisztviselők is vizsgálják a használatát. Egyes szakértők szerint a szildenafil népszerűbb a sportban, mint a jól ismert kiegészítő a kreatin - számolt be róla a "New York Daily News". A szildenafilt egyszer talán betiltja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség

2010-ben az ügynökség tanulmányozta a teljesítmény-fokozó hatását a gyógyszernek, melynek hatására azt gondolják róla, hogy a sildenafil alkalmazása valamelyest tisztességtelen előnyt jelent a sportolóknak, mint például a kerékpárosoknak, különösen akkor, ha versenyeket rendeznek nagy magasságokban vagy területeken, ahol magas a szennyezés, mint a Peking.

Az eredmény

Az anabolikus szteroidokat - amiket néhány testépítő együtt használ a szildenafil potencianövelő szerrel - már betiltották a testépítési versenyeken. Azonban drogtesztetek az eseményeken csak véletlenszerű és testépítők gyakran haszbálnak szereket, mint a vízhajtók, melyek segítségével elmaszkolható az illegális kábítószer-használat. Ez azt jelenti, hogy akkor is, ha a szildenafil (például a Kamagra) a tiltólistán landol, valószínű, hogy sok testépítő továbbra is használja majd a Viagra hatóanyagát, a sildenafilt a nagyobb izmok reményében.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS