Az angol reggeli tea egy klasszikus fekete tea keverék, amelyet Assam, Ceylon és kenyai teák felhasználásával készítenek. Mindegyik fekete tea fajta egyéni ízesítő profillal rendelkezik, de mindegyik a Camellia sinesis növény leveleiből készült. Az angol reggeli teában Assam, Ceylon és Kenya teáinak keveréke tökéletesen kiegyensúlyozott keveréket ad.
A reggeli tea fogyasztható a nap bármely szakában, annak ellenére, hogy English Breakfast tea a neve, és általában tejjel vagy citrommal és cukorral szolgálják fel. A tea teljes íze és gazdagsága jól illeszkedik a hozzáadott édesítőkhöz és a krémességhez. Fekete teaként az angol reggeli tea antioxidánsokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnyhöz juttatják.
Az English Breakfast tea íze
A tea íze erőteljesebb, mint a zöld tea íze, és sok kritikus azt jelezte, hogy a gazdag íz segít reggel felkészülni a napra. Az ital eredetétől függően az íz kissé édes, keserű vagy malátás lehet. Egy kiváló angol reggeli tea megfelelő ahhoz, hogy tejjel és cukorral ízesítse, a hagyományos agnol szokásoknak megfelelően.
Számtalan vélemény szerint az angol reggeli tea illata hasonló a frissen vágott növényekhez vagy zöldségekhez, és minnél erjesztettebbek a levelek, annál erősebb az aroma. Amikor a tea égett, a kellemes illat általában egy vagy két óráig megmarad.
Vitaminok és tápanyagok
A fekete tea jelentős mennyiségű káliumot tartalmaz, amely növelheti az energiát és javítja a hidratálást. Néhány tanulmány kimutatta, hogy a kálium csökkentheti a vérnyomást.
Az ital mérsékelt mangántartalommal rendelkezik, és erről a szükséges tápanyagról ismert, hogy javítja a csontok sűrűségét. Ha az E-vitaminnal kombinálódik, szabályozza a szervezet anyagcseréjét, és módosíthatja az ember vércukorszintjét.
Koffein
Egy csésze fekete tea általában 35 milligrammtól 50 mg koffeint tartalmaz. A koffein szintjét befolyásolhatja a tea kora, az eső mennyisége a növény környezetében és a befogadott napfény mennyisége. Ezenkívül a víz hőmérséklete és az áztatási idő hossza növelheti a koffein mennyiségét a csészében.
Aminosavak
Az angol reggeli tea jelentős koncentrációban tartalmazza a theanint, és ez az aminosav segíthet az embernek pihenni és javítani a fizikai és szellemi összhangot. Számos tanulmány is kimutatta, hogy a theanin fokozhatja a koffein hatását.
Katekinek
A fekete teát katechinekkel van tele, amelyek gyulladásgátló alkaloidok, amelyek csökkenthetik az oxidációt a szervezetben. Egy tanulmány szerint ezek a polifenolok növelhetik az energiát, és a vegyületek képesek az egyén anyagcseréjét fokozni. Általában egy csésze fekete tea 20 mg-tól 28 mg katechint tartalmaz.
A reggeli tea elkészítése
Az angol reggeli tea készítésekor a víz hőmérsékletének 96 és 98 fok között kell lennie. A teát három perctől öt percig lehet áztatni, majd ezt követően tejet, citromot vagy cukrot is hozzáadhat az italhoz.
Mi a különbség az angol, az ír és a skót reggeli teák között?
Az angol reggeli tea eredetileg egy kínai fekete tea volt. Idővel a tea készítő mesterek felhasználták az Indiában, Srí Lankában, Afrikában és Indonéziában termelt teákat is. Az angolok a 17. században kezdték el a kínai teát importálni, majd a 18. században nagyobb sebességre kapcsoltak. Az első angol tea egy kínai congou tea volt.
Az Opium háborúk idején Kína embargót írt ki a teára, ugyanakkor a brit East India Company elkezdte a tea gyártását Assamban. Mire a régi kínai tea készletek elfogytak, az új indiai teák elkezdtek bekeveredni Angliába. A 19. század végére a fekete teát Ceylonban is előállították, és erősebb komponensű angol reggeli teákat kezdtek belőle készíteni.
Az ír reggeli tea erős Assam komponenssel rendelkezik, ami erőteljesebb, malátás ízű és vöröses színű.
A skót reggeli tea a legkedveltebba a csopotban, valószínűleg Skócia lágy vize miatt.
Összefoglalva:
- Angol reggeli tea: testes és gazdag. Eredetileg egy kínai fekete tea, de most gyakran tartalmaz erős Ceylon tea komponenst. Emellett az Assamból, Afrikából és / vagy Indonéziából származó teák is szerepelhetnek.
- Ír reggeli tea: Robusztusabb, mint az angol reggeli. Általában erős Assam összetevője van, ami malátás ízű.
- Skót reggeli tea: Általában a legerősebb a három közül. A teák Kínából, Assamból, Ceylonból, Afrikából és / vagy Indonéziából származnak.