A Jing a világ egyik legnépszerűbb tömény, alkoholos itala, melyet Magyarországon még kevéssé ismernek. Évente 800.000.000 db üveg fogy belőle a világon, ezzel a világ egyik legkedveltebb itala, de itthon még nem ismert széles körben. A Jing likőr, egy keleti ihletésű ital, amely az ázsiai kultúrák gazdag örökségét hordozza magában. A Jing likőr nem csak egy különleges ital, hanem egy egész élmény, amely az egzotikus ízek és az elegáns kivitelezés tökéletes kombinációját nyújtja.
A Jing számos gyógynövény összetevőt tartalmaz. Az italba került többek között: baijiu, forrásvíz, jamgyökér, angyalgyökér, goji bogyó, astragalus gyökér, fahéj, szegfűszeg. A Jing jiut csak a Mufu-forrás kristálytiszta vízéből készítik, ez adja meg egyedik üdeségét és frisseségét. A Jing alkoholtartalma 35%.
A Jing likőr története
A Jing likőr egy újító szellemű vállalkozás eredménye, amely az ázsiai konyhaművészet és kultúra iránti szenvedélyből született. A termék létrehozásának célja az volt, hogy az embereket bevezesse a keleti ízek világába, és egy olyan likőrt kínáljon, amely új dimenziót ad az italok világában.
A Jing manufaktúra 1953-ban volt alapítva, de több száz éves népi gyógyászat alapján alkotott receptúrával dolgozik. A Jing baijiu fogyasztásának számos egészségügyi előnye van, melyek szintén a kínai népi megfigyeléseken alapulnak.
A Jing egyre inkább teret hódít globális viszonylatban is. A Jing 2017 és 2018 évben elnyerte “Spirits Selection by Concours Mondialde Bruxelles” díjat és “The International Wine&Spirit Competition San Francisco” díjat.
Jing prémium ízek és a minőség
A Jing likőr kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készül. A gyártás során a legfrissebb gyümölcsöket, fűszereket és gyógynövényeket válogatják össze gondosan, hogy a lehető legjobb ízélményt nyújtsák. Az italok elkészítéséhez hagyományos technikákat és modern eljárásokat is alkalmaznak, hogy a végeredmény a tökéletes egyensúlyt hozza létre az ízek és az aromák között.
A Jing Likőr szobahőmérsékleten is kellemes élményt biztosít, de hűtve vagy jéggel a legintenzívebb. Fogyasztható szórakozáshoz, lazításhoz vagy étkezés mellé is.
A Jing Jiu fogyasztása ajánlott a whisk(e)y, konyak és gyógynövényes alkoholok kedvelőinek.
Kultúra és elegancia
A Jing likőr nemcsak az ízélményre fókuszál, hanem a keleti kultúra és az elegancia átadására is törekszik. A palackok dizájnja kifinomult és egyedi, olyan minták és motívumok díszítik őket, amelyek az ázsiai művészetre jellemzőek.
A Jing jiu nem egy specifikus italfajta, hanem egy általános név a kínai likőrökre, amelyeket a Jing jiu elnevezéssel ismernek. A kínai nyelvben "Jing" a "főváros" vagy "királyi" jelentést hordoz, míg "jiu" a "alkohol" vagy "ital" szót jelenti. A Jing jiunak jellemzően erős és intenzív íze van, és magas alkoholtartalommal rendelkezik. A Jing jiu likőr a kínai kultúrában fontos szerepet játszik, és gyakran kapcsolódik ünnepi alkalmakhoz, esküvőkhöz, üzleti találkozókhoz vagy más jelentős eseményekhez.